Δακρυγόνα και μολότοφ στο ΣΕΦ (Φωτογραφίες)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2018 22:18 Δακρυγόνα και μολότοφ στο ΣΕΦ (Φωτογραφίες)

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με την Μπούντουτσνοστ ...

Επεισόδια σημειώθηκαν στο πάρκινγκ του ΣΕΦ μία ώρα πριν την έναρξη της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με την Μπούντουτσνοστ για τη 10η αγωνιστική της Euroleague.

Λίγα λεπτά μετά την άφιξη των αποστολών των δύο ομάδων στο πάρκινγκ του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, μερίδα οπαδών της ομάδας του Πειραιά επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες εκτελούσαν υπηρεσία στατικής φύλαξης έξω από το ΣΕΦ.

Στη συνέχεια οι δυνάμεις της αστυνομίας απάντησαν με χρήση χημικών, με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να γίνει αποπνικτική. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα επεισόδια ένα αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο στον περιβάλλοντα χώρο πήρε φωτιά, όπως επίσης και μία μηχανή, που βρισκόταν στο σημείο. Eπί τόπου έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, καταφέρνοντας να σβήσουν τη φωτιά.

Ετοίμαζαν... θερμή υποδοχή στους οπαδούς των Μαυροβούνιων

Θα πρέπει βέβαια να σημειωθεί ότι τις βόμβες μολότοφ οι οπαδοί του Ολυμπιακού τις προόριζαν για να κάνουν... θερμή υποδοχή στους οπαδούς της Μπούντουτσνοστ, οι οποίοι στο διαδίκτυο είχαν προαναγγείλει την άφιξή τους στην Ελλάδα για το παιχνίδι με τους «ερυθρόλευκους», όχι όμως μόνο για να παρακολουθήσουν απλά την ομάδα τους, αλλά και για οπαδικό πόλεμο (παρόλο που δεν είχαν προμηθευτεί εισιτήρια).

Αυτό το είχαν πληροφορηθεί οπαδοί των Πειραιωτών και είχαν προετοιμαστεί αναλόγως, ωστόσο τελικά οι Μαυροβούνιοι δεν πρόλαβαν να φτάσουν στο ΣΕΦ.

Κι αυτό γιατί 37 οπαδοί της Μπούντουτσνοστ συνελήφθησαν, αφού υπήρχε πληροφορία ότι είχαν στην κατοχή τους πολεμοφόδια. Πληροφορία που τελικά αποδείχθηκε σωστή, καθώς η ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε στο πούλμαν που τους μετέφερε από φωτοβολίδες και στυλιάρια μέχρι πέτρες και μάρμαρα.

Όταν λοιπόν ενημερώθηκαν ότι δεν πρόκειται οι οπαδοί της φιλοξενούμενης ομάδας να φτάσουν στο ΣΕΦ, ξεκίνησαν συμπλοκές με τις δυνάμεις των ΜΑΤ οι οποίες βρίσκονταν στον χώρο.

Η κατάσταση για κάποια λεπτά ξέφυγε, εντούτοις, ευτυχώς έπειτα από λίγη ώρα, τα πνεύματα ηρέμησαν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε 37 συλλήψεις οπαδών της ομάδας από το Μαυροβούνιο που επρόκειτο να έρθουν στο ΣΕΦ για... πόλεμο.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τις 37 συλλήψεις οπαδών της Μπούντουτσνοστ 

«Συνελήφθησαν τριάντα επτά (37) άτομα, φίλαθλοι αλλοδαπής ομάδας καλαθοσφαίρισης για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, φωτοβολίδων και εξωσχολικού αθλητισμού

Κατασχέθηκε πλήθος από ξύλινα στειλιάρια, φωτοβολίδες, σφυρί, σπρέι πιπεριού, τεμάχια μαρμάρων, πέτρες κλπ

Μεσημβρινές ώρες σήμερα (30-11-2018), αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με τη συνδρομή αστυνομικών και άλλων Υπηρεσιών της ΓΑΔΑ, πραγματοποίησαν, στον Σταθμό Διοδίων Ελευσίνας, έλεγχο σε τρία (3) λεωφορεία που μετέφεραν φιλάθλους αλλοδαπής ομάδας καλαθοσφαίρισης, που θα μετέβαιναν σε Στάδιο του Πειραιά, προκειμένου να παρακολουθήσουν προγραμματισμένο αγώνα καλαθοσφαίρισης. 

Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω ελέγχων, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα σε διάφορα σημεία ενός εκ των λεωφορείων:

-16 ξύλινα στειλιάρια
-8 φωτοβολίδες
-1 κροτίδα
-1 σπρέι πιπεριού
-1 σφυρί
-1 κουκούλα τύπου full face
-1 τεμάχιο μαρμάρων και πέτρες

Κατόπιν των ανωτέρω, συνελήφθησαν τριάντα επτά (37) αλλοδαποί και σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, φωτοβολίδων και εξωσχολικού αθλητισμού.

Στους υπόλοιπους φιλάθλους, με τη σύμφωνη γνώμη της διοργανώτριας Αρχής, και για λόγους δημόσιας ασφάλειας απαγορεύθηκε η μετάβασή τους στο Στάδιο διεξαγωγής του αγώνα και με συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων επιστρέφουν στη Χώρα τους».

 

 
 
 
 

  
  
Πηγή: zougla.gr
Προσαρμοσμένη αναζήτηση