Άρης – Λεβαδειακός: «Πολυβόλα» και στο… άνδρο τους! Το Βικελίδης τον διατήρησε στην κορυφή- videos

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2018 22:48 Άρης – Λεβαδειακός: «Πολυβόλα» και στο… άνδρο τους! Το Βικελίδης τον διατήρησε στην κορυφή- videos

Φθάνοντας τα 7 γκολ σε τρία παιχνίδια πρωταθλήματος και χωρίς να έχει δεχθεί ο ίδιος κανένα, ο Άρης πέτυχε και τρίτη νίκη στο φετινό πρωτάθλημα και βρίσκεται στην πρώτη θέση της Superleague, συνεχίζοντας τις εξαιρετικές του εμφανίσεις στην επιστροφή του στην πρώτη κατηγορία.

Αυτή τη φορά το «Κλεάνθης Βικελίδης» ήταν έτοιμο και άνοιξε τις πύλες του για τους σχεδόν 20.000 οπαδούς της ομάδας, που είδαν το σύνολο του Πάκο Ερέρα να παίρνουν μία ακόμη εύκολη νίκη στο πρωτάθλημα, όπου παραμένουν πρωτοπόροι και με την καλύτερη διαφορά τερμάτων.

Ο Γιουνές με πέναλτι άνοιξε το σκορ στο πρώτο ημίχρονο για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, με τον Ματέο Γκαρσία να «σφραγίζει» στο δεύτερο μέρος τη νίκη, με γκολ σε άδειο τέρμα, μετά από τρομερή εκτέλεση φάουλ του Μενέντεζ. Έχασε πέναλτι ο Μαρκόφσκι, αμέσως μετά, «στερώντας» τις όποιες ελπίδες της ομάδας του για ανατροπή.

Το παιχνίδι

Οι δύο ομάδες μπήκαν αρκετά επιθετικά στο ματς και έχασαν τις πρώτες τους ευκαιρίες από τα πρώτα λεπτά. Στο 3′ ο Μενέντεζ εκτέλεσε λίγο άουτ ένα φάουλ από καλή θέση για τον Άρη, με τον Σουμπίνιο να «απαντά» με σουτ μέσα από την περιοχή στο 9′. Γιουνές και Μαρκόφσκι έχασαν από μία ακόμη ευκαιρία για κάθε ομάδα στο πρώτο 20λεπτο, για να φθάσουμε έτσι στο 21′, όταν ο Άρης κέρδισε πέναλτι.

Ο Ματέο Γκαρσία μπήκε μέσα στην περιοχή, με τους αμυντικούς του Λεβαδειακού να αντιδρούν πολύ άσχημα και τον Σαβαντόγκο να τον ανατρέπει, δίνοντας την ευκαιρία στον Γιουνές να σκοράρει αλά Πανένκα από τα 11 βήματα.

Παρά το γκολ ο Άρης συνέχισε να «πιέζει» και στο 31΄θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο τέρμα, αλλά ο Μπρούνο Γκάμα νικήθηκε στο τετ-α-τετ από τον Επασί. Ούτε ο Νανγκίς κατάφερε όμως να σκοράρει για τους φιλοξενούμενους στο 42′, αφού η τρομερή σέντρα σουτ του από αριστερά, σταμάτησε στο δοκάρι του Κουέστα.

Έτσι, το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, το οποίο ήρθε όμως με καθυστέρηση σχεδόν δέκα λεπτών, αφού στο 44′ υπήρξε διακοπή λόγω πτώσης στην τάση του ρεύματος, στους πυλώνες φωτισμού του γηπέδου.

Στο δεύτερο μέρος, ο Άρης ξεκίνησε πιο δυνατά και «απείλησε» δύο φορές με τον Γιουνές, πριν κάνει το 2-0 ήδη από το 52ο λεπτό του αγώνα. Ο Μενέντεζ εκτέλεσε εξαιρετικά ένα μακρινό φάουλ, με τον Επασί να στέλνει με δυσκολία τη μπάλα στο δοκάρι, πριν καταλήξει όμως τελικά στα πόδια του Ματέο Γκαρσία, ο οποίος σε άδειο τέρμα, διπλασίασε τα γκολ της ομάδας του.

Το γήπεδο είχε πάρει πλέον «φωτιά» και στο 64΄θα μπορούσε να έχει γίνει και το 3-0, αλλά η κεφαλιά του Γιουνές μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι του Επασί. Η χαμένη ευκαιρία όμως, παραλίγο να κάνει… ντέρμπι ξανά το ματς, με τη βοήθεια και του διαιτητή. Κι αυτό γιατί σε μία εύκολη πτώση του Μαρκόφσκι μέσα στην περιοχή του Άρη, ένα λεπτό μετά, υποδείχθηκε ένα τουλάχιστον «τραβηγμένο» πέναλτι. Ο Κουέστα νίκησε όμως τον ίδιο παίκτη από τα 11 βήματα και κράτησε το μηδέν στην εστία του.

Στη συνέχεια του αγώνα, ο ρυθμός έπεσε και από τις δύο ομάδες, με τον Άρη να ψάχνει ένα τρίτο γκολ, χωρίς όμως να τα καταφέρει, κρατώντας τους τρεις βαθμούς και το απόλυτο μετά από τρεις αγωνιστικές.

Οι συνθέσεις στο Άρης – Λεβαδειακός

Άρης (Πάκο Ερέρα): Κουέστα, Τζανακάκης, Βέλεθ, Δεληζήσης, Μενέντεθ, Ματίγια (75΄Σιώπης), Μπάσα, Ματέο, Γκάμα (68΄Κολάσο), Ντιγκινί (84΄Παυλίδης), Γιουνές

Λεβαδειακός (Ακης Μάντζιος): Επασί, Φαβάρο, Σουλαιμόν, Νάνγκίς (75΄Μανγκά), Μαρκόφσκι, Ζησόπουλος, Τσαμπούρης, Ντιόγκο (53΄Χατζηλάμπρος), Σαβαντογκό, Μητρόπουλος (85΄Ιωαννίδης), Ντα Σίλβα

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση