Ποια είναι η πλουσιότερη ομάδα στον κόσμο – Η Ισπανία στην κορυφή

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2019 16:47 Ποια είναι η πλουσιότερη ομάδα στον κόσμο – Η Ισπανία στην κορυφή

Οι 20 πιο κερδοφόροι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι στον κόσμο κατέγραψαν ρεκόρ συνολικών εσόδων ύψους 8,3 δισ. ευρώ

H Ρεάλ Μαδρίτης επιστρέφει στην πρώτη θέση για δωδέκατη φορά και για πρώτη φορά από το 2014/15, με έσοδα ύψους 750,9 εκατ. ευρώ. Δεύτερη η Μπαρτσελόνα, έπεσε στην 3η θέση η Γιουνάιτεντ.

Οι 20 πιο κερδοφόροι (υψηλότερα έσοδα στον κόσμο) ποδοσφαιρικοί σύλλογοι στον κόσμο κατέγραψαν ρεκόρ συνολικών εσόδων ύψους 8,3 δισ. ευρώ (4,4 δισ. δολάρια) το 2017/18, με αύξηση 6% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με την 22η έκδοση του συλλόγου Football Money League από το Sports Business Group της Deloitte.

Η Ρεάλ Μαδρίτης (συνολικά έσοδα 750,9 εκατομμυρίων ευρώ), η Μπαρτσελόνα (690,4 εκατομμύρια ευρώ) και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (666 εκατομμύρια ευρώ), αποτέλεσαν (είναι) τους τρεις πλουσιότερους συλλόγους σύμφωνα με την έκθεση της Deloitte, καταγράφοντας συνολικά έσοδα 2,1 δισεκατομμύρια ευρώ, ποσό μεγαλύτερο από το διπλάσιο των συνολικών εισοδημάτων των τριών αυτών ομάδων 10 χρόνια πριν (περίοδος 2007/2008). Αξίζει να σημειωθεί πως για να εξασφαλίσει κάποιος μία θέση στην εικοσάδα αυτής της χρονιάς απαιτούνταν έσοδα ύψους τουλάχιστον 200 εκατομμυρίων ευρώ.

Από τα συνολικά έσοδα ύψους € 8,3 δισ. των πλουσιότερων συλλόγων της πρώτης εικοσάδας, τα τηλεοπτικά δικαιώματα παραμένουν η σημαντικότερη πηγή εσόδων (43%). Ωστόσο, σύμφωνα με τη φετινή έκθεση, μια αξιοσημείωτη τάση ήταν η αύξηση των εμπορικών εσόδων για τους πλουσιότερους συλλόγους, τα οποία καλύπτουν πλέον το 40% των συνολικών εσόδων. Τα έσοδα από του αγώνες παραμένουν αμετάβλητα στο 17%.

Η Ισπανία στην κορυφή: Ξανά στις δύο πρώτες θέσεις ισπανικές ομάδες μετά τη σεζόν 2014/2015
Έχοντας δημιουργήσει έσοδα ρεκόρ ύψους 750,9 εκατομμυρίων ευρώ, η Ρεάλ Μαδρίτης επέστρεψε στην πρώτη θέση του Football Money League, με τη διαφορά μεταξύ πρώτου και δεύτερου να είναι η δεύτερη υψηλότερη στην ιστορία της έκθεσης (60,5 εκατομμύρια ευρώ) .

Τα έσοδα των «Los Blancos» αυξήθηκαν πάνω από 75 εκατομμύρια ευρώ ετησίως καθώς εξασφάλισαν τον τρίτο διαδοχικό τους τίτλο στο Champions League. Αυτό οφείλεται κυρίως στην εμπορική ανάπτυξη ύψους 54,8εκ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης εσόδων από χορηγούς, πωλήσεις προϊόντων και της εκμετάλλευσης ολοένα και πιο κερδοφόρων φιλικών αγώνων πριν την έναρξη της σαιζόν. Αγγίζοντας τα 356,2 εκ. ευρώ η Ρεάλ Μαδρίτης έχει αυτή τη στιγμή τα υψηλότερα εμπορικά έσοδα από οποιοδήποτε ποδοσφαιρικό σύλλογο παγκοσμίως, απόδειξη της διεθνούς αναγνώρισης του εμπορικού της σήματος.

Ο Dan Jones, partner του Sports Business Group της Deloitte σχολιάζει: «Η εξαιρετική οικονομική απόδοση της Ρεάλ Μαδρίτης βασίζεται στη μακρά ιστορία επιτυχιών της στον αγωνιστικό χώρο, και φυσικά πιο πρόσφατα στους τρεις διαδοχικούς τίτλους τους στο Champions League. Αυτό επέτρεψε στο σύλλογο να συνεχίσει να αυξάνει στα εμπορικά του έσοδα.»

Ενώ πρόσθεσε: «Οι περισσότεροι από τους συλλόγους του top 10 του Football Money League έχουν περάσει στους 16 του UEFA Champions League και προβλέπουν περαιτέρω αύξηση των εσόδων που σημαίνει ότι η πορεία τους στην κορυφαία διοργάνωση της UEFA αυτής της σεζόν μπορεί να επηρεάσει αισθητά την κατάταξη για το επόμενο έτους».

Πηγή: gazzetta.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση