Η φωτογραφία της αθλήτριας που συγκέντρωσε χυδαία σχόλια

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2019 19:52 Η φωτογραφία της αθλήτριας που συγκέντρωσε χυδαία σχόλια

«Σκεφτείτε αυτό πριν κάνετε τα υποτιμητικά σας σχόλια ζώα», σχολίασε η ίδια...

Μια φωτογραφία της σταρ του ράγκμπι Tayla Harris απασχόλησε εκτενώς την Αυστραλία την περασμένη βδομάδα και επανήλθε στην επικαιρότητα τυπωμένη σε μπλουζάκια με πνευματικά δικαιώματα και πωλείται στο διαδίκτυο.

Το διαδικτυακό κατάστημα League Tees ισχυρίζεται ότι η Ομοσπονδία Ράγκμπι της Αυστραλίας απαίτησε να απομακρυνθεί από το site η επίμαχη μπλούζα «Stand With Tayla», που κοστίζει 29 δολάρια, επειδή το προϊόν παραβιάζει τους κανόνες της λίγκας για τα πνευματικά δικαιώματα.

Όπως αναφέρει η New York Post, η μπλούζα απεικονίζει την Tayla Harris να δίνει κλωτσιά σε μία σειρά σεξιστικών και μισογυνικών σχολίων.

«Αυτό το σχέδιο είναι δική μας αυθεντική δημιουργία και αρνούμαστε ότι εμπίπτει στους κανονισμούς περί πνευματικής ιδιοκτησίας της Ομοσπονδίας ή άλλων» τόνισε ο ιδιοκτήτης του καταστήματος. «Επειδή όμως μας είναι οικονομικά αδύνατο να πάμε στα δικαστήρια για το θέμα, αποφασίσαμε να αποσύρουμε το προϊόν».

Τα μπλουζάκια απεικόνιζαν τη Harris σε κόκκινες, άσπρες και μπλε αποχρώσεις, αναπαράγοντας τη φωτογραφία της αθλήτριας που είχε γίνει viral και το τηλεοπτικό δίκτυο της Αυστραλίας 7AFL είχε αποσύρει εξαιτίας προσβλητικών και «αξιοκατάκριτων» σχολίων.

Η 21χρονη Tayla Harris που παίζει στην ομάδα των Carlton Blues, πόσταρε την εικόνα στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter, αψηφώντας τα σχόλια.

«Εδώ είναι μια φωτογραφία μου από τη δουλειά» έγραψε η Harris. «Σκεφτείτε αυτό πριν κάνετε τα υποτιμητικά σας σχόλια ζώα».

«Η Tayla Harris βρίσκεται στο επίκεντρο μίας από τις πιο εμβληματικές εικόνες του αθλητισμού» έγραψε η Ομοσπονδία. «Υπέστη αδικαιολόγητη κακομεταχείριση στο διαδίκτυο και η κοινότητά μας συντάσσεται στο πλευρό της. Μάλιστα εργαζόμαστε με την Tayla  για να βγει ένα επίσημο μπλουζάκι που θα απεικονίζει το συγκεκριμένο στιγμιότυπο και τα κέρδη θα διατεθούν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς της επιλογής της».

Newsbeast

Προσαρμοσμένη αναζήτηση