Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στην τελική ευθεία για την τοποθέτηση του στεγάστρου στο γήπεδο της ΑΕΚ

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2019 13:50 Στην τελική ευθεία για την τοποθέτηση του στεγάστρου στο γήπεδο της ΑΕΚ

Ο δικέφαλος αετός που δέσποζε στον αγωνιστικό χώρο αποτελεί πλέον παρελθόν.

Οι εργασίες καθαρισμού στην «Αγιά Σοφιά» συνεχίζονται, για να ξεκινήσουν σύντομα τα έργα της κατασκευής του στεγάστρου από τους ανθρώπους της ιταλικής εταιρίας Cimolai. Έτσι, παρελθόν έπρεπε να αποτελέσει από το σημείο και ο δικέφαλος αετός που είχε σχηματιστεί πάνω στα χώματα του παλιού γηπέδου και αποτελούσε ουσιαστικά τον τελευταίο σύνδεσμο με την παλιά Νέα Φιλαδέλφεια. Για την ακρίβεια, έγινε προσπάθεια το σύμβολο αυτό από το παλιό γήπεδο να διατηρηθεί και να μπει στο μουσείο της ΑΕΚ, ωστόσο με τον τρόπο που ήταν κατασκευασμένο, κάτι τέτοιο ήταν αδύνατο.

«Ο τελευταίος σύνδεσμος του παλιού μας γηπέδου με το νέο, που κατασκευάζεται, δεν υπάρχει πια! Ο περίφημος Δικέφαλος Αετός, πάνω στα χώματα του παλιού γηπέδου, που δεν γινόταν να διατηρηθεί, ήταν το τελευταίο... οχυρό που έπεσε για να προχωρήσει η κατασκευή των νέων τειχών της ιστορίας μας! Από εδώ όπου η ιστορία μας θα ξεκινήσει να γράφεται και πάλι», έγραψε στα social media η ΑΕΚ μαζί με το σχετικό βίντεο που ανάρτησε.

Πλέον από το βόρειο πέταλο ως τη σέντρα, δηλαδή στο ένα μισό του γηπέδου, αφού καθαριστεί, θα στρωθεί χώμα, ώστε οι άνθρωποι της Cimolai να αρχίσουν να κατασκευάζουν τον σκελετό του στεγάστρου. Ουσιαστικά, ο συγκεκριμένος χώρος θα αποτελεί εργοτάξιο αποκλειστικά για την ιταλική εταιρία, καθώς τα αντικείμενα που θα έρθουν στην «Αγιά Σοφιά» για την κατασκευή του στεγάστρου θα είναι τεράστια.

Στο βόρειο πέταλο, στην παλιά 21, οι εργασίες τσιμέντου έχουν ολοκληρωθεί και έχουν μείνει μόνο κάποια σημεία χωρίς εξέδρες, προκειμένου εκεί να τοποθετηθούν οι πύργοι της ιταλικής εταιρείας για την τοποθέτηση του στεγάστρου. Όταν αυτό συμβεί, έπειτα θα «κουμπώσουν» και οι εξέδρες που λείπουν στα συγκεκριμένα σημεία.

Πηγή: gazzetta.gr