Στέφανος Τσιτσιπάς: «Κάποια ημέρα θα φτάσω στην κορυφή» [Βίντεο]

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2019 14:12 Στέφανος Τσιτσιπάς: «Κάποια ημέρα θα φτάσω στην κορυφή» [Βίντεο]

Ενθουσιασμένος από την συμπαράσταση που γνωρίζει στη Μελβούρνη, δήλωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μιλώντας σε ΜΜΕ της Αυστραλίας, αλλά και σε εξειδικευμένες ιστοσελίδες του τένις, όπως το «tennisnow».

«Έχω κάποιους δεύτερους εξαδέλφους εδώ, από την πλευρά του πατέρα μου, τους οποίους βλέπω μόνο όταν βρίσκομαι στην Αυστραλία. Η Μελβούρνη είναι η πόλη με τον τρίτο μεγαλύτερο πληθυσμό Ελλήνων, μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη», ανέφερε ο Τσιτσιπάς.

«Κάτι σαν αυτό δεν συμβαίνει σε κανένα άλλο μέρος. Είναι ένα τουρνουά που έχει μεγάλη σημασία για μένα, με μια ελληνική κοινότητα και το ελληνικό κοινό, να το καθιστά ακόμα πιο συναρπαστικό. Λατρεύω τον καιρό, αγαπώ τους ανθρώπους, αγαπώ το φαγητό, αγαπώ τον τρόπο ζωής. Θέλω να πάω καλά εδώ. Δεν είχα την ευκαιρία να δώσω το καλύτερό μου στην Αυστραλία ακόμα, αλλά είμαι ενθουσιασμένος. Προφανώς δεν θα είναι εύκολο να παίζω σε τελικούς και να κερδίζω τελικούς, αλλά ο στόχος είναι να φτάσω εκεί κάποια ημέρα. Αυτή την στιγμή περιμένω απλώς το σωστό τουρνουά όπου μπορώ πραγματικά να κερδίσω βαθμούς, να προχωρήσω, να βελτιώσω την κατάταξη μου. Περιμένω ένα καλό έτος, είχα μια πολύ καλή χρονιά πέρυσι, θα έλεγα ίσως μερικά από τα αποτελέσματα και μερικοί από τους αγώνες είχαν λίγη τύχη», πρόσθεσε ο 20χρονος Έλληνας τενίστας, που σύμφωνα με τους Αυστραλούς, τα κατορθώματά του προκάλεσαν μια έντονη υποστήριξη στην Ελλάδα για το τένις, όπου το 71% των παιδιών τώρα το επιλέγουν ως άθλημα.

«Σίγουρα, με εμπνέουν οι επιτυχίες των συνομήλικών μου. Αν μπορούν να το κάνουν, νιώθω ότι μπορώ να το καταφέρω. Είναι ωραίο να το βλέπεις. Δεν αισθάνομαι πραγματικά ζήλια γι 'αυτούς. Αισθάνομαι υπερήφανος γιατί με κάνουν καλύτερο παίκτη. Μπορεί να με κάνουν να δουλεύω πιο δυνατά και να θέλω περισσότερα στην καριέρα μου στο τένις. Έτσι, αν πηγαίνουν καλά, με βοηθά να εξελιχθώ ως παίκτης, όσο παράξενο κι αν ακούγεται», συμπλήρωσε

Ο Τσιτσιπάς, που στον δεύτερο γύρο του Australian Open θα συναντήσει τον Βίκτορ Τροίτσκι, αναφέρθηκε επίσης στη φιλία του με την Σερένα Ουίλιαμς: «Είναι ένα πολύ ενδιαφέρον πρόσωπο, πολύ ανοιχτόμυαλο, θα έλεγα. Μιλήσαμε για ενδιαφέροντα πράγματα. Η στάση της, είναι σίγουρα αυτό που την κάνει ξεχωριστή. Έχει μια διαφορετική προσέγγιση από οποιαδήποτε άλλη γυναίκα που έχω γνωρίσει. Έχει αυτό το πράγμα, ξέρετε, πώς μπορώ να το εξηγήσω, έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στον εαυτό της. Πραγματικά ξέρει τι κάνει μέσα κι έξω από το γήπεδο. Είναι ένα υπέροχο άτομο έξω από το γήπεδο. Ακριβώς αυτή η στάση, είναι που την κάνει μεγάλη πρωταθλήτρια».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση