Έρχεται μουσείο… Νόβακ Τζόκοβιτς!

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2019 18:56 Έρχεται μουσείο… Νόβακ Τζόκοβιτς!

Μουσείο που θα φέρει το όνομά του θα ανοίξει στο Βελιγράδι ο Σέρβος τενίστας Νόβακ Τζόκοβιτς, ο νούμερο 1 παίκτης στον κόσμο και νικητής 16 τίτλων Grand Slam.

Αυτό αποκάλυψε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο σερβικό σταθμό RTS ο πατέρας του, Σρτζαν Τζόκοβιτς.

«Θα ανοίξουμε το μουσείο στο κέντρο της πόλης. Υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον από την πλευρά τόσο των ντόπιων όσο και των ξένων τουριστών, κυρίως των Κινέζων, καθώς ο Νόβακ είναι πολύ δημοφιλής στην Κίνα», δήλωσε ο πατέρας του διάσημου τενίστα, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα σερβικά μέσα ενημέρωσης.

Το μουσείο αναμένεται να λειτουργήσει στον κεντρικό πεζόδρομο της σερβικής πρωτεύουσας, Κνεζ Μιχαήλοβα.

Ποιος είναι ο Νόβακ Τζόκοβιτς

Ο Σέρβος τενίστας έφτασε στο νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης όταν, έπειτα από ένα εκπληκτικό σερί 42 νικών το 2011, κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο στο Wimbledon. Το 2008 κατέκτησε το πρώτο γκραν σλαμ της καριέρας του, το Αυστραλιανό όπεν και έγινε ο πρώτος Σέρβος που κατάφερε κάτι τέτοιο. Την επιτυχία αυτή επανέλαβε το 2011, το 2012, το 2013, το 2015 το 2016 και 2019.

Έγινε ο πρώτος και μοναδικός μέχρι στιγμής παίκτης στην ιστορία με τρεις συνεχόμενες κατακτήσεις του αυστραλιανού Όπεν. Είναι, επίσης, ο μοναδικός παίκτης που έχει καταφέρει να κερδίσει και τους εννέα τίτλους του ATP World Tour Masters 1000.

Κατέκτησε επίσης, το US Open το 2011, πραγματοποιώντας το ντεμπούτο του ως νούμερο 1 στο ταμπλό ενός γκραν σλαμ και το 2014 τον τίτλο στο Ουίμπλεντον. Κέρδισε επίσης χάλκινο μετάλλιο για τη χώρα του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, το 2008 και το Ντέιβις Καπ για λογαριασμό της Σερβίας, το 2010. Συνολικά, έχει κερδίσει 68 τίτλους στο απλό και 1 στο διπλό.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση