Εισήγηση στον Βασιλειάδη για 16 ομάδες στη Super League

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 03 Απριλίου 2019 17:01 Εισήγηση στον Βασιλειάδη για 16 ομάδες στη Super League

Τι ζητούν να συμβεί με τις ομάδες που θα υποβιβαστούν στη Football League.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της ενδεκαμελούς Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ, που αποτελείται από μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας, εκπροσώπους των ΠΑΕ της Super League και τον πρόεδρο της Football League, εξέτασε την τροπολογία για την αναδιάρθρωση που έστειλε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης.

Η εξέλιξη αυτή ήρθε σε συνέχεια της απόφασης που είχε ληφθεί από την Ομοσπονδία τον περασμένο Αύγουστο, με στόχο να δρομολογηθούν οι οριστικές εξελίξεις όσον αφορά τη δομή που θα έχουν τα επαγγελματικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα soccerplus.gr, η ΕΠΟ αποφάσισε να εισηγηθεί τις εξής τροποποιήσεις:

  1. Η ΕΕΠ εισηγείται τη νέα σεζόν η Super League να διεξαχθεί ξανά με 16 ομάδες. Από το φετινό πρωτάθλημα θα υποβιβαστούν οι δύο τελευταίες ομάδες και θα προβιβαστούν οι δύο πρώτες από τη Football League.
  2. Συμφωνεί με την ίδρυση της Super League 2 θεωρώντας πως το συγκεκριμένο πρωτάθλημα πρέπει να απαρτίζεται από 12 ομάδες.
  3. Η ΕΕΠ συμφωνεί να μετατραπεί η Football League σε τρίτη τη τάξει κατηγορία στην οποία θα μετέχουν 14 ομάδες.

Η παραπάνω πρόταση, που θα τεθεί προς έγκριση στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, ισχύει με την επιφύλαξη ότι από την πλευρά του κ. Βασιλειάδη και της ΕΡΤ θα ισχύσει στο ακέραιο το τηλεοπτικό συμβόλαιο με τις επτά ΠΑΕ που είχαν μείνει... εκκρεμείς το περασμένο καλοκαίρι και βρήκαν τηλεοπτική «στέγη» στη Δημόσια Τηλεόραση.

Πηγή: newsbeast.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση