Copa America: Το «σήκωσε» η Βραζιλία! Πρωταθλήτρια στο «σπίτι» της

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 08 Ιουλίου 2019 01:02 Copa America: Το «σήκωσε» η Βραζιλία! Πρωταθλήτρια στο «σπίτι» της

Η Βραζιλία επικράτησε του Περού στον τελικό του Copa America με σκορ 3-1 και κατέκτησε τον τίτλο στη Λατινική Αμερική μετά από 12 ολόκληρα χρόνια.

Στην κορυφή του Λατινοαμερικάνικου ποδοσφαίρου επέστρεψε η Βραζιλία, η οποία και «σήκωσε» το τρόπαιο του Copa America, μέσα στην έδρα της και μπροστά σε χιλιάδες οπαδούς της.

Η ομάδα του Καρέκα ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και πανηγύρισε τη νίκη, παρότι ισοφαρίστηκε με πέναλτι μέσω VAR και αγωνίστηκε με 10 παίκτες για πάνω από 20 λεπτά, εξαιτίας της αποβολής του σκόρερ Ζεσούς.

Η «σελεσάο» ξεκίνησε δυνατά το ματς και προηγήθηκε στο 15′ με τον Έβερτον, αλλά το Περού «ηρέμησε» στη συνέχεια τον αγώνα και ισοφάρισε με πέναλτι του Γκερέρο στο 44΄.

Δεν κατάφερε να κρατήσει όμως την ισοπαλία ούτε μέχρι το ημίχρονο, αφού ο Ζεσούς ένα λεπτό αργότερα έδωσε νέο προβάδισμα στην ομάδα του. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι βέβαια, λίγο έλειψε να γίνει… μοιραίος στο δεύτερο μέρος, όταν και αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 70ο λεπτό της αναμέτρησης.

Οι Περουβιανοί δημιούργησαν και έχασαν ευκαιρίες για μία νέα ισοφάριση, αλλά δεν βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα και έτσι ο Ριτσάρλισον στις καθυστερήσεις «τελείωσε» το ματς μετά από πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του στην αντεπίθεση.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση