Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το ποσό που κέρδισε ο Τσιτσιπάς, μετά την επική νίκη επί του Ναδάλ -«Δικαίωσα τον εαυτό μου»

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 12 Μαΐου 2019 18:02 Το ποσό που κέρδισε ο Τσιτσιπάς, μετά την επική νίκη επί του Ναδάλ -«Δικαίωσα τον εαυτό μου»

«Χρυσή» ήταν η νίκη του Στέφανου Τσιτσιπά επί του Ραφαέλ Ναδάλ, στο Masters της Μαδρίτης. Οχι μόνο για έβγαλε νοκ- άουτ έναν θρύλο του τένις, μέσα στο σπίτι του, αλλά και γιατί αυτή η νίκη τον κάνει πλουσιότερο κατά αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Ο Τσιτσιπάς είχε ήδη κερδίσει 312.000 ευρώ με την παρουσία του στον ημιτελικό. Ομως, με τη νίκη του επί του Ναδάλ και την πρόκρισή του στον τελικό, εξασφάλισε ότι στον τραπεζικό λογαριασμό του θα μπουν συνολικά 608.700 ευρώ. Σήμερα, ο 21χρονος τενίστας θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό (19:30 Cosmote Sport 6HD). Και αν κερδίσει τον Σέρβο, τότε τα συνολικά κέρδη του Τσιτσιπά στη Μαδρίτη θα ανέβουν στα 1,2 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα sdna.

Τσιτσιπάς: Από τους καλύτερους αγώνες μου φέτος

Μετά τη μεγαλειώδη εμφάνισή του απέναντι στον Ναδάλ, ο Τσιτσιπάς δεν μπορούσε να κρύψει τον ενθουσιασμό του. «Σημαίνει τα πάντα για μένα. Είμαι πολύ χαρούμενος που δικαίωσα τον εαυτό μου σήμερα, έκανα έναν από τους καλύτερους αγώνες μου στη χρονιά. Είμαι χαρούμενος που μάχομαι, απολαμβάνω το τένις που παίζω όσο περισσότερο γίνεται και είναι ωραίο που μπορώ να παίζω αυτό το τένις. Η σημερινή νίκη είναι ένα απίστευτο συναίσθημα, δεν μπορώ να το περιγράψω περισσότερο», δήλωσε ο Τσιτσιπάς. «Η πειθαρχία και το να είμαι δυνατός πνευματικά όλες αυτές τις κρίσιμες στιγμές, νομίζω πως ήταν το κλειδί. Έπρεπε να εκμεταλλευτώ όλες αυτές τις ευκαιρίες, ο Ράφα είναι μαχητής και δεν σου δίνει εύκολους πόντους, οπότε πρέπει να παλέψεις και να δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό σε κάθε πόντο ξεχωριστά. Δεν ήταν εύκολο και είμαι χαρούμενος που κατάφερα να ξεπεράσω όλες αυτές τις δυσκολίες», συμπλήρωσε.

Οσο για τον τελικό κόντρα στον Τζόκοβιτς, ο Τσιτσιπάς δήλωσε ότι θα είναι ένας δύσκολος αγώνας. «Πρέπει να παίξω με τον ίδιο τρόπο. Πρέπει να είμαι προετοιμασμένος ψυχολογικά για έναν δύσκολο αγώνα. Είναι σε πολύ καλή κατάσταση το τένις του, οπότε δεν θα είναι εύκολο. Πρέπει να είμαι έτοιμος γι' αυτόν τον αγώνα, γιατί είμαι σίγουρος πως θέλει τον τίτλο τόσο πολύ όσο εγώ», ανέφερε.

Πηγή: iefimerida.gr