Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΑΕΚ για τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ: "Δεν αναζητούμε δικαιολογίες και άλλοθι"

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2018 16:18 ΑΕΚ για τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ: "Δεν αναζητούμε δικαιολογίες και άλλοθι"

Η ΠΑΕ ΑΕΚ καταδίκασε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τα επεισόδια στον αγώνα με τον Άγιαξ στο ΟΑΚΑ για το Champions League, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να αναζητήσει άλλοθι και δικαιολογίες, Υποστήριξε, μάλιστα, ότι “δεν την απασχολεί καν στην παρούσα φάση ο επιμερισμός των ευθυνών και το ακριβές χρονικό των χθεσινών συμβάντων”.

Η ΑΕΚ ξεκαθάρισε ότι τα όσα τραγικά συνέβησαν στο ΟΑΚΑ δεν εκφράζουν τη διαχρονική ποδοσφαιρική φιλοσοφία του συλλόγου και προσβάλλουν βάναυσα την ίδια την ιστορία της ομάδας

“Το αυτονόητο για εμάς είναι η καταδίκη των συμβάντων και προτεραιότητα η δρομολόγηση όλων των απαιτούμενων ενεργειών προκειμένου να μην συμβούν ξανά τέτοια γεγονότα. Και έχουμε αποδείξει ότι ξέρουμε να διορθώνουμε τα λάθη μας”, καταλήγουν οι άνθρωποι της ΑΕΚ.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ

“Η ΠΑΕ ΑΕΚ απερίφραστα και με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο καταδικάζει τις σκηνές βίας, που εκτυλίχτηκαν χθες το βράδυ στο Ολυμπιακό Στάδιο και εκτός του ότι έλαβαν χώρα σε έναν αγώνα στο πλαίσιο της διοργάνωσης του UEFA Champions League προσβάλλουν βάναυσα την ίδια την ιστορία της ομάδας μας.

Δουλέψαμε πολύ σκληρά σε όλα τα επίπεδα για να επιστρέψουμε στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση και τα όσα συνέβησαν, στον αγώνα με τον Αγιαξ, δεν εκφράζουν τη διαχρονική ποδοσφαιρική φιλοσοφία του συλλόγου και είναι παντελώς ξένα με τις αρχές και τις αξίες που υπηρετούμε.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν αποποιήθηκε ποτέ των δικών της ευθυνών, δεν την απασχολεί καν στην παρούσα φάση ο επιμερισμός των ευθυνών και το ακριβές χρονικό των χθεσινών συμβάντων και δεν σκοπεύει να αναζητήσει εύκολες δικαιολογίες και άλλοθι.

Αντιλαμβανόμαστε πλήρως την άμεση αντίδραση και τον αποτροπιασμό, που από την πρώτη στιγμή λαμβάνουμε από τη συντριπτική πλειοψηφία των υγιών φιλάθλων μας, οι οποίοι είναι για εμάς οι πιο σκληροί κριτές.

Είναι αυτό που περισσότερο μας πληγώνει, γιατί ο κόσμος της ΑΕΚ, που περιμένει από εμάς όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ενόψει και της επιστροφής μας στο δικό μας γήπεδο, δεν έχει την παραμικρή σχέση με αυτές τις συμπεριφορές και το έχει επανειλημμένως εκφράσει και αποδείξει.

Το αυτονόητο για εμάς είναι η καταδίκη των συμβάντων και προτεραιότητα η δρομολόγηση όλων των απαιτούμενων ενεργειών προκειμένου να μην συμβούν ξανά τέτοια γεγονότα.

Και έχουμε αποδείξει ότι ξέρουμε να διορθώνουμε τα λάθη μας“.

Βραδιά ντροπής στο ΟΑΚΑ

Το βράδυ της 28ης Νοεμβρίου θα περάσει στην ιστορία της ΑΕΚ ως ένα βράδυ ντροπής για όσα έγιναν στο ΟΑΚΑ. Για τις συμπλοκές στις εξέδρες, για τα ανοιγμένα κεφάλια οπαδών, για το ξύλο με τα ΜΑΤ, τις φωτοβολίδες, τους τραυματίες. Και μέσα σ’ όλα ένας μασκοφόρος, οπαδός του Άγιαξ σύμφωνα με πληροφορίες, να σηκώνει το χέρι του και να χαιρετά ναζιστικά.

Η ήττα με 2-0 και ο αποκλεισμός από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ήταν, ίσως, το μικρότερο κακό που βρήκε την ΑΕΚ χθες. Γιατί αυτό που έρχεται θα είναι χειρότερο. Η UEFA θα εξετάσει τα όσα έγιναν στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας το βράδυ της Τρίτης. Τα video από τα επεισόδια, τις φωτογραφίες με τα ΜΑΤ και τους οπαδούς να παίζουν ξύλο στις εξέδρες και όλα δείχνουν πως η Ένωση είναι αντιμέτωπη με βαρύτατη τιμωρία. Το αν αυτή θα είναι μεγάλο χρηματικό πρόστιμο ή “καταδίκη” για αγώνες κεκλεισμένων των θυρών, μένει να απαντηθεί.

Η ΑΕΚ είναι σε εξαιρετικά δύσκολη θέση. Γιατί πρόσφατα η UEFA της είχε βγάλει… “κίτρινη κάρτα” για τα καπνογόνα στον αγώνα με τη Μπάγερν. Οι άνθρωποι των “κιτρινόμαυρων” έχουν ήδη ξεκινήσει να σκέφτονται την υπερασπιστική τους γραμμή. Κι αν μην γνωρίζει κανείς ακόμα το κατηγορητήριο.

\

Γιατί δεν είναι μόνο τα θλιβερά επεισόδια στις εξέδρες. Είναι και το πανό κατά της UEFA και της FIFA που σήκωσαν οι οπαδοί της ΑΕΚ. Ένα πανό με κατηγορίες για δωροδοκίες, ξέπλυμα χρήματος. «Βασιλιάδες της διαφθοράς» ήταν η… κατάληξή του. Το πανό, παρά τις συστάσεις, έκανε σχεδόν 15 λεπτά να κατέβει. Και αφού εξαφανίστηκε, στη συνέχεια εμφανίστηκε ξανά, αλλά σε άλλο σημείο.

Το ματς “μύριζε”… μπαρούτι από το βράδυ της Δευτέρας κιόλας, όταν έγιναν τα επεισόδια στη λεωφόρο Αλεξάνδρας. Όπως αναφέρει ο sport-fm, το πρωί της Τρίτης, παρουσία ανθρώπων της UEFA και της Αστυνομίας είχε καταστεί σαφές πως τα πράγματα ήταν δύσκολα. «Δεν θα υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα αν υπάρξουν μόνο οπαδοί του Άγιαξ στην εξέδρα τους. Σε αντίθετη περίπτωση η κατάσταση θα γίνει πολύ δύσκολη» φέρεται να είπε άνθρωπος της ΑΕΚ.

Τα επεισόδια

Τα άγρια επεισόδια στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, που σημειώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας (26.11.2018) με οπαδούς της ΑΕΚ να συγκρούονται με εκείνους του Άγιαξ και του Παναθηναϊκού με τη… φιλική συμμετοχή χούλιγκανς της Βίσλα Κρακοβίας, μεταφέρθηκαν 24 ώρες μετά και στις εξέδρες του ΟΑΚΑ.

Η ένταση είχε ξεκινήσει από το Γκάζι, με οπαδούς του Άγιαξ να συγκρούονται με την αστυνομία. Και το τρίτο ημίχρονο έγινε στο ΟΑΚΑ. Οπαδοί με τα κεφάλια τους ματωμένα, άνδρες των ΜΑΤ να συγκρούονται με οπαδούς του «Αίαντα» στις εξέδρες, φωτοβολίδες, μολότοφ και χάος.

Τα πιο σοβαρά επεισόδια έγιναν πριν από τη σέντρα του αγώνα. Οι οπαδοί των Ολλανδών πέταξαν φωτοβολίδες και ακολούθησε η «απάντηση» από οπαδούς της ΑΕΚ, που έριξαν ακόμη και μολότοφ.

Στο ημίχρονο, οι οπαδοί του Άγιαξ (που κάθονταν στο κάτω διάζωμα λόγω της έρευνας για την ταλάντωση της θύρας 22 στο ματς με τη Μπάγερν) πέταξαν βεγγαλικά στην τάφρο του ΟΑΚΑ.

Για επτά τραυματίες οπαδούς της κάνει λόγο η ΑΕΚ, ενώ η πλευρά του Άγιαξ ανέφερε πως έχουν τραυματιστεί οκτώ οπαδοί του, τόσο από τις ρίψεις αντικειμένων όσο και από την επέμβαση των ΜΑΤ στη θύρα όπου κάθονταν οι Ολλανδοί.

Τα video και οι φωτογραφίες της ντροπής

Φωτογραφίες: Reuters, Eurokinissi, ΑΠΕ - ΜΠΕ / EPA

Πηγή: newsit.gr