Φερέιρα: «Ίσως χρειαστεί να ξεπεράσουμε τα όρια μας για την πρόκριση»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2019 15:56 Φερέιρα: «Ίσως χρειαστεί να ξεπεράσουμε τα όρια μας για την πρόκριση»

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Αμπέλ Φερέιρα, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στην Τούμπα, ενόψει του αγώνα ρεβάνς με τη Σλόβαν Μπρατισλάβα για τα πλέι οφ του Europa League, τόνισε ότι η ομάδα του είναι προετοιμασμένη να πάρει σκορ πρόκρισης ακόμα κι αν δεχθεί γκολ

Ακόμα, ο Πορτογάλος τεχνικός επισήμανε ότι οι παίκτες του είναι έτοιμοι από πλευράς φυσικής κατάστασης για το ενδεχόμενο παράτασης, ενώ εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι με τη βοήθεια της κατάμεστης Τούμπας θα επιτευχθεί η πρόκριση στους ομίλους του Europa League.

Τα όσα δήλωσε ο Άμπελ Φερέιρα…

Για το αν ο ίδιος και οι παίκτες του έχουν αντιληφθεί τη σοβαρότητα του παιχνιδιού: «Το σημαντικότερο συγκεντρωμένοι στο τι έχει να κάνει ο καθένας μέσα στο γήπεδο. Στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν είναι σίγουρο, το μοναδικό σίγουρο είναι ότι γνωρίζουμε όλοι μας τι πρέπει να κάνουμε για να περάσουμε. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ξέρουμε πολύ καλά τι πρέπει να κάνουμε. Έχουμε προετοιμαστεί για κάθε ενδεχόμενο. Ξέρουμε πχ. ότι αν δεχθούμε γκολ, θα πρέπει να πετύχουμε τρία γκολ για να περάσουμε. Το μόνο που απαιτώ από τους παίκτες, όπως πιστεύω και κόσμος που θα έρθει στο γήπεδο, είναι να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους μέσα στο γήπεδο».

Για το υπάρχει έξτρα πίεση πρόκρισης στην ομάδα του: «Γνωρίζουμε τι θέλουμε, έχω καταστρώσει ένα πλάνο, αλλά όλα είναι θεωρία. Όλα κρίνονται στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, όπου γίνεται μια μάχη θέλησης. Δεν με απασχολεί η προϊστορία, η ειδική βαθμολογία, τι θέλει ο ΠΑΟΚ, το ελληνικό ποδόσφαιρο, αυτό που σκέφτομαι είναι μόνο το αυριανό ματς πως θα πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα και την πρόκριση. Έχουμε όλες τις προϋποθέσεις για να το πετύχουμε αυτό που θέλουμε, παίζουμε στο γήπεδο μας, πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε».

Για το αν παίζει ρόλο το γεγονός ότι η Σλόβαν θα παίξει για δύο αποτελέσματα: «Αυτή την στιγμή έχουνε ένα μικρό πλεονέκτημα, ωστόσο, υπάρχει το δεύτερο ημίχρονο μέσα στο σπίτι μας, που μπορεί να ισοσκελίσει αυτό το προβάδισμα των Σλοβάκων. Θα πρέπει να παίξουμε στα όρια μας, ίσως και να τα ξεπεράσουμε για να περάσουμε στους ομίλους του Europa League».

Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα του μετά από τέσσερα επίσημα παιχνίδια και σε πιο τομέα θα κριθεί η πρόκριση: «Δεν θέλω οι παίκτες μου απλά να τρέχουν. Δεν διαχωρίζω κανένα στοιχεία στο άθλημα. Είναι όλα σημαντικά. Ένας παίκτης πρέπει να είναι σε όλους τους τομείς καλός για να μπορεί να αγωνιστεί. Προσωπικά δε διαχωρίζω τη φυσική κατάσταση από την ικανότητα στην τακτική. Το πιο σημαντικό είναι να μην γίνονται αχρείαστα λάθη τακτικής μέσα στο παιχνίδι. Το θέμα είναι ότι μερικές φορές υπάρχει το απρόβλεπτο στο ποδόσφαιρο. Δεν πρόκειται να αλλάξουμε λογική. Στον ΠΑΟΚ δεν ταιριάζει να παίζει με αντεπιθέσεις, πρέπει να παίζει κυριαρχικό ποδόσφαιρο. Ο ΠΑΟΚ με επέλεξε για όλο το πακέτο που έχω. Αύριο θα προσπαθήσουμε να εφαρμόσουμε το παιχνίδι μου στο γήπεδο, κόντρα σε μία καλή ομάδα, ειδικά στον τομέα της μετάβασης. Εμείς πρέπει να σταματήσουμε τα ατού τους. Πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας να μη δώσουμε στη Σλόβαν τη δυνατότητα να παίξει με αντεπιθέσεις, ένα στυλ που της αρέσει και το έχει στο τακτικό κομμάτι της. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στον στόχο μας. Αν έρθει η παράταση θα τα καταφέρουμε και εκεί…».

Για την ενδεκάδα και την προσαρμογή των νέων στην ομάδα: «Κάθε παίκτης μας είναι σημαντικός. Το μόνο που τους ζητάω είναι να είναι συγκεντρωμένοι στην προπόνηση και έτοιμοι να μπουν στο γήπεδο ανά πάσα στιγμή. Οι περισσότεροι παίκτες που κατέκτησαν πέρσι το αήττητο πρωτάθλημα ήταν τρία χρόνια μαζί και είχαν αποκτήσει μια ομοιογένεια. Θέλουμε στον περσινό βασικό κορμό να αρχίσουμε να βάζουμε παίκτες που είτε είχαν μικρό χρόνο συμμετοχής, είτε ήρθαν φέτος στην ομάδα. Το μόνο που θέλω είναι όσοι παίζουν να είναι συγκεντρωμένοι σ’ αυτό που πρέπει να κάνουν μέσα στο γήπεδο. Είμαστε συνειδητοποιημένοι για την σημασία που έχει το αυριανό ματς για τον σύλλογο και κατ’ επέκταση για το ελληνικό ποδόσφαιρο»

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση