Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λουτσέσκου: «Ιβάν και Γιώργος Σαββίδης δεν προσαρμόστηκαν στις ιδέες μου»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2019 15:42 Λουτσέσκου: «Ιβάν και Γιώργος Σαββίδης δεν προσαρμόστηκαν στις ιδέες μου»

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου παραχώρησε μία μεγάλη συνέντευξη στο gps.ro, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα όσα έγιναν στον ΠΑΟΚ, πριν αποχωρήσει για την Αλ Χιλάλ.

«Για να μπούμε στο Champions League χρειαζόμασταν σταθερότητα κι ενίσχυση κι αυτά δεν μπορούσαν να γίνουν», τόνισε ο Ρουμάνος τεχνικός.

Όσα δήλωσε ο Λουτσέσκου

Για την απόφαση του να αποχωρήσει από τον ΠΑΟΚ: «Στον ΠΑΟΚ βρήκα την χαρά μου, απόλαυσα την δουλειά μου, πέτυχα σπουδαία πράγματα που θα είμαι περήφανος για όλη μου την ζωή! Βρίσκομαι πλέον στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου και αυτό δεν μπορεί να το διαγράψει κανένας. Πήγα στην Αλ Χιλάλ με τον τριπλάσιο μισθό από ότι είχα στον ΠΑΟΚ όπως πριν από τρία χρόνια όταν ήμουν στην Ξάνθη απέρριψα πρόταση που έπαιρνα 30 φορές πάνω από τον μισθό μου εκεί. Αν τα χρήματα ήταν η προτεραιότητα μου γιατί δεν πήγα και τότε εκεί; Όχι τα λεφτά δεν με έκαναν να πάω στην Αλ Χιλάλ. Η σκέψη μου ήταν ότι έπρεπε να βγω από μια κατάσταση. Ήταν μια τεράστια έκπληξη για μένα, πιστέψτε με! Αλλά όταν υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ του προέδρου και του προπονητή είναι καλύτερο να μην συνεχίζεται η συνεργασία. Δεν θα κατηγορήσω την ομάδα, τους ευχαριστώ όπως ευχαριστώ και τον ιδιοκτήτη για όλα. Είχα στον ΠΑΟΚ μια πολύ δυνατή, ενωμένη ομάδα αλλά ήρθα σε αυτή την κατάσταση και έπρεπε να πάρω μια απόφαση».

Για το ποια ακριβώς κατάσταση ήταν αυτή στην οποία βρέθηκε: «Δεν μπορούσα να πείσω τον Ιβάν Σαββίδη και τον γιο του να προσαρμοστούν στις ιδέες μου. Δουλειά, σταθερότητα, σχέσεις και εκτός γηπέδου, όχι μόνο μέσα στα αποδυτήρια. Όλα αυτά είναι χτισμένα με την πάροδο του χρόνου. Χωρίς σταθερότητα δεν μπορεί να συμβεί κάτι θετικό. Σε δυο χρόνια στον ΠΑΟΚ σε 30 παιχνίδια εντός έδρας, κερδίσαμε τα 29 και είχαμε μια ισοπαλία. Κερδίσαμε δυο τίτλους, αν και τον έναν μας τον στέρησαν άδικα οι επιτροπές. Είναι σαφές ότι αυτή η ομάδα ήταν πολύ ισχυρή και η σκέψη μου ήταν να αλλάξω όσο τον δυνατόν το λιγότερο αυτό το γκρουπ».

Για τις συζητήσεις που είχαν γίνει εκείνο το διάστημα για τον στόχο του Τσάμπιονς Λιγκ: «Δεν θέλω να αναφερθώ με λεπτομέρειες. Είναι βέβαιο ότι περίμεναν όλοι την είσοδο της ομάδας στους ομίλους του Champions League και τους είπα ότι θα αναλάβω να πετύχω και αυτό τον στόχο. Αλλά για να είναι εφικτός αυτός ο στόχος θα χρειαζόμουν την ενίσχυση και την σταθερότητα της ομάδας. Δεν μπορούσε να γίνει αυτό. Την ημέρα πριν την έναρξη του βασικού σταδίου της προετοιμασίας πραγματοποιήσαμε μια τελική συζήτηση και κατέληξα στο συμπέρασμα ότι είναι καλύτερο να χωρίσουμε και χωρίσαμε σαν φίλοι. Ο μάνατζερ μου, μου είπε για την πρόταση της Αλ Χιλάλ και του είπα “εντάξει, αλλά έχω ρήτρα 2.000.000 ευρώ… δεν νομίζω ότι θα την πληρώσουν”, αλλά έδειξαν ότι με ήθελαν εδώ».

Για τα συναισθήματα του όταν αποχώρησε: «Δεν μου άρεσε να φύγω, αλλά ήταν η σωστή απόφαση που έπρεπε να πάρω».

Για τον Ιβάν Σαββίδη: «Υπήρξαν πολλές καταστάσεις όπου ο σύλλογος με υποστήριξε. Για τον Ιβάν Σαββίδη και τον γιο του έχω να πω μόνο “ευχαριστώ”. Χωρίς αυτούς δεν θα είχαμε καταφέρει τίποτα στην Ελλάδα. Στην αρχή δεν ήμουν συμπαθής στον κόσμο της ομάδας αλλά τόσο ο Ιβάν Σαββίδης όσο και ο γιος του με στήριξαν με μηνύματα εμπιστοσύνης. Είπαν επίσης στην ομάδα ότι θα με υποστήριζαν άνευ όρων και αυτό μου έδωσε δύναμη εκείνη την εποχή. Αλλά ο πρόεδρος είχε ένα στυλ, δεν ξέρω πως να το ονομάσω… βάλτε πίεση στον ύπνο σας. Ακόμα και όταν νικήσαμε 3-0, μας κάλεσε στο ξενοδοχείο. Εμένα, το προσωπικό, τους αρχηγούς. Υπερβολική πίεση. Καμιά φορά είναι χρήσιμη στρατηγική, αλλά σο αφήνει σημάδια. Χρειάζεσαι μερικές φορές όμορφα λόγια».

πηγή: newsit.gr