Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στις 16-17 Οκτωβρίου το πρώτο Διεθνές Συνέδριο Ποδοσφαίρου Γυναικών στην Αθήνα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2019 16:41 Στις 16-17 Οκτωβρίου το πρώτο Διεθνές Συνέδριο Ποδοσφαίρου Γυναικών στην Αθήνα

Το ποδόσφαιρο φυσικά είναι και γυναικείο σπορ! Οι γυναίκες τού αφοσιώνονται με το ίδιο πάθος όπως οι άνδρες! Μπαίνουν με δύναμη σε όλες τις φάσεις, προσφέρουν υψηλό θέαμα και γκολ!

Στην Ελλάδα, το γυναικείο ποδόσφαιρο αναπτύσσεται με ιδιαίτερα υψηλούς ρυθμούς. Στους 140 συλλόγους υπό την αιγίδα της ΕΠΟ που διατηρούν τμήμα γυναικείου ποδοσφαίρου, 7.000 κορίτσια έχουν αθλητικό δελτίο.

Δεκάδες είναι ήδη οι Ελληνίδες παίκτριες που λόγω του υψηλού επιπέδου τους αγωνίζονται σε ξένα πρωταθλήματα. Το ποδόσφαιρο ταιριάζει, όπως αποδεικνύεται, στην ιδιοσυγκρασία των Ελληνίδων και χωρίς αμφιβολία οι Ελληνίδες έχουν ταλέντο στην μπάλα!

Σήμερα οι γυναίκες δίνουν... κλωτσιά στα στερεότυπα παίζοντας μπάλα, ένα μέχρι πρότινος αγαπημένο άθλημα και προνόμιο των... ανδρών! Η ενασχόληση των γυναικών με το ποδόσφαιρο, εκτός από την προσωπική ευχαρίστηση και ικανοποίηση που δίνει σε κάθε παίκτρια, προάγει την ισότητα των φύλων, αφού μια γυναίκα που κάνει «μαγικά» με την μπάλα δεν μπορεί παρά να προκαλέσει τον σεβασμό των ανδρών!

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ