Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ολυμπιακός – Ντιναμό Κιέβου: Ο Βέρμπιτς «πάγωσε» το Φάληρο – Στο Κίεβο θα κριθεί η πρόκριση

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2019 22:36 Ολυμπιακός – Ντιναμό Κιέβου: Ο Βέρμπιτς «πάγωσε» το Φάληρο – Στο Κίεβο θα κριθεί η πρόκριση

Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2 με την Ντιναμό Κιέβου στο «Γ. Καραϊσκάκης», στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τη φάση των «32» του Europa League. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την έδρα της και να πάρει προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση, με τους Ουκρανούς να έχουν πλέον το πάνω χέρι.

Ο Ρέρμπιτς «πάγωσε» το «Γ. Καραϊσκάκης» στο 89′, χαρίζοντας την ισοπαλία στους φιλοξενούμενους. Η πρόκριση στους «16» του Eurola League θα κριθεί στο Κιέβο την ερχόμενη Πέμπτη (21/2).

Ο αγώνας

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, πίεσε τους Ουκρανούς και κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα, πριν τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου. Στο 9′, ο Χασάν, έπειτα από πάσα του Φορτούνη, εκτέλεσε από κοντά τον Μπόικο κι έκανε το 1-0.

Η πίεση που άσκησε η ομάδα του Μαρτίνς στην άμυνα της Ντιναμό από τα πρώτα λεπτά λίγο έλειψε να φέρει και το 2-0 στο 19΄, όταν από το λάθος γύρισμα του Κετζιόρα στον Μπόικο, ο Φορτούνης πήρε την μπάλα, πέρασε τον τερματοφύλακα της ουκρανικής ομάδας, αλλά πλάσαρε άουτ.

Ο Ολυμπιακός έχασε ακόμα μία καλή ευκαιρία με τον Ντίας, το σουτ του οποίου υποχρέωσε τον Μπόικο σε δύσκολη επέμβαση. Κόντρα στη ροή του αγώνα, η Ντιναμό Κιέβου έφερε το παιχνίδι στα ίσια.

Στο 27΄ ο Τσιμίκας δεν έβαλε το πόδι του στο γύρισμα του Κετζιόρα, η μπάλα έφτασε στην «καρδιά» της ερυθρόλευκης άμυνας, όπου ο Μπουγιάλσκι εντελώς αμαρκάριστος έκανε το 1-1.

Παρά το αρχικό «μούδιασμα», ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια για ανάπαυλα του ημιχρόνου, όντας μπροστά στο σκορ. Με τρομερό γκολ από τον Ζιλ Ντίας (σουτ πολλά μέτρα έξω από την περιοχή), ο άσος των γηπεδούχων έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπόικο, κάνοντας το 2-1.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν κακό, με τις δυο ομάδες να αδυνατούν να δημιουργήσουν φάσεις για γκολ. Όλα αυτά μέχρι το 70′. Είκοσι λεπτά πριν το φινάλε του αγώνα, ο Σα έκανε φανταστική απόκρουση σε σουτ του Τσιγκάνκοφ.  Η «απάντηση» των γηπεδούχων και πρώτη καλή φάση στην επανάληψη ήρθε στο 72΄, με τον Ποντένσε να βγαίνει απέναντι από τον Μπόικο, αλλά ήταν αρκετά πλάγια και το πλασέ του έφυγε άουτ.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα λήξει στο 2-1 υπέρ του Ολυμπιακού, ο Βέρμπιτς έκανε το 2-2 με σκαστό σουτ μέσα από την περιοχή και πλέον σε μία εβδομάδα, η ομάδα του Μαρτίνς χρειάζεται νίκη για να περάσει ή, ισοπαλία με 3-3 και πάνω…

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Καμαρά, Φορτούνης (69΄ Νάτχο), Γκιλέρμε, Χασάν, Μεριά, Τσιμίκας, Βούκοβιτς, Ντίας (86΄ Μασούρας), Ποντένσε (81΄ Χριστοδουλόπουλος), Σισέ
ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ (Αλεξάντρ Χάτσκεβιτς): Μπόικο, Βέρμπιτς, Σεπέλιεφ, Σολ (83΄ Ρούσιν), Σαπαρένκο (83΄ Γκαρμάς), Τσιγκάνκοφ, Μικολένκο, Μπούρντα, Μπουγιάλσκι, Σαμπάνοφ, Κετζιόρα