Απειλή βαριάς «καμπάνας» στην ΑΕΚ

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 04 Φεβρουαρίου 2019 21:49 Απειλή βαριάς «καμπάνας» στην ΑΕΚ
Η έκθεση της Αστυνομίας είναι ιδιαίτερα επιβαρυντική για τα γεγονότα του ΟΑΚΑ

Με ποινή που ξεκινά από χρηματικό πρόστιμο, μέχρι τέλεση αγώνων κεκλεισμένων των θυρών ή ακόμα και αφαίρεση τριών βαθμών, απειλείται η «Ένωση» για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο ΟΑΚΑ στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Στην έκθεση της Αστυνομίας γίνεται αναφορά για «επιθέσεις ομάδας 500 οπαδών της ΑΕΚ, εξερχόμενοι των θυρών 35 και 1 στη λήξη του αγώνα, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες, εναντίον διμοιριών της Αστυνομίας με ρίψεις φωτοβολίδων χειρός, σιδερένιων λοστών, πετρών και πλαστικών μπουκαλιών.»

Η ανακοίνωση συνεχίζει πως : «ταυτόχρονα έτερη ομάδα 100 περίπου οπαδών της ΑΕΚ επιτέθηκαν σε βάρος αστυνομικών στο χώρο στάθμευσης του κλειστού γηπέδου καλαθοσφαίρισης του ΟΑΚΑ με ρίψεις πετρών.»

Από την έκθεση της Αστυνομίας, δεν λείπει και η αναφορά στα όσα έγιναν κάτω από τα μπουθ φιλοξενίας των παραγόντων του ΠΑΟΚ, με μερίδα οπαδών της «Ένωσης» να «επιτίθεται αρχικά λεκτικά κατά αυτών και στη συνέχεια να κινείται απειλητικά και εν συνεχεία εκσφενδόνισαν πλαστικά μπουκάλια και μία καρέκλα προς τους μέρος τους».

Όλα λοιπόν θα εξαρτηθούν από την ερμηνεία του Αθλητικού Δικαστή. Σε περίπτωση που θεωρηθεί ότι υπήρξε «βιαοπραγία κατά προσώπων», η ΑΕΚ κινδυνεύει με αφαίρεση τριών βαθμών, σύμφωνα με το άρθρο 15, 4β. του Πειθαρχικού Κώδικα. Εφόσον τα επεισόδια χαρακτηριστούν ως «φθορά ξένης ιδιοκτησίας», η Ένωση απειλείται με τιμωρία της έδρας της από 2-4 αγωνιστικές και χρηματικό πρόστιμο από 50.000 έως 250.000 ευρώ ενώ αν δεν συνδεθούν με τίποτα από τα παραπάνω, θα επιβληθεί ένα μικρότερο χρηματικό πρόστιμος της τάξης των 20.000- 100.000 ευρώ.

πηγή: news.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση