Η υγεία του Μίκαελ Σουμάχερ σημειώνει πρόοδο -Παρακολουθεί αγώνες F1 στην τηλεόραση

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 30 Ιουλίου 2019 16:06 Η υγεία του Μίκαελ Σουμάχερ σημειώνει πρόοδο -Παρακολουθεί αγώνες F1 στην τηλεόραση

Ευχάριστα νέα έρχονται για την υγεία του Μίκαελ Σουμάχερ από τον κολλητό του φίλο και πρώην αφεντικό του στη Ferrari, Ζαν Τοντ.

Σύμφωνα με τον Τοντ, ο Μίκαελ Σουμάχερ παρακολουθεί αγώνες της Formula 1 στην τηλεόραση, ενώ σημειώνεται πρόοδος στην ανάρρωσή του.

Τα νέα για την κατάσταση της υγείας του διάσημου οδηγού της F1, έρχονται με το σταγονόμετρο, καθώς σπάνια βγαίνουν πληροφορίες προς τα έξω, ενώ στις 5 Δεκεμβρίου, πρόκειται να προβληθεί στους κινηματογράφους της Γερμανίας και της Ελβετίας, ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή του. Αυτή τη φορά όμως, ο Τοντ, σκόρπισε χαρά στους θαυμαστές του Μίκαελ Σουμάχερ, δίνοντας συνέντευξη στο Radio Monte-Carlo.

Οπως είπε ο Τοντ, ο οποίος είναι ένας από τους πιο έμπιστους φίλους του Σουμάχερ, ο σταρ της F1 σημειώνει «καλή πρόοδο» και οι δυο τους παρακολοθούν αγώνες μαζί στην τηλεόραση.

«Είμαι πάντα πολύ προσεκτικός με τέτοιου είδους δηλώσεις, όμως είναι αλήθεια. Είδα τον αγώνα μαζί με τον Μίκαελ Σουμάχερ στο σπίτι του στην Ελβετία», είπε ο Τοντ και πρόσθεσε: «Ο Μίκαελ βρίσκεται στα καλύτερα χέρια και τον φροντίζουν πάρα πολύ καλά στο σπίτι του. Δεν έχει παραδώσει τα όπλα και συνεχίζει να μάχεται».



Ο Ζαν Τοντ με τον Μίκαελ Σουμάχερ / Φωτογραφία: ΑΡ

Ωστόσο, όπως είπε η δυσκολία του φίλου του στην επικοινωνία τον έχει λυπήσει ιδιαίτερα. «Η οικογένειά του παλεύει πολύ και φυσικά η φιλία μας δεν μπορεί να είναι όπως ήταν, καθώς δεν υπάρχει η ίδια επικοινωνία όπως παλιά. Συνεχίζει να παλεύει. Το ίδιο και η οικογένειά του».

Το τρομερό ατύχημα του Μίκαελ Σουμάχερ

Ο Τοντ επισκέπτεται τακτικά τον Σουμάχερ στο σπίτι του στην Ελβετία. Ο πρώην πρωταθλητής της Formula 1, ο οποίος έγινε 50 στις 3 Ιανουαρίου, έπεσε και χτύπησε το κεφάλι του σε ένα βράχο, όταν έκανε σκι σε θέρετρο στις γαλλικές Άλπεις, τον Δεκέμβριο του 2013.

Ο Μίκαελ Σουμάχερ υπέστη σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και οι γιατροί αναγκάστηκαν να τον βάλουν σε τεχνητό κώμα, λέγοντας πως ήταν πολύ τυχερός που επέζησε. Από τότε δεν έχει κυκλοφορήσει δημόσια καμία φωτογραφία του.

Τέσσερις μήνες μετά το ατύχημα, οι γιατροί άρχισαν να τον βγάζουν από το κώμα και τον Ιούνιο του 2014 η διαδικασία ολοκληρώθηκε. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε κλινική αποκατάστασης και το Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου μεταφέρθηκε στο σπίτι του για να συνεχίσει ιδιωτικά την αποκατάστασή του.

Σεβόμενος την οικογένειά του που έχει ζητήσει να μην δίνονται πληροφορίες δημόσια, ο Τοντ συμπλήρωσε: «Είναι κάτι πολύ ιδιωτικό, αλλά ο Μίκαελ Σουμάχερ δέχεται πολύ καλή φροντίδα και ζει με την οικογένειά του. Εξάλλου, μόνο οι θετικές σκέψεις τον βοηθούν». Ο γιος του, Μικ, που ήταν 14 χρονών όταν συνέβη το ατύχημα, είναι πρωταθλητής της F3.

Πηγή: iefimerida.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση