«Έτοιμος να φέρει στιλ και ψυχή στο Αυστραλιανό Όπεν ο Τσιτσιπάς»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2018 14:32 «Έτοιμος να φέρει στιλ και ψυχή στο Αυστραλιανό Όπεν ο Τσιτσιπάς»

Πρώτο θέμα στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης ο Έλληνας τενίστας.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι ένα από τα πιο λαμπρά αστέρια του παγκοσμίου τένις και ένας αθλητής που έχει καταφέρει να στρέψει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας σε διεθνές επίπεδο. Μάλιστα, ο 20χρονος Έλληνας αποτελεί το βασικό θέμα στην επίσημα ιστοσελίδα του Αυστραλιανού Όπεν, το οποίο θα διεξαχθεί μεταξύ 14 και 27 Ιανουαρίου του 2019.

Το κείμενο περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- την… εκτόξευση του Τσιτσιπά από τα χαμηλά της παγκόσμιας κατάταξης στις κορυφαίες θέσεις του αθλήματος, τους τρεις τελικούς που έπαιξε μέσα στο 2018, αλλά και την ανάδειξή του ως ο πιο βελτιωμένος τενίστας της χρονιάς.

«Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν θα ξεχάσει ποτέ τα 20ά του γενέθλια. Ήταν ένα επικό τενιστικό πάρτι ενηλικίωσης. Αντιμετώπισε το Νο1 του κόσμου, Ράφαελ Ναδάλ, στον τελικό του Τορόντο, μπροστά σε ένα εκδηλωτικό κοινό, που καθήλωσε ο νεαρός Έλληνας, καθώς προκάλεσε τη μεγαλύτερη έκπληξη για το 2018.

Όντας στο Νο27 της κατάταξης, ο Τσιτσιπάς επικράτησε του Νο8 Ντομινίκ Τιμ, του Νο10 Νόβακ Τζόκοβιτς, του Νο3 Αλεξάντερ Σβέρεφ και του Νο6 Κέβιν Άντερσον», αναφέρεται στην ιστοσελίδα ausopen.com.

Και συμπληρώνει: «Είναι ο νεότερος αθλητής που έφτασε στο Top-20, φτάνοντας στο Νο15 -η υψηλότερη θέση για Έλληνα. Στη Στοκχόλμη, τον Οκτώβριο, έγινε ο πρώτος από τη χώρα του που αναδείχθηκε νικητής σε διοργάνωση ATP title. Στο Τορόντο έγινε ο νεότερος φιναλίστ σε Masters, έπειτα από τον Τζόκοβιτς ου 2007 και ο νεότερος που νίκησε τέσσερις αθλητές του Top-10 στην ίδια διοργάνωση του ATP Tour».

Στη συνέχεια, το κείμενο αναφέρει ότι «ο Τσιτσίπας ξεκίνησε τη χρονιά ως Νο.91. Τελείωσε τη σεζόν με 46 νίκες, τρεις εμφανίσεις σε τελικούς, στη Βαρκελώνη, το Τορόντο και την Στοκχόλμη - σε τρεις διαφορετικές επιφάνειες, έναν τέταρτο γύρο Γκραν Σλαμ στο Γουίμπλεντον, μισή ντουζίνα κορυφαίες νίκες, τον τίτλο Next Gen και την ανάδειξή του ως ο πιο βελτιωμένος παίκτης του 2018».

«Η Ελλάδα, με τα επικά της τοπία, τα νησιά και τις παραλίες, δεν είναι ακριβώς γνωστή για την παραγωγή κορυφαίων παικτών τένις», υπογραμμίζει το αφιέρωμα. «Το αίμα μου είναι μπλε. Η Ελλάδα είναι αυτό που είμαι», είναι η δήλωση του Τσιτσιπά, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε στη μητέρα του.

«Η μητέρα μου, μου έδωσε την πειθαρχία στο παιχνίδι. Αυτό πιστεύω ότι με βοήθησε πολύ. Η πειθαρχία, στην ελληνική κουλτούρα, δεν είναι τόσο συνηθισμένη θα έλεγα. Χρειάζεται πολλή ψυχική και ψυχική σταθερότητα για να μπορέσεις για να κερδίσεις κορυφαίους αθλητές και να δίνεις το καλύτερο δυνατό. Η διατήρηση της ηρεμίας και της θετικής σκέψης είναι τα πιο σημαντικά».

Με δεδομένο ότι το τουρνουά διεξάγεται στην Αυστραλία, στο κείμενο αναφέρεται και η σχέση με τους Ελληνοαυστραλούς τενίστες, τους Θανάση Κοκκινάκη και Μαρκ Φιλίππουση, με τους οποίους «είναι πολύ καλός φίλος».

Επίσης, τονίζεται ότι «δεν έχει συναντήσει ποτέ τον Πιτ Σάμπρα, το μεγαλύτερο ελληνικό όνομα του αθλήματος», με τον οποίο έχει την ίδια ημέρα γενέθλια.

Πηγή: newsbeast.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση