Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τέλος εποχής για Τσάβι: Ανακοίνωσε ότι σταματά το ποδόσφαιρο [βίντεο]

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 03 Μαΐου 2019 11:06 Τέλος εποχής για Τσάβι: Ανακοίνωσε ότι σταματά το ποδόσφαιρο [βίντεο]

Τέλος εποχής για τον 39χρονο Ισπανό μέσο Τσάβι, που σταματά το ποδόσφαιρο.

Ο Τσάβι μέσω υπογεγραμμένου κειμένου που δόθηκε στον Τύπο έκανε γνωστό ότι θα αποχωρήσει από τη δράση στο τέλος της τρέχουσας σεζόν. «Αυτή είναι η τελευταία μου σεζόν ως παίκτης αλλά ανυπομονώ να δω τι θα μου επιφυλάξει το μέλλον ως προπονητής», αναφέρει στην επιστολή του ο 39χρονος μέσος, αποκαλύπτοντας παράλληλα το νέο κεφάλαιο που ανοίγει στην καριέρα του, αυτό του προπονητή.

Όσον αφορά στο παλμαρέ που έχει να επιδείξει μετά απο 21 χρόνια καριέρας, αυτό είναι τεράστιο, με τον 39χρονο Τσάβι να μετράει 769 συμμετοχές με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα και να έχει κατακτήσει μεταξύ άλλων: 8 πρωταθλήματα και 3 Κύπελλα Ισπανίας, 4 Champions League, 1 Παγκόσμιο Κύπελλο και 2 Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα.

Συνεχίζει στο ποδόσφαιρο ως προπονητής ο Τσάβι

«Η φιλοσοφία μου ως προπονητής καθρεφτίζει το στιλ που αναπτύξαμε για αρκετά χρόνια κάτω από την επιρροή του Γιόχαν Κρόιφ και της Masia και αυτό διακρίνει και το παιχνίδι της Μπαρτσελόνα. Μου αρέσουν οι ομάδες που παίρνουν την πρωτοβουλία στο γήπεδο, παίζουν επιθετικό ποδόσφαιρο και επιστρέφουν στο μέρος που λατρέψαμε στα χρόνια της εφηβείας μας: ποδόσφαιρο κατοχής. Το ποδόσφαιρο είναι ένα σπουδαίο εργαλείο για να ενώνεις τους ανθρώπους και να αλλάζεις ζωές προς το καλύτερο» είπε χαρακτηριστικά.

Στους τελευταίους μήνες του ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, ο Τσάβι θα επιδιώξει να κατακτήσει το πρωτάθλημα και το Amir Cup με την Αλ Σαντ, με την οποία αγωνίζεται από το 2015, καθώς επίσης και να συνεχίσει όσο πιο μακριά γίνεται στο ασιατικό Champions League.

«Το να κατακτήσω το πρωτάθλημα του Κατάρ, τον μοναδικό τίτλο που μου έλειπε, ήταν το τέλειο φινάλε για την καριέρα μου ως παίκτης στο Κατάρ. Από όταν ήρθα, είχαμε κατακτήσει τα πάντα εκτός του πρωταθλήματος, συνεπώς είμαι ευτυχής για την Αλ Σαντ, μία αξιοθαύμαστη ομάδα που δούλεψε πολύ σκληρά για να κατακτήσει μαθηματικά τον τίτλο. Ως αθλητής, δεν κουράζεσαι ποτέ να νικάς. Με το που κατακτάς μία φορά έναν τίτλο, θέλεις πάντα να κερδίζεις περισσότερα", σημείωσε ο Τσάβι.

πηγή: iefimerida.gr