Άρης – ΠΑΟΚ: Ντέρμπι στη Θεσσαλονίκη μετά από 4 χρόνια!

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 21 Οκτωβρίου 2018 13:18 Άρης – ΠΑΟΚ: Ντέρμπι στη Θεσσαλονίκη μετά από 4 χρόνια!

Ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ δοκιμάζεται στην έδρα του Άρη, όπου οι γηπεδούχοι έχουν να επιδείξουν μόνο νίκες τη φετινή χρονιά, ενώ υπερτερούν διαχρονικά και στην προϊστορία του αγώνα.

Με την τελευταία αναμέτρηση των δύο ομάδων να έχει διεξαχθεί στις 26 Μαρτίου του 2014 (με σκορ 1-1), η ανυπομονησία για το τοπικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης είναι μεγάλη, ειδικά από τη στιγμή που ο «Δικέφαλος του Βορρά» διατηρεί μέχρι στιγμής το απόλυτο στο πρωτάθλημα, όπως και οι «κίτρινοι» στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Η προϊστορία στα Άρης – ΠΑΟΚ

Μετά από 54 αγώνες Άρης – ΠΑΟΚ, «κυρίαρχος» είναι… η ισοπαλία. Οι δύο ομάδες έχουν μεγάλη προϊστορία στα μεταξύ τους ντέρμπι, με τον Άρη να υπερέχει ως γηπεδούχος, έχοντας 19 νίκες με 61-46 τέρματα υπέρ του, στα παιχνίδια κόντρα στον συμπολίτη του, μπροστά στους οπαδούς του.

Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ έχει επικρατήσει εκτός έδρας του «αιώνιου» αντιπάλου του, δώδεκα φορές, με το πιο συνηθισμένο αποτέλεσμα να είναι η ισοπαλία, αφού 23 παιχνίδια έχουν λήξει χωρίς νικητή.

Τα πλάνα των προπονητών

Αρκετές αλλαγές αναμένονται στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης και για τις δύο ομάδες, αφού Ερέρα και Λουτσέσκου, φαίνεται ότι θα αποφασίσουν την τελευταία στιγμή για τις 11άδες των ομάδων τους.

Οι γηπεδούχοι αναμένεται να αλλάξουν σχηματισμό και να παραταχθούν με τον Κουέστα κάτω από τα δοκάρια, τους Βέλεθ και Μαβράι στο κέντρο της άμυνας και τους Βαλεριάνο και Τζανακάκη στα μπακ, ενώ στο κέντρο, τρεις θέσεις διεκδικούν οι Ματίγια, Σιώπης, Μπάσα και Μαρτίνες. «Ανοιχτές» θέσεις και στην επίθεση με τον Γιουνές να είναι σίγουρος στην κορυφή και τους Ντιγκινί, Γκάμα και Ματέο Γκαρσία να διεκδικούν τις δύο θέσεις δίπλα του.

Πιο ξεκάθαρη η εικόνα στον ΠΑΟΚ, όπου Πασχαλάκης, Μάτος, Βιεϊρίνια, Κρέσπο, Βαρέλα, Κάνιας, Πρίγιοβιτς και Μπίσεσβαρ αναμένεται να πάρουν κανονικά θέση στο γήπεδο από την αρχή.

Από εκεί και πέρα όμως, αν ο Μπίσεσβαρ πάρει τη θέση του Πέλκα πίσω από τον Πρίγιοβιτς, Ζαμπά και Λημνιός θα είναι στα πλάγια. Αν προτιμηθεί όμως ένα πιο… αμυντικό σχήμα, Σάκχοφ ή Βέρνμπλουμ θα αντικαταστήσουν τον τραυματία αρχηγό του «Δικεφάλου του Βορρά» και ένας εκ των δύο εξτρέμ θα βρεθεί στο βασικό σχήμα, με τον Ολλανδό να αγωνίζεται ως πλάγιος στα αριστερά.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση