Ξεπέρασε τον Διαμαντίδη ο Καλάθης! Νέο ρεκόρ για το αρχηγό του Παναθηναϊκού

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2018 22:37 Ξεπέρασε τον Διαμαντίδη ο Καλάθης! Νέο ρεκόρ για το αρχηγό του Παναθηναϊκού

Τα τρία δίποντα που πέτυχε ο Νικ Καλάθης στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Πανιώνιο, ήταν αρκετά για να του επιτρέψουν να προσπεράσει τον πρώην συμπαίκτη τους στους “πράσινους”, Δημήτρη Διαμαντίδη στη λίστα με τα πιο εύστοχα δίποντα στη Basket League.

Η ενημέρωση από τον ΕΣΑΚΕ

“Ο Δημήτρης Διαμαντίδης αποσύρθηκε πριν από 2,5 χρόνια από τα παρκέ όμως τα επιτεύγματα του, τον τοποθέτησαν ψηλά σε πολλές στατιστικές λίστες τόσο της Betshop Basket League όσο και του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ. Ο Νικ Καλάθης τον ξεπέρασε σε μία από αυτές μέσα από το σημερινό παιχνίδι με τον Πανιώνιο.

Ο διεθνής γκαρντ ευστόχησε σε τρία από τα πέντε σουτ δύο πόντων που επιχείρησε και με αυτά έφτασε τα 531 με την πράσινη φανέλα για να γίνει ο 8ος της σχετικής λίστας αφού άφησε πίσω του τον «3D» που παίζοντας με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ από το 2004 ως το 2016, είχε 529.

Ο Καλάθης πολύ σύντομα θα βρεθεί στην 6η θέση αυτής της λίστας αφού μπροστά του βρίσκονται ο Αντώνης Φώτσης με 532 και ο Νίκος Γκάλης με 537 εύστοχα δίποντα.

Ακόμη σήμερα, κλέβοντας μία φορά την μπάλα, ο Καλάθης έγινε ο 19ος της αντίστοιχης λίστας στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος. Έφτασε τα 289 κλεψίματα και ξεπέρασε τον Νίκο Μπάρλο.

Με τους 11 πόντους του στη Νέα Σμύρνη, ο Νίκος Παππάς ξεπέρασε τους 2.200 πόντους καριέρας ενώ ο Στεφάν Λάσμε έχοντας εννιά, έσπασε το «φράγμα» των 700.

Το αρνητικό ρεκόρ εύστοχων διπόντων του φετινού Πρωταθλήματος ισοφάρισε ο Πανιώνιος έχοντας μόλις 10, όσα είχε και στο παιχνίδι του με τον Ήφαιστο στη Λήμνο”.

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση