Με έξι αθλητές η Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 05 Οκτωβρίου 2018 15:36 Με έξι αθλητές η Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών

Θα αγωνιστούν για πρώτη φορά στις νέες κατηγορίες.

Στην τελική ευθεία έχει μπει η προετοιμασία της εθνικής ομάδας Άρσης Βαρών για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στις αρχές Νοεμβρίου, στο Ουζμπεκιστάν. Η χώρα μας θα συμμετάσχει με έξι αθλητές, οι οποίοι θα αγωνιστούν για πρώτη φορά στις νέες κατηγορίες. Πιο συγκεκριμένα, θα ταξιδέψουν οι: Θοδωρής Ιακωβίδης (89κ.), Δημήτρης Γεωργούλης (67κ.), Γιώργος Μαρκούλας (96κ.), Κωνσταντίνα Μπεντέλη (55κ.), Μαρία Πιπιλιαρίδου (49κ.) και Ελένη Κουρτελίδου (71κ.) .

Ο πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής, Λάκης Προκοπίδης, αναφερόμενος στα κριτήρια επιλογής των αθλητών σχολίασε: «Σε συνεδρίαση τoυ Δ.Σ. και μετά από εισήγηση της Τεχνικής Επιτροπής, ορίστηκαν όλες οι λεπτομέρειες συμμετοχής της Ομοσπονδίας μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών (01-10/11/18).

Βασικό κριτήριο επιλογής των αθλητών ορίστηκε το αγωνιστικό τεστ στις 10/09/2018 και οι επιδόσεις που θα σημειώνονταν.  Η επιλογή των αθλητών και αθλητριών, θα γίνονταν σύμφωνα με τις νέες κατηγορίες της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, αλλά και τον νέο τρόπο πρόκρισης στους Ολυμπιακούς αγώνες  του 2020. Ως βασικό εργαλείο αξιολόγησης  των επιδόσεων των αθλητών αποφασίστηκε να χρησιμοποιηθεί, το νέο σύστημα (Robin Ρoint) της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, με βάση το οποίο θα γίνει και η διαδικασία πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Το αγωνιστικό τεστ διεξήχθη με επιτυχία και έλαβαν μέρος οι παρακάτω αθλητές:

  • Ιακωβίδης Θεόδωρος κατ. 89 κιλ.   επίδοση  337,5         βαθμοί   R.P. 637
  • Γεωργούλης Δημήτριος κατ. 67 κιλ.   επίδοση 272,5                            527
  • Μαρκούλας Γεώργιος   κατ.  96  κιλ.   επίδοση 335                              550
  • Μπεντέλη Κωνσταντίνα   κατ. 55  κιλ.  επίδοση   197,5                       694
  • Πιπιλιαρίδου Μαρία  κατ.  49  κιλ. επίδοση 165                                   502
  • Κουρτελίδου Ελένη   κατ.  71 κιλ.      επίδοση 207,5                             470
  • Μπαλάσκα    Σταυρούλα    κατ. 64  κιλ.     επίδοση 180                      359
  • Κωνσταντινίδη Ελένη   κατ. 81 κιλ.       επίδοση  199                           310

«Με βάση τα αποτελέσματα του ανωτέρω αγωνιστικού τεστ, το Δ.Σ., μετά από εισήγηση του προέδρου, αποφάσισε την συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με τους αθλητές/αθλήτριες που σημείωσαν την μεγαλύτερη βαθμολογία και έχουν τις περισσότερες πιθανότητες διάκρισης.

Έτσι, λοιπόν, οι αθλητές που επελέγησαν να συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι οι παρακάτω: Μπεντέλη Κ., Ιακωβίδης Θ., Μαρκούλας Γ., Γεωργούλης Δ., Πιπιλιαρίδου Μ. και Κουρτελίδου Ε. Όλοι τους, μετά το αγωνιστικό τεστ πέρασαν από έλεγχο ντόπινγκ», κατέληξε ο κ. Προκοπίδης

Πηγή: newsbeast.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση