Παναιτωλικός – Παναθηναϊκός: «Διπλό» ψυχολογίας! Άντεξαν οι… δέκα του Δώνη

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2019 21:23 Παναιτωλικός – Παναθηναϊκός: «Διπλό» ψυχολογίας! Άντεξαν οι… δέκα του Δώνη

Με ακόμη ένα “χρυσό” γκολ του Μπουζούκη την εφετινή περίοδο, ο Παναθηναϊκός νίκησε με 1-0 τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο και μείωσε στους 2 βαθμούς τη διαφορά του από τον τέταρτο Ατρόμητο (παίζει την Πέμπτη στην Κρήτη).

Το “τριφύλλι” αγωνίστηκε για σχεδόν ένα ημίχρονο με παίκτη λιγότερο, μετά την αποβολή του Κάτσε, αλλά άντεξε στην πίεση των γηπεδούχων κι άφησε έτσι… πίσω του μια περίοδο με συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα, πανηγυρίζοντας έντονα μετά το σφύριγμα της λήξης. Την ίδια στιγμή, ο Παναιτωλικός παρέμεινε στην έβδομη θέση και τους 23 βαθμούς, όσους έχει και ο Άρης που αγωνίζεται αύριο (31.01.2019) στην έδρα της Ξάνθης.

Το παιχνίδι…

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε σε… χαμηλούς ρυθμούς. Ο Παναθηναϊκός φάνηκε να “πατά” καλύτερα στα πρώτα λεπτά, στηριζόμενος στην αμυντική του διάταξη (τρία σέντερ μπακ και δυο αμυντικά χαφ). Ο Παναιτωλικός πάντως είχε ξεκάθαρα επιθετικές βλέψεις, ανέβασε μετά το 15λεπτο “στροφές” και προσπάθησε να δημιουργήσει… ρήγματα στα μετόπισθεν του “τριφυλλιού”. Οι Αγρινιώτες είδαν στο 28′ τον Διούδη να σταματάει εντυπωσιακά την κεφαλιά του Μάλη!

Ο Παναθηναϊκός πάντως είχε καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας και κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 32′. Σε μία φάση που ξεκίνησε από κλέψιμο του Χατζηγιοβάνη στη μεσαία γραμμή, ο Μακέντα μπήκε στην αντίπαλη μεγάλη περιοχή, έκανε το γύρισμα από αριστερά και ο Μπουζούκης με προβολή έκανε το 0-1.

Η ομάδα του Δώνη κινήθηκε με μεγαλύτερη ευκαιρία μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, αλλά στην επανάληψη δέχθηκε αρκετή πίεση από τους γηπεδούχους. Τα πράγματα έγιναν όμως πολύ δύσκολα στη συνέχεια για τον Παναθηναϊκό, αφού ο Έργκους Κάτσε αντίκρισε στο 59′ δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε την ομάδα με δέκα παίκτες.

Ο Παναιτωλικός προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό του πλεονέκτημα και βγήκε… μπροστά για την ισοφάριση. Στο 80′ όμως είχαμε μικρή διακοπή στο ματς, αφού έφυγαν φωτοβολίδες από την εξέδρα των φίλων του Παναιτωλικού προς αυτή του Παναθηναϊκού, ενώ κάτι ανάλογο έκαναν οι οι οπαδοί των “πρασίνων”.

Η ομάδα του Δέλλα είχε ανούσια υπεροχή, το “τριφύλλι” διατήρησε τη ψυχραιμία του στα τελευταία λεπτά κι έτσι έφτασε στο “διπλό” και την πρώτη του νίκη μέσα στο 2019, για το πρωτάθλημα, κάτι που πανηγυρίστηκε έντονα από τους “πράσινους”.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση