Βέρα Αντετοκούνμπο: "Ξεροστάλιαζε έγκυος και αιμορραγώντας στα παγκάκια έξω από τα νοσοκομεία"!

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 29 Ιουνίου 2019 17:50 Βέρα Αντετοκούνμπο: "Ξεροστάλιαζε έγκυος και αιμορραγώντας στα παγκάκια έξω από τα νοσοκομεία"!

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της κανονικής περιόδου του NBA. Ο Έλληνας φόργουορντ εμφανίζεται κάθε χρόνο και καλύτερος και δεν θα αργήσει, όπως όλα δείχνουν, να θεωρείται σε λίγο καιρό ο καλύτερος παίκτης του κόσμου στο μπάσκετ.

Πίσω από τον «Greek Freak» κρύβεται μία ισχυρή προσωπικότητα, η μητέρα του Βέρα, η οποία έκανε ότι περνάει από το χέρι της, προκειμένου ο ηγέτης των Μπακς να μεγαλώσει σωστά και να πάρει τις κατάλληλες αρχές.

Αυτή η μάνα ανέθρεψε τα παιδιά της μέσα στη φτώχεια αλλά και στην αξιοπρέπεια. Πτωχή πλην τίμια, όπως και ο σύζυγος της που έκανε δουλειές μπας και εξασφαλίσουν τα προς το ζην στα παιδιά τους.

Πλέον δεν χρειάζεται να γίνεται χίλια κομμάτια. Η Βερόνικα Αντετοκούνμπο και τα παιδιά της έχουν το δικό τους σπίτι και δεν μαζεύουν τις δραχμές ή τα ευρώ για να πληρώσουν το νοίκι και τα καθημερινά έξοδα τους.

Το περιστατικό με το πεταμένο ευρώ και η ηρωίδα της ζωής, Βέρα Αντετοκούνμπο

Η Βέρα Αντετοκούνμπο, βέβαια, δεν ξεχνάει τα δύσκολα χρόνια και σίγουρα δεν έχει αλλάξει σαν άνθρωπος.

Όπως αναφέρει ο Βασίλης Σκουντής στην εφημερίδα «Τα Νέα», μία μέρα που έκαναν βόλτα σε μία λαϊκή αγορά της Αθήνας και είδαν στον δρόμο πεταμένο ένα ευρώ, η Βέρα γύρισε και είπε στα σοβαρά στον Γιάννη «σκύψε, παρ’ το και κάν’ το ό,τι θέλεις. Να θυμάσαι πάντοτε ότι κάποτε κοίταζες κάτω μπας και βρεις κανένα τέτοιο κέρμα για να αγοράσεις μία φρατζόλα ψωμί ή μία σοκολάτα. Ο Γιάννης υπάκουσε, έσκυψε, το μάζεψε και κατάλαβε πόσο δίκιο είχε η μητέρα του.

Η Βέρα Αντετοκούνμπο είναι μια ηρωίδα. Μία γυναίκα, που όπως αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα, ξεροστάλιαζε έγκυος και αιμορραγώντας στα παγκάκια έξω από τα νοσοκομεία, περιμένοντας καρτερικά να τη δει κάποιος γιατρός.

Απογοητευόταν κάποιες φορές, έβαζε τα κλάματα, αλλά δεν το έβαζε κάτω και στο τέλος της ημέρας οι στερήσεις, οι κακουχίες και οι ρατσιστικές συμπεριφορές που συνάντησε την ατσάλωσαν.

Αυτό το ατσάλωμα κληροδότησε και στα παιδιά της, διδάσκοντας τους να παλεύουν και να μην το βάζουν ποτέ κάτω. Αυτό ακριβώς έκανε κι ο ταλαντούχος Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος από τα παρκέ της Α2 βρέθηκε στο NBA και μέσα σε λίγα χρόνια κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή του κόσμου, παίρνοντας το βραβείο του MVP της κανονικής περιόδου στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη.

Πηγή: Τα Νέα

Προσαρμοσμένη αναζήτηση