Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ: Πράσινη “λάβα” έλιωσε την Ένωση! Ξέσπασε με απίθανη 30άρα το Τριφύλλι

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 23 Δεκεμβρίου 2018 23:29 Παναθηναϊκός – ΑΕΚ: Πράσινη “λάβα” έλιωσε την Ένωση! Ξέσπασε με απίθανη 30άρα το Τριφύλλι

Για τη 10η αγωνιστική της Basket League, ο Παναθηναϊκός συνέτριψε την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ με ένα ανεπανάληπτο σόου στην επίθεση, που τον διατήρησε στην κορυφή της βαθμολογίας, με το απόλυτο των νικών στις εγχώριες διοργανώσεις.

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο έδωσε το… σύνθημα τις νίκης με εντυπωσιακή εμφάνιση στο πρώτο δεκάλεπτο, οπότε και οι πράσινοι “χτύπησαν” την Ένωση στον αιφνιδιασμό.

Με απόλυτη πολυφωνία και χωρίς να αφήσουν το πόδι από το γκάζι μάλιστα, οι παίκτες του Βόβορα έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στην επικράτησή τους, την ώρα που από την ομάδα του Μπάνκι “πάλευαν” μάταια οι Χάντερ και Ματσιούλις.

Το παιχνίδι

Παρά τα συνεχόμενα ματς στην Euroleague και την υπερπροσπάθεια κόντρα στην Αμράνι Μιλάνο, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με πολύ ενέργεια το παιχνίδι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και με “πίεση” στην άμυνα, “χτύπησε” την Ένωση στους αιφνιδιασμούς.

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο ήταν πρωτεργάτης σε αυτό το σούπερ ξεκίνημα, το οποίο έφερε το πιο παραγωγικό δεκάλεπτο των “πρασίνων” στη φετινή Basket League, αφού έκλεισε με σκορ 36-16, παρά τα 3/3 τρίποντα του Ρατάν – Μέις στα πρώτα λεπτά του αγώνα.

Οι αλλαγές του Γιώργου Βόβορα δεν άλλαξαν την εικόνα του αγώνα και οι “πράσινοι” συνέχισαν να βρίσκουν εύκολα καλάθια, με τους παίκτες του Μπάνκι να κάνουν το ένα αβίαστο λάθος μετά το άλλο. Ο Χάντερ το πήρε πάνω του όμως στο τέλος του δεκαλέπτου και με συνεχόμενους προσωπικούς πόντους κόντρα σε Βουγιούκα και Παπαγιάνη, ισορρόπησε το ματς, για να ολοκληρωθεί το ημίχρονο με την ίδια διαφορά και το σκορ στο 57-37.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΚ έψαχνε την ανατροπή, αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που με ένα ακόμη σερί 12-2 στα πρώτα λεπτά, έβαλε τέλος στο ματς “εκτοξεύοντας” τη διαφορά πάνω από τους 20 πόντους, φθάνοντας ακόμη και στο +30, για να “κλείσει” το τρίτο δεκάλεπτο στο 87-60.

Κάπως έτσι τα τελευταία λεπτά απέκτησαν τυπική διαδικασία, με τους δύο προπονητές να ξεκουράζουν παίκτες, αλλά τους “πράσινους” να μην… αφήνουν το πόδι από το γκάζι, φθάνοντας τη διαφορά σε δυσθεώρητα ύψη, αφού “εκτινάχθηκε” ακόμη και στο υψηλό των +35, πριν μπει τέλος στον αγώνα, με σκορ 111-79.

Το τέλος του αγώνα μάλιστα ήρθε με ακόμη χειρότερο τρόπο για την ΑΕΚ, αφού δευτερόλεπτα πριν την ολοκλήρωση του αγώνα, ο Χάντερ έπεσε στο έδαφος και το ματς διακόπηκε προσωρινά, με τον Αμερικανό να μεταφέρετε υποβασταζόμενος στα αποδυτήρια.

Τα στατιστικά των παικτών στο Παναθηναϊκός – ΑΕΚ

Παναθηναϊκός (Βόβορας): Λοτζέσκι 8 (0/1 δίποντο, 2/6 τρίποντα, 2 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Καλάθης 3 (1/2 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 11 ασίστ σε 20:39), Λάσμε 16 (6/7 δίποντα, 1/4 τρίποντα σε 17:55), Μήτογλου 14 (5/5 δίποντα, 1/1 τρίποντο σε 10:43), Αντετοκούνμπο 14 (6/6 δίποντα), Παπαγιάννης 6, Γκιστ 8, Παππάς 7, Καλαϊτζάκης 2, Βουγιούκας 7, Λεκαβίτσιους 14 (1), Τόμας 12 (1)

ΑΕΚ (Μπάνκι): Λαρεντζάκης 3 (1/4 σουτ, 5 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Ματσιούλις 11 (4/9 σουτ), Χάντερ 12 (3/6 δίποντα, 6/7 βολές, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα), Σαντ-Ρος 4, Ρατάν-Μέις 12 (1/9 δίποντα, 3/5 τρίποντα), Μωραΐτης, Σάκοτα 9 (2), Γιαννόπουλος 7 (1), Τσαλμπούρης 4, Ρογκαβόπουλος 6 (2), Γκρίφιν 3 (1), Ρόμπερσον 8

πηγή: newsit.gr