Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αστόρι: Δύο γιατροί κατηγορούνται για το θάνατο του αρχηγού της Φιορεντίνα!

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 12 Μαρτίου 2019 19:26 Αστόρι: Δύο γιατροί κατηγορούνται για το θάνατο του αρχηγού της Φιορεντίνα!

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες (04.03.2019) από τον αιφνίδιο θάνατο του Ντάβιντε Αστόρι στο Ούντινε, ωστόσο οι έρευνες συνεχίζονται κανονικά στην Ιταλία.

Ο αρχηγός της Φιορεντίνα, Νταβίντε Αστόρε, βρέθηκε νεκρός το πρωί της 4ης Μαρτίου του 2018 στο δωμάτιό του, στο ξενοδοχείο όπου έμεναν οι «βιόλα», πριν από τον αγώνα ενάντια στην Ουντινέζε. Παρότι έχει περάσει ένας χρόνος, οι έρευνες για τον θάνατο του 31χρονου Ιταλού αμυντικού συνεχίζονται.

Η εισαγγελία της Φλωρεντίας έχει ξεκινήσει έρευνα για ανθρωποκτονία εξ αμελείας κατά δύο γιατρών, σε σχέση με το θάνατο του Ντάβιντε Αστόρι και θα τους απαγγείλει καταγγελίες. Από τις έρευνες προκύπτει πως οι Φραντσέσκο Στάνιο και Τζόρτζιο Γκαλάντι είναι υπεύθυνοι για τον χαμό του Αστόρι καθώς φαίνεται πως γνώριζαν ότι είχε καρδιολογικά προβλήματα!

Τον Ιούλιο του 2014, οι δυο γιατροί εξέδωσαν πιστοποιητικό καταλληλότητας για αθλητικές δραστηριότητες, βάζοντας στην… άκρη το γεγονός πως η καρδιά του είχε έντονες συστολές στο τεστ άγχους που υποβλήθηκε.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο Γκαλάντι είχε δώσει το “ΟΚ” στον ποδοσφαιριστή να αγωνίζεται και μετά τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε τον Ιούλιο του 2016 και του 2017, παρότι ο Αστόρι εμφάνιζε καρδιακές αριθμίες.

Οι δύο γιατροί κατηγορούνται για το γεγονός πως δεν ανέφεραν στον αδικοχαμένο Ιταλό να προβεί σε περισσότερες και αναλυτικότερες εξετάσεις για να διαπιστώσουν αν έπασχε από καρδιακή νόσο ή αρρυθμιογόνο σύνδρομο!

Σύμφωνα με το γραφείο του εισαγγελέα της Φλωρεντίας, εάν οι παθογένειες του ποδοσφαιριστή είχαν διαγνωστεί έγκαιρα, θα μπορούσαν με κάποια ιατροφαρμακευτική αγωγή να αντιμετωπιστεί η καρδιακή αρρυθμία που εμφάνιζε.

newsit.gr