Δεν τα κατάφερε η ΑΕΚ στην επιστροφή της στους ομίλους του Champions League

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2018 23:37 Δεν τα κατάφερε η ΑΕΚ στην επιστροφή της στους ομίλους του Champions League

12 χρόνια ήταν φαίνεται πολλά για να μπορέσει η ΑΕΚ να ξαναβρεί την ταυτότητά της μεταξύ των κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης. Βαρύ το τελικό 3-0 που διαμορφώθηκε στην επανάληψη.

Μετά από αήττητο σερί 14 ευρωπαϊκών παιχνιδιών η ΑΕΚ ηττήθηκε με 3-0 από τον Άγιαξ στο Άμστερνταμ για την πρώτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του UEFA Champions League, σε μια διοργάνωση που επέστρεψε μετά από 12 ολόκληρα χρόνια.

Τα γκολ τα οποία έκριναν την αναμέτρηση στην "Johan Cruyff Arena" σημείωσαν στο 46ο λεπτό ο Αργεντινός διεθνής αμυντικός των γηπεδούχων Νικολάς Ταλιαφίκο, μετά από σέντρα του Νταβίντ Νέρες, ο προερχόμενος από τον πάγκο Ντόνι φαν ντε Μπέεκ στο 77', αξιοποιώντας ενέργεια του Ντούσαν Τάντιτς, και ξανά ο Ταλιαφίκο, με σέντρα-σουτ από τα αριστερά και την μπάλα να παίρνει περίεργη τροχιά στο 90'.

Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη έφτασε δύο φορές κοντά στο να ανοίξει το σκορ στο πρώτο ημίχρονο, με την κοντινή κεφαλιά του Αντρέ Σιμόες στο 14' και ένα σουτ του Έκι Πόνσε στο 28', ενώ περισσότεροι από 2.100 φίλαθλοι της ΑΕΚ έδωσαν το «παρών» στις κερκίδες του γηπέδου και στήριξαν την προσπάθειά της.

Οι απουσίες «λύγισαν» τους πρωταθλητές Ελλάδας (αγωνίστηκαν χωρίς τους τιμωρημένους Λιβάγια, Λόπες, Μπακασέτα),που ξεκινούν με ήττα τον «γολγοθά» των προσεχών εβδομάδων, ενώ έπεται το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (Κυριακή).

Τα γκολ:

Το 1ο γκολ:

Το 2ο γκολ:

Το 3ο γκολ:

Επόμενος αντίπαλος της ΑΕΚ στην Ευρώπη, είναι η Μπενφίκα στις 2 Οκτωβρίου στο ΟΑΚΑ.

Διαιτητής: Κάρλος Ντελ Θέρο (Ισπανία)

Κίτρινες: Ντε Γιονγκ, Ζίγεκ - Μάνταλος, Αλεφ

ΑΓΙΑΞ (Ερικ Τεν Χαγκ): Ονανά, Μαζραουί, Ντε Γιονγκ, Μπλιντ, Ταλιάφικο, Εϊτινγκ, Σένε, Ζίγεκ, Τάντιτς, Νέρες (78΄ Ντόλμπεργκ), Χούντελααρ (62΄ Φαν Μπλέικ)

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης (70΄ Γιαννιώτας), Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Τσόσιτς, Χουλτ, Γαλανόπουλος (61΄ Άλεφ), Σιμόες, Μάνταλος, Κλωναρίδης, Πόνσε (80΄ Γιακουμάκης)

* Ο Ουζουνίδης άφησε εκτός 18άδας τους νεαρούς Γιούση, Σβάρνα, ενώ στον πάγκο έμειναν οι Τσιντώτας, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι,  Μοράν, Άλεφ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση