ΟΦΗ – Ξάνθη: «Χ»αμένοι και οι δύο – «Κόλλησαν» στο… μηδέν

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 03 Φεβρουαρίου 2019 17:20 ΟΦΗ – Ξάνθη: «Χ»αμένοι και οι δύο – «Κόλλησαν» στο… μηδέν

Ο ΟΦΗ και η Ξάνθη «κόλλησαν» στο 0-0 στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» για την 19η αγωνιστική της Superleague. Η ισοπαλία δεν ικανοποιεί καμία από τις δύο ομάδες και ειδικά τους Κρητικούς, οι οποίοι δεν μπόρεσαν και πάλι να εκμεταλλευτούν την έδρα τους και να πάρουν βαθμολογική ανάσα, στη μάχη που δίνουν για την παραμονή.

Ο Βέρα δεν κατάφερε να πανηγυρίσει τη νίκη στο ντεμπούτο του, με τους Κρητικούς να φτάνουν στους 17 πόντους και να μην καταφέρνουν να ξεκολλήσουν από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Οι Ακρίτες έφτασαν τους 25 βαθμούς, μένοντας πίσω στη μάχη της πεντάδας.

Ο αγώνας

Η ομάδα του Χάιμε Βέρα είχε την κατοχή της μπάλας κατάφερε να κλείσει τη Ξάνθη στο μισό γήπεδο και έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ μόλις στο 4′. Ο Κοροβέσης έβγαλε τη σέντρα, ο Νέιρα κοντρόλαρε μέσα στη μεγάλη περιοχή, πλάσαρε από θέση αριστερά, ωστόσο ο Ζίβκοβιτς έδιωξε σε κόρνερ.

Ο ΟΦΗ συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στο 16 έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ο Κοροβέσης έβγαλε νέα σέντρα, ο Γιακουμάκης βρέθηκε στην καρδιά της μικρής περιοχής, αλλά το κοντινό του πλασέ έστειλε την μπάλα πάνω στον αντίπαλο πορτιέρε. Η “απάντηση” της Ξάνθης ήρθε στο επόμενο λεπτό. Ο Μπρίτο σούταρε μέσα από την περιοχή, ωστόσο η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Στρέζου.

Λίγο πριν τη συμπλήρωση του ημίωρου (25′), ο Γιακουμάκης δεν μπόρεσε να “κρεμάσει” τον τερματοφύλακα της Ξάνθης από καλό σημείο και να κάνει το 1-0. Η Ξάνθη προσπάθησε να βρει την ευκαιρία για να απειλήσει, αλλά δεν κατάφερε να κάνει κάτι αξιόλογο μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους.

Ο ΟΦΗ συνέχισε στον ίδιο πιεστικό ρυθμό, με την Ξάνθη να δυσκολεύεται πολύ να τον κρατήσει μακρυά από τα καρέ της. Οι Ακρίτες όμως έχασαν στο 58′ μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ. Ο Καντά έπιασε το σουτ στην κίνηση μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι των γηπεδούχων.

Οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν το ματς, αλλά στο 76 ο ΟΦΗ “άγγιξε” το 1-0. Ο Ντίνας έπιασε το μονοκόμματο σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε μόλις άουτ.

Στο 86′, ο Ναμπί εκτέλεσε φάουλ από καλή θέση, αλλά ο Ζίβκοβιτς δήλωσε «παρών», ενώ στο 86′ ήταν η σειρά της Ξάνθης να χάσει ευκαιρία για γκολ, με τον Κάστρο να κάνει σκαστή κεφαλιά από καλή θέση, αλλά τον Στρέζο να μπλοκάρει.

Στα εναπομείναντα λεπτά, οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν κάποια μεγάλη φάση για γκολ, με το 0-0 να σφραγίζει τις προσπάθειες τους.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΟΦΗ (Χάιμε Βέρα): Στρέζος, Νάστος, Γιακουμάκης, Μιχόγεβιτς, Γιαννούλης (68΄ Ντίνας), Δεληγιαννίδης, Μεγιάδο (61΄ Σακόρ), Ναμπί, Κοροβέσης, Νέιρα (76΄ Βουό), Ποτουρίδης.

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Κοβάσεβιτς, Κασάδο, Αλμέιδα, Κάστρο, Καντά, Λισγάρας, Ντίρεσταμ, Μπρίτο (63΄ λ. τρ. Σαρπόνγκ), Μελισσόπουλος (58΄ Μπαριέντος), Μελιόπουλος (53΄ Καμαρά).

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση