Λιχτενστάιν – Ελλάδα: Δεν υστέρησε κανείς! Αέρας… σιγουριάς – «Αδύναμο» εμπόδιο

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 23 Μαρτίου 2019 23:41 Λιχτενστάιν – Ελλάδα: Δεν υστέρησε κανείς! Αέρας… σιγουριάς – «Αδύναμο» εμπόδιο

Το Λιχτενστάιν έβαλε τα... δυνατά του για να κρατήσει ανέπαφη την εστία του, αλλά η Εθνική Ελλάδα δεν είχε όρεξη για γκέλες (0-2). Ένταση, κινητικότητα και πολλές επιθετικές επιλογές έβγαλε η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη κόντρα σε έναν αδύναμο αντίπαλο, στην πρεμιέρα της στα προκριματικά του Euro 2020. Ένα σωρό ευκαιρίες έχασαν οι διεθνείς, που πλέον κοιτάζουν το ματς με τη Βοσνία στη Ζένιτσα (26/3, 21:45).

Το Λιχτενστάιν είναι μια ομάδα μικρής δυναμικότητας (181η θέση στο ranking της FIFA) αλλά το πρόσφατο παρελθόν της Εθνικής Ελλάδας μας έχει πως η γκέλα περίμενε την “Γαλανόλευκη” στη “γωνία”.

Η ανανεωμένη ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη όμως θύμισε μια σταθερότητα… από τα παλιά, δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης στην αντίπαλο της και μπήκε “με το δεξί” στα προκριματικά του Euro 2019, φεύγοντας με τη νίκη (2-0) από το Βαντούζ.

Το τέρμα του Κώστα Φορτούνη έλυσε το “γόρδιο δεσμό” για την Εθνική Ελλάδας στο φινάλε του πρώτου μέρους, που πλέον κοιτάζει την αναμέτρηση με τη Βοσνία στη Ζένιτσα (26/3, 21:45). Ο Δώνης ασντικατέστησε τον Μήτρογλου και… υπέγραψε το τελικό σκορ – Πολύ καλή εμφάνιση από Χέκα, Σάμαρη και Μασούρα – Θεατής ο Βλαχοδήμος.

Η αναμέτρηση…

Το ματς είχε μια… αναμενόμενη εικόνα από τα πρώτα του λεπτά. Οι παίκτες του Λιχτενστάιν ήταν μαζεμένοι πίσω από τη σέντρα, με μοναδικό σκεπτικό να αμυνθούν μαζικά. Οι παίκτες της Εθνικής Ελλάδας προσπάθησαν να έχουν υπομονή στο παιχνίδι τους, κυκλοφόρησαν την μπάλα για να βρεθουν κάποιο διάδρομο προς τα αντίπαλα καρέ και είχαν στο 8′ την πρώτη τους καλή στιγμή με το σουτ του Μήτρογλου (έδιωξε ο Μπίχελ).

Η Εθνική Ελλάδας συνέχισε να πιέζει τους γηπεδούχους (Σιόβας με Κουρμπέλης βρέθηκαν πολλές φορές κάτω από τη σέντρα και προς το μισό όπου οι παίκτες του Λιχτενστάιν αμύνθηκαν). Στο 23′ όμως ο Άγγελος Αναστασιάδης αναγκάστηκε να αλλάξει τα πλάνα του. Ο Έλληνας τεχνικός είδε τον Μήτρογλου να αποχωρεί με πρόβλημα (ενόχληση στη γάμπα – βγήκε περισσότερο προληπτικά) και πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Τάσο Δώνη (το περιβραχιόνιο από τον Έλληνα επιθετικό πήγε στον Φορτούνη).

Το Λιχτενστάιν συνέχισε να έχει ένα δυνατό τείχος μπροστά από τη μεγάλη του περιοχή, με την Εθνική Ελλάδας να δοκιμάζει κάποια μακρινά σουτ (στο 27′ η προσπάθεια του Φορτούνη πέρασε για λίγο άουτ) αφού δεν κατάφερε να κυκλοφορήσει γρήγορα την μπάλα. Στο 34′ χάθηκε η πιο σημαντική ευκαιρία από τους διεθνείς. Ο Ζέκα έβγαλε την κάθετη μπαλιά, ο Σάμαρης ελίχθηκε όμορφα, έπιασε το σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή και από θέση δεξιά, αλλά έστειλε την μπάλα να περάσει ψηλά. Ένα λεπτό αργότερα, ο Μασούρας έπιασε κακό σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή του Λιχτενστάιν.

Η υπεροχή της Εθνικής Ελλάδας ήταν ολοκληρωτική, οι διεθνείς δεν είχαν καλά τελειώματα, αλλά στο φινάλε του πρώτου μέρους ο Κώστας Φορτούνης έδιωξε το… άγχος. Ο Κουρμπέλης έβγαλε εκπληκτική μπαλιά 40 μέτρων προς τον Κώστα Φορτούνη (κινήθηκε στο χώρο που θα βρισκόταν ο Μήτρογλου), ο αρχηγός της “Γαλανόλευκης” έπιασε με τη μια το δυνατό σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή και έκανε το 0-1.

Η Εθνική Ελλάδας μπήκε με τον ίδιο δυνατό τρόπο και στο δεύτερο μέρος, με τους διεθνείς να φαίνονται απελευθερωμένοι στις κινήσεις τους. Οι παίκτες του Αναστασιάδη είχαν την κατοχή της μπάλας (ο Ζέκα συνέχισε την πολύ καλή δουλειά) και πίεσαν για να φτάσουν σε ένα ακόμα γκολ, προκειμένου να “κλειδώσουν” το “διπλό”.

Ο Μασούρας συνέχισε να χάνει ευκαιρίες, την ώρα που το Λιχτενστάιν δεν είχε τρόπο για να απειλήσει. Η “Γαλανόλευκη” έδειξε μια.. αναρχία στον τρόπο ανάπτυξης της, αλλά στο 80′ κατάφερε να “κλειδώσει” το “τρίποντο”. Ο Μασούρας βρήκε εξαιρετικά -με ψηλοκρεμαστή μπαλιά- τον Δώνη, που με δυνατό σουτ από θέση δεξιά στη μεγάλη περιοχή έγραψε το τελικό 0-2 (το πρώτο του με την ανδρών)!

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση