Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα, Μπλατ: "Να δώσουμε ότι έχουμε" - video

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2019 15:57 Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα, Μπλατ: "Να δώσουμε ότι έχουμε" - video

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει αύριο (31/01, 21.00) στο ΣΕΦ την Μπαρτσελόνα, σε εξαιρετικά μια κρίσιμη βαθμολογικά αναμέτρηση. Για τον λόγο αυτό, ο προπονητής της ομάδας, Ντέιβιντ Μπλατ, ζήτησε από τους παίκτες του να δώσουν ότι έχουν σε αυτό το ματς και από τον «ερυθρόλευκο» κόσμο δώσει βροντερό «παρών».

«Είναι μια αναμέτρηση κόντρα σε μια υψηλού επιπέδου ομάδα. Σίγουρα έχει την δυνατότητα να παίζει καλά και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Έχει ύψος, αθλητικότητα, εμπειρία και ποιότητα. Πρέπει να ανταγωνιστούμε στο υψηλότερο επίπεδο και να είμαστε έτοιμοι να δώσουμε ότι έχουμε σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι», σχολίασε ο κόουτς του Ολυμπιακού, ο οποίος θεωρεί πως η αυριανή αναμέτρηση δεν θα έχει καμία σχέση με εκείνη του πρώτου γύρου, όταν οι «ερυθρόλευκοι» είχαν επιστρέψει από την Βαρκελώνη με το διπλό. «Πρώτον, κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Εκείνο του πρώτου γύρου ήταν λίγους μήνες πριν, οπότε δεν μπορούμε να περιμένουμε το ίδιο είδος παιχνιδιού. Προφανώς είχαμε παίξει πολύ καλά σε εκείνο τον αγώνα, αλλά αυτό δεν αποτελεί κάποια εγγύηση για τον αυριανό. Θα πρέπει να βγούμε και να παίξουμε στον ίδιο βαθμό ανταγωνιστικότητας, έντασης και θέλησης και να δώσουμε ότι έχουμε».

Ερωτηθείς αν τα επιθετικά ριμπάουντ θα είναι το «κλειδί», απάντησε: «Είναι ένας από τους σημαντικούς παράγοντες. Είναι μια ομάδα με ύψος, αθλητικότητα και καλούς παίκτες σε αρκετές θέσεις. Εμείς θα πρέπει να κάνουμε την δουλειά μας στην άμυνα και να ‘κυνηγήσουμε’ τα ριμπάουντ, γιατί αυτό θα μας επιτρέψει να κάνουμε το είδος παιχνιδιού που θέλουμε στην επίθεση. Θέλω να πιστεύω πως θα κάνουμε καλή δουλειά σε αυτόν τον τομέα».

Για τον Κώστα Παπανικολάου, ο οποίος υπέστη αιμάτωμα στο γόνατο στην αναμέτρηση με την Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη και το αν θα είναι έτοιμος να προσφέρει τις υπηρεσίες του, είπε: «Βλέπουμε την κατάσταση του μέρα με τη μέρα. Δεν έπαιξε στο τελευταίο ματς του ελληνικού πρωταθλήματος, θα δούμε πως θα τα πάει σήμερα και αύριο το πρωί. Αν είναι καλά θα παίξει, αν όχι τότε θα καλύψει το κενό του ο επόμενος».

Η ζήτηση των εισιτηρίων για το αυριανό (31/01) ματς είναι αυξημένη, γεγονός που ικανοποιεί τον Ντέιβιντ Μπλατ: «Είμαι πάντα χαρούμενος να βλέπω τους φιλάθλους μας να έρχονται στο παιχνίδι. Με τον ενθουσιασμό τους μας δίνουν κίνητρο και πραγματικά ανεβάσουν την ομάδα και την βοηθούν. Μπορώ να θυμηθώ περισσότερα από ένα παιχνίδι που πιθανότατα ήταν εκείνοι υπεύθυνοι για το ότι αντιπαρήλθαμε του αντιπάλου μας και πήραμε τη νίκη. Το εκτιμώ και ελπίζω να το δω αύριο».

Βεζένκοφ: «Θέλω να κερδίσουμε»

Στις δυσκολίες τις αναμέτρησης αναφέρθηκε ο Σάσα Βεζένκοφ. «Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, απέναντι σε μία ομάδα που παίζει καλά το τελευταίο διάστημα. Έχει τους ίδιους στόχους με εμάς. Θα πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι και πολύ σκληροί. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να κερδίσουμε αυτό τον αγώνα. Πρέπει να προστατεύσουμε την έδρα μας, ώστε να συνεχίσουμε αυτό που έχουμε αυτό που έχουμε ξεκινήσει».

Όταν ρωτήθηκε τι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός για να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει, απάντησε: «Πρέπει να βγάλουμε σκληράδα στην άμυνα, να ελέγξουμε τον ρυθμό του αγώνα και τα ριμπάουντ. Η Μπαρτσελόνα είναι μια ομάδα που πάει σε κάθε ριμπάουντ, πολεμάει σε κάθε φάση, έχει παίκτες με πολύ μεγάλο ταλέντο. Οπότε θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στην άμυνα, στον ρυθμό και να μην κάνουμε εύκολα λάθη. Αν ακολουθήσουμε το πλάνο του προπονητή θα έχουμε καλό αποτέλεσμα».

Συγκρίνοντας το αυριανό ματς με εκείνο του πρώτου γύρου, τόνισε: «Θα είναι πολύ διαφορετικό. Θεωρώ πως τότε η Μπαρτσελόνα δεν έδειξε το τι μπορεί να κάνει φέτος. Είχαμε παίξει και εμείς πολύ καλά, πολύ σκληρά. Τώρα είναι εντελώς διαφορετικό timing, αλλά με τους ίδιους στόχους».

Για το αν υπάρχει στο μυαλό του ίδιου και τον συμπαικτών του η Αναντολού Εφές που βρίσκεται βαθμολογικά πάνω από τον Ολυμπιακό, ξεκαθάρισε: «Ξέρουμε πως η Μπαρτσελόνα είναι πίσω μας αυτή την στιγμή, οπότε δεν μπορούμε να κοιτάξουμε ούτε την Εφές, ούτε κάποια άλλη ομάδα. Πρέπει να κερδίσουμε, να πάρουμε μια διαφορά από την Μπαρτσελόνα και μετά να κοιτάξουμε πιο μπροστά. Θέλουμε οπωσδήποτε να κερδίσουμε, είναι ένας τελικός για εμάς και πρέπει όλοι να είμαστε 100% έτοιμοι σωματικά και πνευματικά».

Σε σχέση με τον χρόνο συμμετοχής του, που έχει αυξηθεί στα τελευταία παιχνίδια, είπε: «Αισθάνομαι καλά. Κάθε ευκαιρία είναι καλοδεχούμενη. Περιμένω τις ευκαιρίες και θέλω να βοηθάω την ομάδα σε κάθε παιχνίδι, είτε είναι στην Ευρωλίγκα, είτε στο ελληνικό πρωτάθλημα. Αυτός είναι ο στόχος μου, να κερδίζει η ομάδα και να βοηθάω και εγώ».

Τέλος, για το γεγονός πως θα τεθεί αντιμέτωπος με την παλιά του ομάδα, είπε: «Είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι για εμένα, δεν θα το κρύψω. Θέλω πολύ να κερδίσουμε, αλλά προσπαθώ να μην το σκέφτομαι. Θέλω να κερδίσει η ομάδα, να βοηθήσω και εγώ και όλα θα είναι καλά».

Πηγή: newsit.gr