Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ολυμπιακός – Αρμάνι Μιλάνο: Ανώμαλη προσγείωση για τους Πειραιώτες! Ιταλικό «διπλό» με υπογραφή πρώην «πράσινου»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2018 23:42 Ολυμπιακός – Αρμάνι Μιλάνο: Ανώμαλη προσγείωση για τους Πειραιώτες! Ιταλικό «διπλό» με υπογραφή πρώην «πράσινου»

Ανώμαλη προσγείωση για τον Ολυμπιακό στην Euroleague. Μετά τις μεγάλες νίκες στην έδρα των Χίμκι και Μπασκόνια, ήρθε η συντριβή για τους Πειραιώτες στο πρώτο τους φετινό ευρωπαϊκό παιχνίδι στο ΣΕΦ. Η Αρμάνι Μιλάνο του Μάικ Τζέιμς επικράτησε της ομάδας του Ντέιβιντ Μπλατ με 99-75, κάνοντας «πάρτι» στο δεύτερο ημίχρονο.

Οι ομάδες έχουν πλέον ρεκόρ 2-1, με τη νίκη για τον Ολυμπιακό στο επόμενο παιχνίδι με τη Μακάμπι στο ΣΕΦ να είναι πλέον μονόδρομος.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές για τους νικητές ήταν οι Τζέιμς και Νέντοβιτς. Ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού «σκότωσε» τους Πειραιώτες με 22 πόντους, με το τελευταίο του τρίποντο να προκαλεί ένταση στο Φάληρο. Ο Σέρβος γκαρντ πρόσθεσε 20 πόντους, κάνοντας άνω-κάτω την «ερυθρόλευκη» άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο.

Κορυφαίος των ηττημένων ήταν και πάλι ο Μιλουτίνοφ με 15 πόντους και 10 ριμπάουντ, με τους Μάντζαρη, Πρίντεζη και Βεζένκοφ να τον ακολοθούν σε απόδοση. Σε κακό βράδυ ήταν ο Παπανικολάου.

Ο αγώνας

Οι άμυνες πήγαν… περίπατο στο ΣΕΦ, με τις επιθέσεις του Ολυμπιακού και της Αρμάνι Μιλάνο να έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. Ο ρυθμός του αγώνα ήταν ξέφρενος, με τα καλάθια να πέφτουν το ένα πίσω από το άλλο και τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χεράκι-χεράκι, αδυνατώντας να δημιουργήσουν διαφορές ασφαλείας.

Το πρώτο δεκάλεπτο, ειδικά, ήταν απολαυστικό για τους φίλους του αθλήματος, μιας κι ήταν αποθέωση του επιθετικού μπάσκετ. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να προηγηθεί με 26-24, παρά το γεγονός ότι ο Σπανούλης δεν ήταν σε καλό βράδυ, με την Αρμάνι Μιλάνο να ανεβάσει στροφές στη δεύτερη περίοδο και να κλείνει το πρώτο ημίχρονο στ0 +3 (41-44).

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά την τρίτη περίοδο και προηγήθηκε με 52-48 στο 24′, αλλά στη συνέχεια η Αρμάνι Μιλάνο κυριάρχησε απόλυτα στο παρκέ, με την ομάδα του Πειραιά να έχει ρόλο κομπάρσου.

Νέντοβιτς (σ.σ. ξύπνησε στο δεύτερο ημίχρονο και «σκότωσε» τον Ολυμπιακό) και Τζέιμς έκανα ό,τι ήθελαν στο παρκέ, με τη διαφορά να ανεβαίνει σε διψήφια επίπεδα (63-73) στο φινάλε της τρίτης περιόδου και να ξεφεύγει πάνω από τους 20 πόντους στην τέταρτη. Έτσι, οι Ιταλοί έφτασαν δια περιπάτου στη νίκη, προσγειώνοντας τους Πειραιώτες.

Τα δεκάλεπτα:  26-24, 41-44, 63-73, 75-99.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Oυίλιαμς-Γκος 4, Τουπάν 2, Σπανούλης 3, Τίμα 4, Μιλουτίνοβ 15 (10 ριμπάουντ), Βεζένκοβ 12, Πρίντεζης 13, Παπανικολάου 2, Μάντζαρης 12 (2), ΛεΝτέι 8

ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ (Σιμόνε Πιανιτζιάνι): Ντέλα Βάλε 3 (1), Τζέιμς 22 (3), Μίτσοβ 19 (5), Γκουντάιτις 11, Μπέρτανς 5 (1), Ταρτσέβσκι 4, Νέντοβιτς 20, Κουζμίνσκας 6 (1), Μπρουκς 2, Τζέρελς 7 (1)

πηγή: newsit.gr