Μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά για τον ΠΑΟΚ με «τρόπαιο» το εισιτήριο για τα πλέι οφ του Champions League

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 13 Αυγούστου 2019 09:52 Μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά για τον ΠΑΟΚ με «τρόπαιο» το εισιτήριο για τα πλέι οφ του Champions League

Ο ΠΑΟΚ θα μπει για τρίτη φορά μέσα σε εννιά χρόνια στη «Johan Cruyff Arena», σ’ έναν ακόμη ιστορικό αγώνα, άλλη μία ιστορική βραδιά απέναντι στον πανίσχυρο Άγιαξ, που όλοι θαυμάσαμε πέρσι με την πορεία του ως τα ημιτελικά του Champions League. Όμως, άλλο το πέρσι κι άλλο το φέτος…

Το 2-2 πριν από μια εβδομάδα στην Τούμπα έπεισε τους περισσότερους ότι η ολλανδική ομάδα ήταν και παραμένει να είναι το απόλυτο φαβορί για να πάρει το εισιτήριο που οδηγεί στα πλέι οφ της διοργάνωσης, αλλά… Στο ποδόσφαιρο «ποτέ μη λες ποτέ». Το επανέλαβε ο Αμπέλ Φερέιρα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, που προηγήθηκε της τελευταίας προπόνησης-χαλάρωμα των πρωταθλητών Ελλάδας στη μεγαλοπρεπή ποδοσφαιρική Αρένα του Άμστερνταμ.

Ασφαλώς, ούτε τα προγνωστικά, πολύ περισσότερο η δυναμική των δύο ομάδων, είναι υπέρ των νταμπλούχων Ελλάδας, που για να φτάσουν να κάνουν πράξη το όνειρο της συμμετοχής στους ομίλους του Champions League θα πρέπει να ιδρώσουν πολύ και να ανέβουν ένα... βουνό. Συνηθισμένοι.

Στρατηγική και μυαλό

Που ποντάρει ο ΠΑΟΚ; Στο μυαλό και το ισχυρό κίνητρο των ποδοσφαιριστών του «να δώσουμε απαντήσεις στο γήπεδο», όπως χαρακτηριστικά είπε ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ. «Το ποδόσφαιρο παίζεται στο μυαλό και αυτό ίσως είναι κλειδί στο ματς. Θα πρέπει να ζήσουμε με όλες τις στιγμές του παιχνιδιού, είτε είμαστε στην επίθεση, είτε κάνουμε άμυνα. Το πιο σημαντικό είναι το κίνητρο που θα βρούμε από τον εαυτό μας. Να δείξουμε ένα ποδοσφαιρικό θράσος», σημείωσε ο Αμπέλ Φερέιρα, ο οποίος έχει προετοιμάσει ψυχολογικά τους παίκτες του και παρότι υποστήριξε ότι ίσως υπάρχουν κάποιες εκπλήξεις στο δικό του μυαλό υπάρχει η ίδια ενδεκάδα μ’ αυτή του πρώτου αγώνα.

Στις προπονήσεις επί ελληνικού εδάφους όντως δοκίμασε και κάποια διαφορετικά πλάνα (με τον Σφιντέρσκι παρτενέρ του Άκπομ και τον Πέλκα στο αριστερό άκρο της επίθεσης) ωστόσο αυτό μοιάζει να είναι ένα τεστ ετοιμότητας σε περίπτωση που θα πρέπει να αφήσει στην άκρη το αρχικό πλάνο του, που περιλαμβάνει τους γνωστούς ένδεκα: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης, Ζαμπά, Εσίτι, Καντουρί, Μπίσεσβαρ, Πέλκας και Άκπομ, σε διάταξη 4-4-2.

Σοβαρός Άγιαξ

Αυτό που διακρίνει τους ανθρώπους του Άγιαξ είναι μια σοβαρότητα και οι χαμηλοί τόνοι από τον Τεν Χαγκ και τους ποδοσφαιριστές του. Το εικοσάλεπτο της απόλυτης κυριαρχίας και των δύο γκολ του πρώτου αγώνα από τον ΠΑΟΚ είναι κομμάτι της συζήτησης και της όποια ανησυχίας μπορεί να έχουν στο στρατόπεδο του «Αίαντα» πριν από την σέντρα.

Λογικά θα δούμε έναν διαφορετικό Άγιαξ με τον Ονάνα κάτω από τα δοκάρια, τον Μαζράουϊ, που παρά τις ενοχλήσεις θα ξεκινήσει στο δεξιό άκρο, τον Ταλιαφίκο αριστερά και δίδυμο στο κέντρο της άμυνας τους Φέλτμαν και Αλβάρες. Θα μείνει δηλαδή εκτός ο Σουρς, που δεν τα πήγε καλά στο ματς της Τούμπας, ενώ η απουσία του τραυματία Ντόλμπεργκ θα χρήσει φορ τον Τάντιτς. Στον άξονα οι τρεις μάλλον θα είναι Μάριν, Φαν Ντερ Μπέεκ και Μπλιντ, ενώ στα δύο άκρα της επίθεσης θα ξεκινήσουν οι Νέρες και Ζίγιεχ.

Πηγή: gazzetta.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση