Λίβερπουλ – Μπαρτσελόνα: Η ανατροπή του αιώνα! Αδιανόητη τεσσάρα στο Άνφιλντ – video

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 08 Μαΐου 2019 09:26 Λίβερπουλ – Μπαρτσελόνα: Η ανατροπή του αιώνα! Αδιανόητη τεσσάρα στο Άνφιλντ – video

Η Λίβερπουλ "διέλυσε" τη Μπαρτσελόνα του Μέσι με 4-0. Επική ανατροπή στο Άνφιλντ και πρόκριση στον τελικό. Από δύο γκολ οι Βαϊνάλντουμ και Οριγκί. Χωρίς Σαλάχ και Φιρμίνο έπαιζαν οι "ρεντς".

Η Λίβερπουλ έκανε μία απίθανη ανατροπή που θα μείνει στην ιστορία, καθώς κατάφερε να ρίξει στο καναβάτσο την Μπαρτσελόνα, παρότι αγωνίστηκε χωρίς Σαλάχ και Φιρμίνο, επικρατώντας με 4-0 έναντι του 3-0 του πρώτου αγώνα.

Ο Γιούργκεν Κλοπ έβγαλε «λαγό» από το καπέλο, με την είσοδο του Βαϊνάλντουμ στο δεύτερο ημίχρονο, αφού ο Ολλανδός με δύο τέρματα έφερε τη «μονομαχία» στα ίσα, πριν πετύχει το «χρυσό» γκολ ο Ορίγκι, με «επική» κομπίνα σε κόρνερ.

Οι «ρεντς» πήραν έτσι μία ανέλπιστη πρόκριση στον τελικό του Champions League, όπου και θα βρεθούν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Την ίδια ώρα, οι «μπλαουγκράνα» αποκλείστηκαν με νέο «βατερλώ» μετά το περσινό στη Ρώμη, από τη Ρόμα του Κώστα Μανωλά.

Το παιχνίδι

Η Λίβερπουλ μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και «έκλεισε» τη Μπαρτσελόνα στην περιοχή της. Κατάφερε μάλιστα να βρει το γκολ μόλις στο 7′ μετά από εξαιρετική προσπάθεια και σουτ του Χέντερσον, που μετέτρεψε σε γκολ στην κενή εστία ο Οριγκί, μετά την προσωρινή απόκρουση του Τερ Στέγκεν.

Στο 10′ μάλιστα θα μπορούσε να έχει διπλασιάσει τα τέρματά της, αλλά ο διαιτητής έδειξε «παίζεται» σε πτώση του Μανέ, μετά από μαρκάρισμα του Λανγκλέ μέσα στην περιοχή.

Μετά το «σοκ» στο πρώτο 15λεπτο, η Μπαρτσελόνα άρχισε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο, ισορροπώντας το ματς και «απειλώντας» στην αντεπίθεση. Έχασε μάλιστα τρεις καλές ευκαιρίες, με τον Μέσι και τον Κουτίνιο να μην μπορούν να νικήσουν τον Άλισον.

Στη συνέχεια πάντως το ματς έγινε «ροντέο» με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πάνω κάτω και να χάνουν σημαντικές ευκαιρίες για ένα γκολ, έχοντας ως πρωταγωνιστές τους δύο τερματοφύλακες, με εξαιρετικές αποκρούσεις.

Στο δεύτερο ημίχρονο όμως, ο Γιούργκεν Κλοπ έκανε «ματ» στον Βαλβέρδε με «χρυσή» αλλαγή τον Βαϊνάλντουμ. Ο Ολλανδός πέρασε στο ματς ως «κρυφός κυνηγός» και με δύο γκολ μέσα σε δύο λεπτά, έβαλε στο 56′ «φωτιά» στο Άνφιλντ, ισοφαρίζοντας το 3-0 του πρώτου αγώνα.

Η Μπαρτσελόνα έδειξε μάλιστα σοκαρισμένη και η Λιβερπουλ με την ψυχολογία στα ύψη, κατάφερε να τη… σκοτώσει από νωρίς. Με μία επική κομπίνα σε κόρνερ, ο Οριγκί διπλασίασε και τα δικά του τέρματα, δίνοντας προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα του στο 79′.

Οι Καταλανοί προσπάθησαν να αντιδράσουν στη συνέχεια, αλλά οι «ρεντς» γύρισαν στην άμυνά τους και δεν επέτρεψαν στον Μέσι και την παρέα του, να «απειλήσουν» σοβαρά την εστία τους.

Το 4-0 έμεινε έτσι μέχρι τέλους, χαρίζοντας στη Λίβερπουλ την πρόκριση στον τελικό του Champions League για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, με μία ανατροπή μάλιστα που θα μείνει στην ιστορία, ως αντίστοιχη εκείνης στον τελικό της Κωνσταντινούπολης.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση