Άγιαξ – ΠΑΟΚ: Τον «εκτέλεσε» στα… πέναλτι! «Πάλεψε» στα ίσια ο Δικέφαλος του Βορρά

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 13 Αυγούστου 2019 23:37 Άγιαξ – ΠΑΟΚ: Τον «εκτέλεσε» στα… πέναλτι! «Πάλεψε» στα ίσια ο Δικέφαλος του Βορρά

Ο ΠΑΟΚ ήταν εξαιρετικός και στο δεύτερο ματς κόντρα στον Άγιαξ και προηγήθηκε στο σκορ, όμως με τον διαιτητή να εξαντλεί την αυστηρότητά του και να δίνει τρία πέναλτι στους Ολλανδούς, γνώρισε την ήττα με 3-2 και αποκλείστηκε από το Champions League.

Παρά την «εχθρική» διαιτησία και τα τρία πέναλτι εναντίον του, ο ΠΑΟΚ «πάλεψε» μέχρι τέλους την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League, αλλά τελικά «λύγισε» από τον Άγιαξ και αποκλείστηκε.

Το παιχνίδι

Ο Άγιαξ μπήκε πιο δυνατά στο ματς και “απείλησε” τον Πασχαλάκη, με τον Ντε Μπέεκ να μην μπορεί όμως να νικήσει τον Έλληνα τερματοφύλακα, που έδειξε από την αρχή σε εξαιρετική κατάσταση.

 

 

Ο ΠΑΟΚ δεν άργησε όμως να κάνει αισθητή την παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο, βγάζοντας παίκτες στην επίθεση. Σε μία κόντρα με Ζαμπά και Άκπομ μάλιστα, η τελική πάσα δεν επέτρεψε στον Άγγλο να φθάσει στο γκολ

Ό,τι δεν κατάφερε όμως ο στράικερ του Δικεφάλου του Βορρά, πέτυχε ο Μπίσεσβαρ στο 23′ με εξαιρετικό σουτ από το ύψος της περιοχής, “παγώνοντας” το Άμστερνταμ με το 1-0 της ομάδας του.

 

 

Το γκολ του ΠΑΟΚ έβγαλε τον Άγιαξ ξανά στην επίθεση, με τους Ολλανδούς να “πιέζουν” για ένα γκολ, αφού με αυτό το σκορ έμεναν εκτός.

Κάπως έτσι και από διπλό λάθος του Ελ Καντουρί στο 34′ κέρδισαν πέναλτι, όμως ο Πασχαλάκης νίκησε τον Τάντιτς από τα 11 βήματα και κράτησε το μηδέν για την ομάδα του.

 

 

Ο μέσος του “Αίαντα” όμως βρήκε και δεύτερη ευκαιρία στο 42′, καθώς ο Μπίσεσβαρ έκανε χέρι μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής έδειξε δεύτερο πέναλτι στο ματς.

Ο Τάντιτς εκτέλεσε ξανά, αλλά αυτή τη φορά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με χτύπημα… αλά Πανένκα, για το 1-1 στο σκορ, το οποίο έμεινε μέχρι και το ημίχρονο.

 

 

Οι Ολλανδοί είχαν την πρωτοβουλία και στο δεύτερο μέρος, αλλά ήταν ο ΠΑΟΚ αυτός που έφθασε πιο κοντά στο γκολ, με τον Πέλκα στο 53′ να μην κάνει ασίστ το εξαιρετικό γύρισμα του Μπίσεσβαρ και τον Ολλανδό να κάνει κακή τελική πάσα σε αντεπίθεση 4 εναντίον 1 λίγο μετά.

Στη συνέχεια όμως ο Άγιαξ ανέβασε και πάλι ρυθμό και «σφυροκόπησε» τον Πασχαλάκη, ο οποίος πραγματοποίησε εντυπωσιακές αποκρούσεις σε όλο το ματς.

 

Το γκολ ήρθε όμως τελικά για τον «Αίαντα» με τον Ταλιαφίκο να πιάνει την κεφαλιά μετά από κόρνερ -και αφού έσπρωξε πρώτα τον Μάτος, για να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του.

 

Ακολούθησε δε και τρίτο γκολ για τον Άγιαξ, αφού ο διαιτητής εξάντλησε την αυστηρότητά του, σφυρίζοντας για τρίτη φορά πέναλτι στο ματς, σε μία τουλάχιστον αμφισβητούμενη φάση.

Ο Τάντιτς στήθηκε και πάλι απέναντι από τον Πασχαλάκη, για να στείλει ξανά τη μπάλα στα δίχτυα, με το δεύτερο εύστοχο πέναλτι σε τρεις προσπάθειες στο ματς.

Ο ΠΑΟΚ ήταν πια με την… πλάτη στον τοίχο και δεν κατάφερε να αποτρέψει τον αποκλεισμό από το Champions League, παρά το δεύτερο γκολ του Μπίσεσβαρ στις καθυστερήσεις, με εξαιρετικό πλασέ, μετά από δοκάρι του Άκπομ.

Κάπως έτσι, η ομάδα του Φερέιρα «έπεσε» στα πλέι οφ του Europa League, όπου και θα ψάξει την πρόκριση στους ομίλους, σε διπλά ματς κόντρα στη Σλόβαν Μπρατισλάβας.

Οι συνθέσεις στο ματς

ΑΓΙΑΞ (Τεν Χαχ): Ονανά, Μαζραουί, Φέλτμαν, Λισάντρο Μαρτίνες, Ταγλιαφίκο, Φαν ντε Μπέεκ (89′ Ντε Βιτ), Μπλιντ, Μάριν (46′ Ντεστ), Ζιγές, Τάντιτς, Νέρες (78′ Χούντελααρ).

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης, Εσίτι (82′ Μίσιτς), Ελ Καντουρί, Μπίσεσβαρ, Ζαμπά (71′ Λημνιός), Πέλκας (63′ Σβιντέρσκι), Άκπομ.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση