ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός: «Τρένο» για το πρωτάθλημα! Έβαλε για… ύπνο και τα «μωρά» του Δώνη

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2018 23:54 ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός: «Τρένο» για το πρωτάθλημα! Έβαλε για… ύπνο και τα «μωρά» του Δώνη

Ούτε ο αήττητος Παναθηναϊκός κατάφερε να «απειλήσει» το απόλυτο του ΠΑΟΚ, ο οποίος μετά από 8 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα, πέρασε για πρώτη φορά μόνος του στην κορυφή, παρότι ξεκίνησε με -2 στο πρωτάθλημα.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου βρήκε απέναντί της έναν εντυπωσιακό Διούδη, όμως δύο τρομερές τελικές πάσες του κορυφαίου του ματς, Λέο Ζαμπά, έδωσαν την ευκαιρία σε Πρίγιοβιτς και Λημνιό να σκοράρουν για το 2-0 της ομάδας τους.

Το παιχνίδι

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυνατά στο ματς και έχασε την πρώτη του ευκαιρία μόλις στο 2ο λεπτό του αγώνα, με τον Βιεϊρίνια να κάνει ωραία προσπάθεια και σουτ, αλλά τη μπάλα να περνάει λίγο άουτ. Ο Παναθηναϊκός «απάντησε» με τον Μακέντα στο 5′ να περνάει και τον Πασχαλάκη μετά από τρομερή κάθετη του Μπουζούκη, αλλά τον Βαρέλα να τον εμποδίζει να τελειώσει τη φάση την τελευταία στιγμή.

Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τους «πράσινους» να δυσκολεύονται στη μεταφορά της μπάλας στην επίθεση και το Δικέφαλο του Βορρά να μην μπορεί να βγάλει τελικές φάσεις και να «απειλεί» μόνο με μακρινά σουτ.

Μέχρι το 30′, όταν μετά από σέντρα από δεξιά, ο Πρίγιοβιτς έκανε εξαιρετική γυριστή κεφαλιά, αλλά ο Διούδης «εκτινάχθηκε» με ακόμη πιο εντυπωσιακό τρόπο και απέκρουσε σε κόρνερ, στη μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου.

Από το κόρνερ μάλιστα, ο ΠΑΟΚ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, με τον Βέρνμπλουμ μετά από κεφαλιά του Κάνιας, όμως ο Σουηδός μέσος ήταν σε ακάλυπτος στην περιοχή και ο επόπτης υπέδειξε σωστά το οφσάιντ, για να ακυρώσει το γκολ ο διαιτητής.

Αντίστοιχη ήταν η εικόνα και στο 43ο λεπτό, όταν από γύρισμα μέσα στην περιοχή του Τριφυλλιού, ο Πρίγιοβιτς έκανε το τακουνάκι και ο Μάτος νίκησε τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού, όμως ήταν και αυτός σε θέση οφσάιντ και έτσι ακυρώθηκε και δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ.

Η ομάδα του Λουτσέσκου συνέχισε όμως να «πιέζει» και έχασε μία ακόμη ευκαιρία στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, με τον Σέρβο επιθετικό και πάλι, να πιάνει από κοντά την κεφαλιά, αλλά αυτή τη φορά η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια, για να ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο στο 0-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ μπήκε ακόμη πιο δυνατά στο ματς και επιτέθηκε κατά «κύματα» επί του Παναθηναϊκού. Στο 48′ ο Πρίγιοβιτς απείλησε ξανά από κοντά, ενώ στο 49′ ο Διούδης νίκησε τον Μπίσεσβαρ σε τετ-α-τετ.

Ο Δικέφαλος του Βορρά ήταν επιβλητικός σε αυτό το διάστημα και στο 51′ βρήκε τελικά το γκολ που δικαιούταν από την εικόνα του στο ματς, με τον Ζαμπά να κάνει ωραία κίνηση και εξαιρετική σέντρα με τη μία προς τον Πρίγιοβτις, βγάζοντας τον Σέρβο σε κενή εστία για το 1-0.

Το γκολ «άνοιξε» το ματς, με τον Παναθηναϊκό να βγαίνει στην επίθεση και τον ΠΑΟΚ να βρίσκει περισσότερα κενά στην άμυνά του. Στο 54′ ο Μπουζούκης έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του Τριφυλλιού να «απαντήσει» στο 1-0, όμως το ψηλοκρεμαστό σουτ του από το ύψος της περιοχής πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Πασχαλάκη.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης, ήταν στη συνέχεια πιο «απειλητική» στις αντεπιθέσεις, αλλά τόσο ο Μπίσεσβαρ, όσο και ο Ζαμπά είχαν κακές επιλογές στο τέλος, ενώ και ο Διούδης συνέχισε να επεμβαίνει σωστά όποτε χρειαζόταν.

Όλα άλλαξαν όμως μέσα σε 24 δευτερόλεπτα. Στο 76′ ο Λουτσέσκου αποφάσισε να ρίξει στο ματς τον Λημνιό αντί του Μπίσεσβαρ και αυτός μέσα στο ίδιο λεπτό πρόλαβε να σκοράρει στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα, αξιοποιώντας τη νέα ασίστ του Ζαμπά από αριστερά, με εξαιρετικό πλασέ για το 2-0.

Το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ «τελείωσε» ουσιαστικά το ματς, αφού οι παίκτες του Τριφυλλιού ήταν εμφανώς απογοητευμένοι από την εξέλιξη και οι γηπεδούχοι «πάτησαν φρένο», για να πανηγυρίσουν στο τέλος μία ακόμη νίκη, την 8η συνεχόμενη στο πρωτάθλημα. Μετά και τη χθεσινή ισοπαλία του Ατρομήτου μάλιστα, ο Δικέφαλος του Βορρά έμεινε για πρώτη φορά φέτος, μόνος του στην κορυφή της βαθμολογίας μετά από 8 αγωνιστικές και παρότι ξεκίνησε με -2 τη χρονιά.

Οι συνθέσεις στο ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Κάνιας, Βέρνμπλουμ, Πέλκας (53′ Ελ Καντουρί), Λέο Ζαμπά (82′ Ουάρντα), Μπίσεσβαρ (76′ Λημνιός), Πρίγιοβιτς.

Παναθηναικός (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος, Μαυρομάτης, Ινσούα, Κουρμπέλης, Δώνης (77′ Κάτσε), Μπουζούκης, Χατζηγιοβάννης (64′ Χατζηθεοδωρίδης), Καμπετσής (77′ Μουνιέ), Μακέντα.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση