ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός: Με Λάζαρο παραμένει στη “μάχη” του τίτλου!

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 19 Ιανουαρίου 2019 22:02 ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός: Με Λάζαρο παραμένει στη “μάχη” του τίτλου!

Για τη 17η αγωνιστική της Superleague, ο Ολυμπιακός πέτυχε το 5ο του διπλό στη φετινή σεζόν και έδειξε ικανός να διεκδικήσει μέχρι τέλους το πρωτάθλημα από τον ΠΑΟΚ, περνώντας από μία ακόμη δύσκολη έδρα, όπως αυτή του ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος ήταν ο κορυφαίος του αγώνα για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς και ήταν αυτός που διαμόρφωσε το τελικό 2-1, με την τρομερή κεφαλιά του στο 37ο λεπτό του ματς να “σφραγίζει” τη νίκη.

Το παιχνίδι

Το παιχνίδι στους “Ζωσιμάδες” ξεκίνησε με γκολ, αφού μόλις στο 8ο λεπτό, ο Φορτούνης έκανε εξαιρετική προσπάθεια από δεξιά και μπήκε μέσα στην περιοχή, κάνοντας το γύρισμα παράλληλα με την εστία, αλλά ο Σκόνδρας έβαλε άτσαλα το πόδι του και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1 στο ματς.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα βρήκε όμως άμεσα “απάντηση” στο γκολ του Ολυμπιακού, καθώς από ένα κόρνερ η μπάλα έφθασε στον Νικολιά και αυτός την έστειλε προς την εστία, για να παρεμβληθεί ο Βούκοβιτς και να πετύχει ένα ακόμα αυτογκόλ στο φετινό πρωτάθλημα, ισοφαρίζοντας τον αγώνα σε 1-1.

Οι Γιαννιώτες έχασαν μάλιστα στο 18′ και μία μεγάλη ευκαιρία για να πάρουν το προβάδισμα, όμως την εξαιρετική αντεπίθεση, πέταξε στα “σκουπίδια” ο Παμλίδης, με… τσαφ απέναντι από τον Σα.

Στη συνέχεια οι Πειραιώτες “πάγωσαν” το ρυθμό και διατηρώντας την κατοχή της μπάλας, προσπάθησαν να “απειλήσουν” χωρίς να “απειληθούν” στο παιχνίδι, τακτική που έφερε αποτέλεσμα στο 37′, όταν από σέντρα ακριβείας του Ποντένσε από δεξιά, ο Χριστοδουλόπουλος με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-2, σκορ που έμεινε μέχρι τέλους στο πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο μέρος, η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε, με τον Ολυμπιακό να έχει τη συντριπτική κατοχή της μπάλας, αλλά να δημιουργεί ελάχιστες φάσεις. Έπαιξε μάλιστα με τη… φωτιά σε ορισμένες περιπτώσεις, γλιτώνοντας την ισοφάριση από τους γηπεδούχους.

Οι Πειραιώτες ήταν αυτοί που “απείλησαν” πρώτοι, με τον Χριστοδουλόπουλο στο 62′ και τον Φορτούνη στο 73′ μα τελειώνουν άσχημα τις φάσεις απέναντι από τον Βελλίδη, ο οποίος είχε αποκρούσει εκπληκτικά και ένα σουτ του Λάζαρου στο 46′.

Κάπως έτσι, οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να “σοκάρουν” την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς, όμως οι Κρίζμαν και Τζημόπουλος έστειλαν τη μπάλα λίγο άουτ σε δύο πολύ καλές στιγμές για την ομάδα τους στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα, με αποτέλεσμα το 1-2 να μείνει μέχρι τέλους.

Ο Ολυμπιακός πήρε έτσι την 5η του εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα και δεύτερη διαδοχική, μειώνοντας -προσωρινά- τη διαφορά του από τον ΠΑΟΚ και την κορυφή, στους 5 βαθμούς. Δείχνει έτσι ικανός να “παλέψει” για το πρωτάθλημα, βάζοντας δύσκολα στο Δικέφαλο του Βορρά.

Οι συνθέσεις στο ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Τζημόπουλος, Σκόνδρας, Αποστολόπουλος, Λίλα, Σιόντης (83′ Νάουμετς), Νικολιάς, Γιάκος (65′ Αθανασιάδης), Παμλίδης (80′ Ξύδας), Κρίζμαν.

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Σα, Βούκοβιτς, Σισέ, Κούτρης, Ελαμπντελαουί, Μπουχαλάκης, Γκιλιέρμε, Φορτούνης (87′ Νάτχο), Ποντένσε (90+2′ Τοροσίδης), Χριστοδουλόπουλος, Γκερέρο (71′ Χασάν).

Προσαρμοσμένη αναζήτηση