Παναθηναϊκός – Άρης: «Μαγική» νίκη με…. ζωγραφιά από Ινσούα!

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 06 Απριλίου 2019 21:53 Παναθηναϊκός – Άρης: «Μαγική» νίκη με…. ζωγραφιά από Ινσούα!

Ο Άρης ήταν καλύτερος αλλά αναποτελεσματικός. Ο “διπρόσωπος” Παναθηναϊκός κατάφερε να “ξυπνήσει” στο δεύτερο ημίχρονο και να πάρει τη νίκη (2-0) μέσα στο άδειο -λόγω τιμωρίας- ΟΑΚΑ. Απίστευτο γκολ από τον Ινσούα. Δοκάρι οι Θεσσαλονικείς στο 0-0.

Ο Παναθηναϊκός περιμένει την απόφαση της επιτροπής εφέσεων για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αλλά την ίδια ώρα συνεχίζει να… μαζεύει βαθμούς εντός αγωνιστικού χώρου. Το “τριφύλλι” έκανε ένα άσχημο πρώτο ημίχρονο κόντρα στον Άρη, αλλά μέσα σε 12 λεπτά κατάφερε να πάρει το “τρίποντο”, νικώντας με 2-0 μέσα στο άδειο ΟΑΚΑ.

Ο Άρης έδειξε με το ξεκίνημα του ματς τις… ορέξεις του και την ποιότητα του. Οι Θεσσαλονικείς είχαν καλύτερη παρουσία από το “τριφύλλι” και έχοντας στα πόδια τους την μπάλα πίεσαν για να φέρουν σε δύσκολη θέση τον Διούδη. Ο Παναθηναϊκός έδειξε μεγάλο πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας, ενώ Μακέντα και Χατζηγιοβάνης δεν τριφοδοτήθηκαν.

Ο Νίκο Μαρτίνες “απείλησε” την αντίπαλη εστία με δύο σουτ (3′, 16′) ενώ στο 22′ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Μετά από λάθος του Κουρμπέλη στη μεσαία γραμμή, ο Μαρτίνες άνοιξε την μπάλα στα αριστερά στον Λάρσον, αυτός πάσαρε στο ύψος του πέναλτι που κινούνταν ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός, έκανε το αριστερό σουτ με τη μία, αλλά σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι των “πρασίνων”.

Ο Γιώργος Δώνης εμφανίστηκε απογοητευμένος με την εικόνα της ομάδας του (μόνο ο Μακέντα είχε κάποιες… αναλαμπές), την ώρα που ο Άρης κέρδιζε τις εντυπώσεις, αλλά δεν μπόρεσε να φτιάξει άλλη σημαντική φάση μέχρι την ανάπαυλα.

Οι Θεσσαλονικείς συνέχισαν το πολύ καλό τους passing game και στην επανάληψη, ενώ μάρκαραν γρήγορα και αποτελεσματικά στο χώρο του κέντρου. Στο 51′ και μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Ντιγκινί έπιασε με τη μία το σουτ -στο ύψος του πρώτου δοκαριού- αλλά έστειλε την μπάλα να περάσει άουτ. Ο Άρης ήταν καλύτερος, αλλά έβγαλε πρόβλημα στην… τελική προσπάθεια και το “πλήρωσε”!

Ο Παναθηναϊκός.. ξύπνησε ξαφνικά, είδε στο 58′ τον Κουέστα να αποκρούει δύσκολα την κεφαλιά του Ινσούς (σ.σ. η πρώτη μεγάλη φάση των “πρασίνων” στο ματς) και πέντε λεπτά αργότερα έφτασε στο 1-0. Ο Μακέντα έβγαλε εξαιρετική παράλληλη μπαλιά από τα αριστερά στο ύψος της μικρής περιοχής και ο προωθημένος και εντελώς αμαρκάριστος Δώνης άνοιξε το σκορ!

Ο Σάββας Παντελίδης πέρασε Φετφατζίδη και Ματίγια, για να βοηθήσει την ομάδα του να αντιδράσει. Οι Θεσσαλονικείς κράτησαν ψηλά τις γραμμές τους, αλλά το… σκηνικό είχε αλλάξει στην επανάληψη. Ο Παναθηναϊκός έφτασε στο 2-0, με τον Ινσούα να βάζει ένα “μαγικό” γκολ!

Ο Αργεντινός άφησε να περάσει η κάθετη πάσα στα αριστερά (σχεδόν πάνω στη γραμμή του άουτ) προς τον Άλτμαν. Ο Ισραηλινός έδωσε και πάλι τη μπάλα στον Ινσούα μέσα στην περιοχή και ο αριστερός μπακ του Παναθηναϊκού -με πανέμορφο σκαφτό πλασέ- νίκησε τον Κουέστα! Ο Άρης έχασε τη ψυχραιμία του, είδε το “τριφύλλι” να κλείνει όλους τους διαδρόμους προς τα καρέ του Διούδη κι έτσι ηττήθηκε στο άδειο ΟΑΚΑ.

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση