Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα "ραντεβού" των χούλιγκαν που φοβάται η ΕΛΑΣ πριν το Κύπελλο

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 08 Μαΐου 2019 11:25 Τα "ραντεβού" των χούλιγκαν που φοβάται η ΕΛΑΣ πριν το Κύπελλο

«Ραντεβού» χούλιγκαν της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ στην Ομόνοια και καταδρομικές επιθέσεις σε συνδέσμους οπαδών των δύο ομάδων, φοβούνται οι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, ενόψει του τελικού κυπέλλου ποδοσφαίρου που θα διεξαχθεί χωρίς φιλάθλους στο Ολυμπιακό Στάδιο.

«Ύποπτοι» σύνδεσμοι αυτοί, του ΠΑΟΚ, στην οδό Μενάνδρου, και της ΑΕΚ, στην συμβολή των οδών Τζαβέλα και Μεσολογγίου στα Εξάρχεια. Από αυτές τον Μάιο του 2018, στον περσινό τελικό κυπέλλου ανάμεσα στις ίδιες ομάδες, εκπορεύτηκαν, σύμφωνα με τους αρμόδιους αξιωματικούς, τα επεισόδια που εξελίχθηκαν στους δρόμους γύρω από την Ομόνοια, με αντιπαραθέσεις ανάμεσα σε οπαδούς και επιθέσεις με βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Ο αστυνομικός προβληματισμός που έχει εκδηλωθεί στις συσκέψεις για τα μέτρα ασφαλείας, μεγαλώνει από το κάλεσμα οπαδών του ΠΑΟΚ και «ραντεβού» οπαδών του στην Ομόνοια, την ερχόμενη Παρασκευή, «για τον πανηγυρισμό του 2ου συνεχόμενου νταμπλ της ιστορίας μας», όπως επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους.

Την ίδια ώρα χθες, σε συσκέψεις που έγιναν σε ΕΠΟ και ΟΑΚΑ, ανάμεσα σε στελέχη της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, παράγοντες και των δύο ομάδων αλλά και αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, έγινε ένας «πλειστηριασμός» για τον αριθμό των προσκλήσεων που θα δίνονταν στις δύο ομάδες αλλά και στην ΕΠΟ. Αρχικά η ΕΠΟ έκανε λόγο για περισσότερες από 1.000 προσκλήσεις, από τις οποίες οι 600 θα μοιράζονταν ισάριθμα στις ομάδες, κάτι που δεν δέχονταν οι επικεφαλής της Ελληνικής Αστυνομίας, και είχαν αντιπροτείνει 550, εκ των οποίων οι 120 θα δίνονταν και στις δύο ομάδες.

Τελικά βρέθηκε η «μεσοβέζικη» λύση να δοθούν λίγο παραπάνω από 800 προσκλήσεις εκ των οποίων 120 και 120 θα δοθούν στις δύο ομάδες και οι υπόλοιπες 600 στην ΕΠΟ. Όλοι οι «προσκεκλημένοι» θα μεταφερθούν οργανωμένα με λεωφορεία και ισχυρή αστυνομική συνοδεία. Επίσης, οι προσκλήσεις θα είναι ονομαστικοποιημένες, ενώ η σχετική κατάσταση ονομάτων της ΕΠΟ, θα δοθεί στην Ελληνική Αστυνομία, προκειμένου να ελέγχει την ταυτοπροσωπία, με αντιπαραβολή ταυτοτήτων με τις προσκλήσεις. Και όλα αυτά υπό τον φόβο αυτές οι προσκλήσεις να έπεφταν στα… χέρια χούλιγκαν που θα προκαλούσαν ανεξέλεγκτες καταστάσεις στα «επίσημα» του ΟΑΚΑ, ενώ ακόμη και τώρα οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έχουν ζητήσει μια θύρα άδεια ανάμεσα στους κατόχους των προσκλήσεων των δύο ομάδων. Παράλληλα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις θα περιφρουρήσουν συνδέσμους οπαδών, ενώ θα προβαίνουν και σε ελέγχους οχημάτων και λεωφορείων που έρχονται από την Θεσσαλονίκη στην Αθήνα.

Θυμίζουμε ότι τον Μάιο του 2018 και δύο μέρες πριν την διεξαγωγή του αντίστοιχου τελικού κυπέλλου ποδοσφαίρου, περισσότεροι από 200 οπαδοί της ΑΕΚ έφτασαν σε μικρή απόσταση από τα γραφεία του Πανελληνίου Συνδέσμου Φίλων ΠΑΟΚ στην Ομόνοια, όπου σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια με τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

πηγή: thetoc.gr