Τσιτσιπάς: Νέος θρίαμβος και επική πρόκριση στους 4!

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2019 10:52 Τσιτσιπάς: Νέος θρίαμβος και επική πρόκριση στους 4!

Το Australian Open γίνεται... όνειρο! Μπαουτίστα - Τσιτσιπάς 1-3 και πρόκριση για τον Στέφανο στους 4. Τώρα πάει στον πρώτο ημιτελικό της καριέρας του σε μεγάλο Grand Slam. Επόμενος αντίπαλος ένας εκ των Ράφαελ Ναδάλ και Φράνσις Τιαφό. Ο 20χρονος Έλληνας έγινε ο νεότερος τενίστας που προκρίνεται σε ημιτελικό Grand Slam μετά τον Νόβακ Τζόκοβιτς το 2007 στο US Open.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς γράφει ιστορία στην Αυστραλία! Νέος θρίαμβος για τον 20χρονο πρωταθλητή με νίκη 3-1 (7-5, 4-6, 6-4, 7-6) επί του Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ. Ο Έλληνας τενίστας είναι πλέον στους 4 του Australian Open.

Ο αγώνας είχε πολλές διακυμάνσεις και κρίθηκε στον τελευταίο πόντο του ταϊ μπρέικ. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήρε το πρώτο σετ με 7-5 αλλά έχασε το δεύτερο με 4-6. Δεν ήταν πρόθυμος να χάσει το ραντεβού του με μια ακόμη επιτυχία. Το ραντεβού του με την ιστορία και μια σπουδαία πρόκριση στους 4 ενός Grand Slam. “Επέστρεψε” και ανάγκασε όσους ήταν στην Rod Laver Arena να παρακολουθήσουν με κομμένη την ανάσα τη μάχη του απέναντι στον Ισπανό Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ.

Φωτογραφία Reuters

Ο Έλληνας πρωταθλητής πήρε το τρίτο σετ με 6-4 και το ματς έφτασε στο τάι μπρέικ, όπως και η αναμέτρηση με τον σπουδαίο Ρότζερ Φέντερερ. Ο Τσιτσιπάς δεν μπορούσε να χάσει την ευκαιρία. Και δεν το έκανε. Πήρε το τελευταίο σετ με 7-6 έγραψε μια ακόμη χρυσή σελίδα για το ελληνικό τένις και τον ελληνικό αθλητισμό.

Δείτε το ταϊ μπρέικ

 
Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters

Δείτε τη στιγμή που τελειώνει ο αγώνας

 

 

Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πλέον πάει στον πρώτο ημιτελικό της καριέρας του Grand Slam όπου θα περιμένει τον νικητή της αναμέτρησης ανάμεσα σε Ράφαελ Ναδάλ και Φράνσις Τιαφό.

Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters

Ο Έλληνας πρωταθλητής ήταν εκπληκτικός σε ένα ακόμα παιχνίδι διάρκειας 3 ωρών και 14 λεπτών στην Μελβούρνη, που έγινε σε 24 βαθμούς θερμοκρασία, απέναντι σε έναν αντίπαλο, που επίσης έπαιζε στον πρώτο του προημιτελικό σε Major.

 

 

Για μία ακόμα φορά ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε την συμπαράσταση των Ελλήνων ομογενών της Μελβούρνης, που πανηγύρισαν έξαλλα τη νίκη του 20χρονου πρωταθλητής μας.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, με την πρόκρισή του στους 4 του Australian Open έγινε ο νεότερος τενίστας που περνά στα ημιτελικά ενός Grand Slam μετά τον Νόβακ Τζόκοβιτς και την πρόκρισή του το US Open το 2007!

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση