Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άρης – ΠΑΟΚ: «Απόλυτος»… με super ανατροπή! Πρίγιοβιτς και Πασχαλάκης «υπέγραψαν» το ντέρμπι

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 21 Οκτωβρίου 2018 22:54 Άρης – ΠΑΟΚ: «Απόλυτος»… με super ανατροπή! Πρίγιοβιτς και Πασχαλάκης «υπέγραψαν» το ντέρμπι

Την πρώτη του νίκη στο “Κλ. Βικελίδης” μετά τη σεζόν 2004/05 κατάφερε να πάρει ο ΠΑΟΚ. Ο “δικέφαλος του Βορρά” έβγαλε.. τσαμπουκά στην έδρα του Άρη και «πέρασε» με ανατροπή (2-1), κάνοντας παράλληλα σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές της νίκης της ομάδας του Λουτσέσκου ήταν οι Αλεξάντερ Πρίγιοβιτς και Αλέξανδρος Πασχαλάκης. Ο Σέρβος επιθετικός πέτυχε τα δυο γκολ της ομάδας του, ενώ ο Έλληνας διεθνής πορτιέρε απέκρουσε πέναλτι στο 1-1, έχοντας και άλλες σημαντικές επεμβάσεις.

Οι επιλογές των προπονητών

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου είδε τον Δημήτρη Πέλκα να ξεπερνά τις ενοχλήσεις που είχε στο ισχίο του και όχι μόνο τον πήρε μαζί του για το ντέρμπι του “Βικελίδης” αλλά τον ξεκίνησε και βασικό. Όσον αφορά τον αντικαταστάτη του Μαουρίτσιο στο χώρο του κέντρου, προτίμησε τον Βέρνμπλουμ αντί του Σάκχοφ.

Απ’ την άλλη, ο Πάκο Ερέρα τοποθέτησε κάτω από τα δοκάρια του Άρη τον Χουλιάν Κουέστα, που το τελευταίο διάστημα ήταν τραυματίας. Στην αρχική ενδεκάδα μπήκε και ο Μπέσα, που αντιμετώπισε προβλήματα τις τελευταίες ημέρες.

Το παιχνίδι…

Ο Άρης είχε το ξεκίνημα που θα… ονειρευόταν κάθε φίλος του. Μόλις στο 2′ ο Ματέο Γκαρσία έπιασε το διαγώνιο αριστερό σουτ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Πασχαλάκη για το 1-0, βάζοντας… φωτιά στο “Βικελίδης”.

Ο ΠΑΟΚ έδειξε διάθεση να βγάλει.. αντίδραση, με παιχνίδι κατοχής, αλλά τα πολλά λάθη στις μεταβιβάσεις και η “άνευρη” εικόνα του, δεν του το επέτρεψαν. Οι “κίτρινοι” πάντως δεν οπισθοχώρησαν και στο 12′ ο Ντιγκινί βγήκε στην κόντρα αλλά το σουτ του πήγε πάνω στον Πασχαλάκη.

Μετά το πέρας του 15λεπτου ο ρυθμός του ματς έπεσε. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να κυκλοφορήσουν την μπάλα, με το “δικέφαλο του Βορρά” να κερδίζει μέτρα προς την περιοχή του Κουέστα, αλλά να είναι ακίνδυνος. Στο 24′ όμως ο Πάκο Ερέρα είδε τον Βέλεθ να αποχωρεί τραυματίας (στη θέση του πέρασε ο Ούγκο Σόουζα)

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του.. χλωμού ΠΑΟΚ ήρθε στο 27′. Ο Πρίγιοβιτς βγήκε τετ α τετ με τον Κουέστα, μετά το λάθος του Σιώπη, αλλά ο δεύτερος σταμάτησε το σουτ του πρώτου. Στην εξέλιξη της φάσης, ξανά ο Κουέστα -έχοντας αντίθετη φορά με το σουτ του Πέλκα- έδιωξε με τα πόδια το πλασέ του Έλληνα μεσοεπιθετικού.

Ο “δικέφαλος του Βορρά” ανέβασε σιγά σιγά.. στροφές και στο 36′ είδαμε την ισοφάριση. Ο Βιειρίνια έκανε το γύρισμα, η μπάλα σταμάτησε στο χέρι του Τζανακάκη και ο Ντανιέλι Ντοβέρι έδειξε… την άσπρη βούλα. Ο Πρίγιοβιτς ανέλαβε την ευθύνη της εκτέλεσης του πέναλτι και έκανε το 1-1. Μέχρι την λήξη του πρώτου μέρους είχαμε δυο σημαντικές στιγμές. Στο 43′ ο Πασχαλάκης έδιωξε με δυσκολία το σουτ του Ντιγκινί, ενώ στο 44′ ο Ζαμπά βγήκε τετ α τετ με τον Κουέστα, αλλά δεν μπόρεσε να τον νικήσει.

Με την έναρξη της επανάληψης ο Λουτσέσκου πέρασε τον Ουάρντα στη θέση του Ζαμπά. Ο Άρης πάντως “άγγιξε” το γκολ! Ο Γιουνές “έστρωσε” με το στήθος την μπάλα στον Ντιγκινί, αλλά ο Γάλλος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Πασχαλάκη με σουτ από τον άξονα και ελάχιστα μέσα από τη μεγάλη περιοχή. Ο Έλληνας περτιέρε απέκρουσε με το αριστερό του πόδι!

Οι δυνατές “μονομαχίες” ήταν το χαρακτηριστικό των λεπτών που ακολούθησαν. Ο Άρης πάντως ήταν αυτός που έχασε μοναδική ευκαιρία για να πάρει.. κεφάλι στο σκορ στο 67′. Ο διαιτητής έδωσε πέναλτι στους γηπεδούχους σε μαρκάρισμα του Ουάρντα στον Μπρούνο Γκάμα. Ο Πασχαλάκης όμως κράτησε το 1-1, διώχνοντας με τα πόδια την εκτέλεση του Γιουνές (έστειλε την μπάλα στο κέντρο της εστίας).

Το ματς απέκτησε έναν πολύ καλό ρυθμό, με τον Ουάρντα να σουτάρει άουτ από πολύ καλό σημείο (69′). Για τον ΠΑΟΚ πάντως ήταν εμφανέστατη η απουσία του Μαουρίτσιο (ο Βέρνμπλουμ δεν μπόρεσε να προσφέρει τα αναμενόμενα αμυντικά και επιθετικά). Η μπάλα πήγε “πάνω – κάτω” οι φιλοξενούμενοι δεν έχασαν τον έλεγχο του αγώνα και το τελικό σφύριγμα του Ιταλού διαιτητή, τους βρήκε θριαμβευτές.

Στο 84′ ο ΠΑΟΚ φώναξε «παρών» για δεύτερη φορά στο ντέρμπι. Από φάση που ξεκίνησε ο Ουάρντα και συνέχισε ο Ελ Καντουρί, η συνεργασία των επιθετικών των φιλοξενούμενων ολοκληρώθηκε με υπέροχη προβολή του Πρίγιοβιτς, ο οποίος με το δεύτερό του γκολ έδωσε τη νίκη στην ομάδα του Λουτσέσκου (2-1).

Οι ενδεκάδες

Άρης (Πάκο Ερέρα): Κουέστα, Τζανακάκης, Μπάσα (54′ Ματίγια), Μαβράι, Βέλεθ (24′ Σόουζα), Ντιγκινί, Βαλεριάνος, Γκάμα, Σιωπης, Γκαρσία, Γιουνές (71′ Ναζλίδης).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βιεϊρίνια, Κρέσπο, Βαρέλα, Κάνιας, Βέρνμπλουμ, Μπίσεσβαρ, Ζαμπά (46′ Ουάρντα), Πέλκας (62′ Ελ Καντουρί), Πρίγιοβιτς (85′ Καρέλης).

πηγή: newsit.gr