Ξάνθη – ΠΑΟΚ: Πρωταθλητής από… ατσάλι! Δεν χάνει το αήττητο

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 31 Μαρτίου 2019 21:40 Ξάνθη – ΠΑΟΚ: Πρωταθλητής από… ατσάλι! Δεν χάνει το αήττητο

Ο ΠΑΟΚ πέρασε "τρένο" και από την Ξάνθη και με το τελικό 1-2 έκανε ένα ακόμη βήμα για ένα απίστευτο πρωτάθλημα χωρίς ήττα στη Superleague, αφού δείχνει πια ανίκητος στο πρωτάθλημα.

Για την 26η αγωνιστική της Superleague, ο ΠΑΟΚ επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά ότι δεν έχει αντίπαλο στην Ελλάδα και έκανε… περίπατο και στην Ξάνθη, με μία ακόμη νίκη που του «σφραγίζει» τον τίτλο και τον φέρνει ακόμη πιο κοντά στο ρεκόρ του αήττητου πρωταθλήματος.

Ο Ολιβέιρα με άψογη εκτέλεση φάουλ στο πρώτο ημίχρονο και ο Ενρίκε με ιδανικό τελείωμα στο δεύτερο μέρος, ήταν οι σκόρερ για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο Αλμέιδα μείωσε στο 85′ χωρίς να «απειλήσει» τους φιλοξενούμενους παραπάνω.

Το παιχνίδι

Το ματς ήταν «ανοιχτό» στα πρώτα λεπτά με την Ξάνθη να μην συμβιβάζεται με το ρόλο του αμυνόμενου, αλλά ο ΠΑΟΚ έπαιρνε διαρκώς μέτρα στο γήπεδο και δημιούργησε και τις πρώτες φάσεις στο ματς.

Τα σουτ των Βιεϊρίνια και Σάκχοφ όμως δεν κατάφεραν να «απειλήσουν» στον Ζίβκοβιτς, ο οποίος στο 31′ έβγαλε και το τετ-α-τετ του Σβιντέρσκι από λάθος γύρισμα στην άμυνά του.

Δύο λεπτά αργότερα όμως, ο Ολιβέιρα με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε με εκπληκτικό τρόπο τη μπάλα στα δίχτυα, ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του στα Πηγάδια.

Στο επόμενο τρίλεπτο μάλιστα, ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να «καθαρίσει» το ματς, αλλά τόσο ο ίδιος ο σκόρερ, όσο και οι Πέλκας και Ζαμπά δεν τελείωσαν σωστά τις προσπάθειές τους μέσα στην περιοχή και έτσι το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος, ο Δικέφαλος του Βορρά ήταν και πάλι πιο «απειλητικός» και ο Σβιντέρσκι έχασε ένα ακόμη τετ-α-τετ μετά από ασίστ του Πέλκα, με τον Ζίβκοβιτς να αποκρούει ξανά.

Στο 66′ όμως, ο Λουτσέσκου τον απέσυρε από το ματς περνώντας στη θέση του τον Ακπόμ, ο οποίος στην πρώτη του προσπάθεια ένα λεπτό αργότερα, έβγαλε μόνο του τον Ενρίκε μέσα στην περιοχή κι αυτός με ωραίο πλασέ έστειλε τη μπάλα στο κάθετο δοκάρι και στα δίχτυα της Ξάνθης για το 2-0 στο ματς.

Με τους οπαδούς τους να πανηγυρίζουν… τον τίτλο μάλιστα στις κερκίδες, οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να «πιέζουν» στην επίθεση, αλλά η Ξάνθη ήταν τελικά αυτή που βρήκε ένα γκολ, με τον Κασάδο να κάνει τη σέντρα και τον Αλμέιδα με κεφαλιά να μειώνει το σκορ.

 Ο Δικέφαλος του Βορρά «απάντησε» με ένα ακόμη τετ-α-τετ, αυτή τη φορά με τον Άκπομ να μην μπορεί να νικήσει τον Ζίβκοβιτς για να παραμείνει το 2-1 μέχρι τέλους, επιτρέποντας στο ΠΑΟΚ ένα ακόμη «βήμα» προς το πρωτάθλημα, αλλά και το ρεκόρ του αήττητου στη σεζόν.

Οι συνθέσεις στο Ξάνθη – ΠΑΟΚ

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Ντίρεσταμ, Αλμέιδα, Κοβάσεβιτς, Καντά (64′ Κάστρο), Γέντρισεκ, Σιλά, Μελιόπουλος (72′ Μπρίτο), Λισγάρας, Κασάδο, Ντε Αμορίμ (78′ Σαρπόνγκ).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Ολιβέιρα, Σάκχοφ, Πέλκας (87′ Μίσιτς), Ζαμπά (63′ Γιαννούλης), Ενρίκε, Σβιντέρσκι (66′ Άκπομ).

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση