Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Γιάννινα: «Λύτρωση» με Σβιντέρσκι στο 87′! Ο Πολωνός απέτρεψε τη «γκέλα»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2019 19:32 ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Γιάννινα: «Λύτρωση» με Σβιντέρσκι στο 87′! Ο Πολωνός απέτρεψε τη «γκέλα»

Ο Σβιντέρσκι λύτρωσε τον ΠΑΟΚ κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, αφού το γκολ του στο 87ο λεπτό του αγώνα, έλυσε το «γόρδιο δεσμό» στην άμυνα των φιλοξενούμενων και χάρισε μία ακόμη νίκη πρωτιάς στον Δικέφαλο του Βορρά.

Η ομάδα του Λουτσέκσου ήταν «κυρίαρχη» σε όλο τον αγώνα, όμως ο Μάνος ισοφάρισε το γκολ από πέναλτι του Πέλκα και ο Βελλίδης «κράτησε» την ισοπαλία ακόμη και στο νέο πέναλτι του Άκπομ, για να έρθει τελικά ο Πολωνός από τον πάγκο και με το πρώτο του γκολ με τη νέα του ομάδα, χάρισε μία σπουδαία νίκη στο «δρόμο» για τον τίτλο της Superleague.

Το παιχνίδι

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και «έκλεισε» από την αρχή τον ΠΑΣ Γιάννινα στα καρέ του, όμως δυσκολευόταν να δημιουργήσει κλασικές ευκαιρίες, απειλώντας κυρίως με μακρινά σουτ. Ο Βελλίδης όμως έδειξε σταθερότητα κάτω από τα δοκάρια και απέκρουσε τα καλά σουτ των Πέλκα, Μάτος και Λημνιού, ενώ στην καλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου, ο Μίσιτς σούταρε πάνω από τα δοκάρια στο 24′ από το ύψος του πέναλτι και μετά από τρομερό γύρισμα του Γιαννούλη.

Το γκολ ήρθε όμως τελικά για τον ΠΑΟΚ στο 38′, όταν ο Ευαγγέλλου ανέτρεψε… χωρίς λόγο τον Άκπομ στα όρια της περιοχής και έδωσε στον Πέλκα τη δυνατότητα να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα από τα 11 βήματα, για το 1-0 του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος, ο Δικέφαλος του Βορρά μπήκε ακόμη πιο δυνατά και έχασε δύο καλές ευκαιρίες να «τελειώσει» το ματς με τον Πέλκα και τον Μπίσεσβαρ, όμως ο Βελλίδης έβαλε ξανά στοπ στους παίκτες του Λουτσέσκου.

Κι αφού δεν έγινε το 2-0, ήρθε το 1-1 ουσιαστικά στην πρώτη φάση των φιλοξενούμενων στο ματς στο 53′. Σε ένα τρομερό γέμισμα του Μπουκουβάλα από δεξιά, ο Μάνος βγήκε στην πλάτη της άμυνας – όντας και οριακά σε θέση οφσάιντ- και με ωραίο κατέβασμα και ιδανικό τελείωμα μπροστά από τον Πασχαλάκη, ισοφάρισε το ματς με το πρώτο του γκολ με τη φανέλα των Ιωαννιτών.

Το 1-1 «πάγωσε» την Τούμπα και χρειάστηκαν οι πρώτες αλλαγές του Λουτσέσκου για να «ξυπνήσουν» οι παίκτες του ΠΑΟΚ. Με τον Μίσιτς να χάνει όμως δύο μεγάλες ευκαιρίες μέσα σε 2 λεπτά (62′, 64′), σουτάροντας δις, ψηλά, από καλή θέση, οι γηπεδούχοι άρχισαν να… αγχώνονται. Το άγχος μεγάλωσε μάλιστα στο 75′, όταν ο Άκπομ κέρδισε πέναλτι σε τράβηγμα του Λίλα μέσα στην περιοχή, αλλά νικήθηκε από τον τερματοφύλακα του ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να ψάχνει το γκολ, όμως οι φιλοξενούμενοι «κρατούσαν» την ισοπαλία μέχρι και το 87′, οπότε και ο Βελλίδης έχασε για πρώτη φορά τη μπάλα μέσα στην περιοχή. Μετά από σέντρα από δεξιά, ο πέλκας πετάχτηκε προ του Έλληνα τερματοφύλακα και έτσι η μπάλα πέρασε για τον Σβιντέρσκι, ο οποίος σε κενή εστία πέτυχε το 2-1, λυτρώνοντας την ομάδα του και διατηρώντας την με μεγάλη διαφορά στην κορυφή.

Οι συνθέσεις στο ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Γιάννινα

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Γιαννούλης, Μίσιτς (74′ Ελ Καντουρί), Μαουρίσιο, Πέλκας, Μπίσεσβαρ (59′ Ζαμπά), Λημνιός (68′ Σφιντέρσκι), Άκπομ.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Λίλα, Σκόνδρας, Ευαγγέλου, Σιόντης, Μπουκουβάλας, Σεργκελασβίλι, Βιδάλ (74′ Πάντελιτς), Γιάκος, Κρίζμαν (85′ Παμλίδης), Μάνος.

πηγή: newsit.gr