ΑΕΛ – ΠΑΟΚ: Παράταση τίτλου! Στην Τούμπα η στέψη

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 14 Απριλίου 2019 21:40 ΑΕΛ – ΠΑΟΚ: Παράταση τίτλου! Στην Τούμπα η στέψη

Ο ΠΑΟΚ κρατούσε τον τίτλο στα χέρια του για εννέα λεπτά, με τον Πέλκα να στέλνει στο 55ο λεπτό του αγώνα με την ΑΕΛ στη Λάρισα τους Θεσσαλονικείς στον έβδομο ουρανό. Ωστόσο, ο Γιακιμόβσκι χάλασε τα σχέδια του Δικεφάλου του Βορρά, έφερε το παιχνίδι στα ίσια στο 64′ και στέρησε την ευκαιρία από τους «ασπρόμαυρους» να κατακτήσουν και μαθηματικά το πρωτάθλημα από την 28η αγωνιστική.

Πλέον χρειάζονται έναν βαθμό στις εναπομείνασες δύο αγωνιστικές για να σηκώσουν τον τίτλο. Την επόμενη εβδομάδα υποδέχονται τον Λεβαδειακό, ενώ ολοκληρώνουν το πρωτάθλημα στα Γιάννενα.

Ο ΠΑΟΚ όχι μόνο δεν στέφθηκε πρωταθλητής, αλλά έχασε με σοβαρό τραυματισμό και τον Βιεϊρίνια. Ο αρχηγός του Δικεφάλου τραυματίστηκε στο γόνατο στο πρώτο ημίχρονο και μένει να φανεί πόσο μεγάλο είναι το μέγεθος της ζημιάς που υπέστη. Αυτή ήταν η τέταρτη απώλεια για φέτος του ΠΑΟΚ, που παρέμεινε πάντως αήττητος.

Από την πλευρά της, η ΑΕΛ πήρε ακόμα ένα πολύτιμο βαθμό, στη μάχη που δίνει για την εξασφάλιση της παραμονής.

Ο αγώνας

Η ΑΕΛ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και προσπάθησε να πιέσει ψηλά τον ΠΑΟΚ. Οι Θεσσαλονικείς ανέβασαν στροφές μετά το πρώτο πεντάλεπτο και στο 10′ έχασαν την πρώτη τους ευκαιρία για γκολ, , όταν ο Μπίσεσβαρ γύρισε την μπάλα λίγο πιο πίσω από το σημείο του πέναλτι με τον επερχόμενο Πέλκα να σουτάρει αλλά τον Γκόικοβιτς να βάζει σωτήρια την κόντρα.

Στο 11′ ο Κρίστινσον απέκρουσε σουτ του Μπίσεσβαρ, ο οποίος έκανε πολύ δουλειά στο επιθετικό κομμάτι. Οι φιλοξενούμενοι είχαν κλείσει στα καρέ τους την ΑΕΛ, με τον Κρίστινσον να λέει «όχι» και στον Λημνιό στο 23′. Ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ απέκρουσε εντυπωσιακά το πλασέ του νεαρού άσου του ΠΑΟΚ μέσα από την περιοχή.

Ακολούθησαν τρεις αναγκαστικές αλλαγές, με τους Γκοϊκοβιτς, Βιεϊρίνια και Μπέρτο να αποχωρούν τραυματίες από το παιχνίδι. Ο ρυθμός έπεσε και το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΛ μπήκε πιο δυνατά, αλλά ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ. Στο 55′ ο Πέλκας με ένα μακρινό σουτ με το δεξί νίκησε τον Κρίστινσον, ο οποίος δεν μπόρεσε να αντιδράσει, καθώς η μπάλα πέρασε από αρκετά σώματα.

 

Οι «βυσσινί» δεν τα παράτησαν κι έφτασαν γρήγορα στην ισοφάριση. Στο 64′ ο Ζίβκοβιτς έδωσε στον στον Γιακιμόβσκι και αυτός σούταρε με τη μία στην απέναντι γωνία για να ισοφαρίσει σε 1-1.

 

Ο Σφιντέρσκι έχασε την καλύτερη ευκαιρία του ΠΑΟΚ στη συνέχεια, με την κεφαλιά του από το ύψος της μικρής περιοχής να «γλύφει» το δεξί δοκάρι του Κρίστινσον.

Ο Δικέφαλος του Βορρά συνέχισε να πιέζει,με την ΑΕΛ να αμύνεται σωστά. Η επόμενη μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ χάθηκε στο 89′, όταν το σουτ του Πέλκα από καλή θέση, έφυγε λίγο άουτ.

Στις καθυστερήσεις οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να απειλήσουν, με το 1-1 να σφραγίζει τις προσπάθειες των δύο ομάδων.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΑΕΛ: Κρίστινσον, Γκόϊκοβιτς (29’ λ.τρ. Ζίζιτς), Μόρας, Μπράλιτς, Ζίβκοβιτς, Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς, Μπέρτος (43’ λ.τρ Καρανίκας), Σικάβκα, Νούνιτς, Γιακιμόβσκι (85’ Γκόλιας)

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (36’λ. τρ Γιαννούλης), Σάκχοφ, Ολιβέιρα (79’ Λέο Ζαμπά), Πέλκας, Μπίσεσβαρ, Λημνιός (84’ Καρέλης), Σφιντέρσκι

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση