Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τραμπζονσπόρ – ΑΕΚ: Μάγκικη εμφάνιση! Αποχαιρέτησε την Ευρώπη με ψηλά το κεφάλι

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2019 23:23 Τραμπζονσπόρ – ΑΕΚ: Μάγκικη εμφάνιση! Αποχαιρέτησε την Ευρώπη με ψηλά το κεφάλι
Η ΑΕΚ έκανε κατάθεση ψυχής στην Τουρκία, έφερε σε πολύ δύσκολη θέση την Τραμπζονσπόρ, αλλά δεν κατάφερε να κάνει το θαύμα και να ανατρέψει το 1-3 του πρώτου αγώνα στο ΟΑΚΑ, με αποτέλεσμα το φετινό ευρωπαϊκό της ταξίδι να τελειώσει πολύ νωρίς.

Μια «ανάσα» από το «θαύμα» έφτασε η ΑΕΚ, που αποχαιρετά το Europa League με νίκη 2-0 επί της Τραμπζονσπόρ στην Τραπεζούντα! Η ήττα 1-3 στο πρώτο ματς των πλέι οφ αποδείχθηκε καταδικαστική για την ηρωική Ενωση του Νίκου Κωστένογλου, που διαμόρφωσε νωρίς το τελικό σκορ με τους Λιβάγια (24΄), Μάνταλο (30΄πεν.), αλλά στο τέλος λύγισε από την κούραση.

Στο 24΄ ο Ολιβέιρα πίεσε τον Ιβανίλντο αναγκάζοντάς τον να κάνει μεγάλο λάθος, ο Λιβάγια το εκμεταλλεύτηκε και άνοιξε το σκορ. Έξι λεπτά αργότερα, ο Ομπι Μίκελ ανέτρεψε τον Ολιβέιρα στα όρια της περιοχής, ο διαιτητής έδειξε πέναλτι και ο Πέτρος Μάνταλος έγραψε το 0-2 με τη συμπλήρωση του πρώτου 30λεπτου.

Δυστυχώς, όμως, παρά την υπερπροσπάθεια των παικτών του Κωστένογλου, το τρίτο γκολ της πρόκρισης δεν ήρθε ποτέ, με την ΑΕΚ να αποχαιρετά, τουλάχιστον, με ψηλά το κεφάλι την Ευρώπη.

Ο αγώνας

Η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ λειτούργησε ευεργετικά για τους παίκτες της Ένωσης, οι οποίοι παρουσίασαν μέσα σε λίγες μέρες ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με όσα είχαν δείξει στα παιχνίδια με την Τραμπζονσπόρ και την Ξάνθη στο ΟΑΚΑ.

Ο Κωστένογλου κι ο Ίβιτς έφτιαξαν ψυχολογικά τους παίκτες, οι οποίοι μπήκαν με το μαχαίρι… στα δόντια στην Τραπεζούντα και με την πίστη ότι μπορούν να κάνουν την ανατροπή και να πάρουν την πρόκριση στους ομίλους του Europa League.

Ο Έλληνας τεχνικός ξεκίνησε με σύστημα 3-5-2, με την ΑΕΚ να «πετάει» στον αγωνιστικό χώρο και να βάζει από νωρίς στα σχοινιά τους Τούρκους, οι οποίοι τα είχαν χαμένα.

Το πρέσινγκ των «κιτρινόμαυρων» ήταν ασταμάτητο και σε αυτό οφείλεται το πρώτο γκολ. Στο 24′  ο Ολιβέιρα πίεσε υποδειγματικά και τελικά έκλεψε την μπάλα, η οποία κατέληξε στον Λιβάγια. Ο Κροάτης επιθετικός, αφού άδειασε τον αντίπαλο του, πλάσαρε υποδειγματικά για το 0-1.

Στο 29′ και πάλι ο Ολιβέιρα πήρε την μπάλα από αριστερά και ανατράπηκε όταν μπήκε στην περιοχή, με τον Ολιβερ να δείχνει το σημείο του πέναλτι. Ο Μάνταλος ανέλαβε την εκτέλεση κι έκανε το 0-2, παγώνοντας τους Τούρκους, οι οποίοι έκαναν αλλαγή στο 36′ τον Ομπι Μίκελ, σε μια προσπάθεια να διορθώσουν τα πράγματα.

Η ΑΕΚ ήταν ασταμάτητη και πίεσε και για το τρίτο γκολ της πρόκρισης. Στο 42′ ο Βράνιες είχε μεγάλη ευκαιρία με κοντινή κεφαλιά και στο 45′ ο Ολιβέιρα ακόμη μεγαλύτερη μετά τη φανταστική μπαλιά του Λιβάγια, με τους Τούρκους να απομακρύνουν την μπάλα λίγο πριν περάσει τη γραμμή.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι Τούρκοι εκμεταλλεύτηκαν την κούραση των παικτών της ΑΕΚ κι έχασαν σημαντικές ευκαιρίες για γκολ. Η εκπληκτική επέμβαση του Οικονόμου στο 48′ γλίτωσε την Ένωση από τη μείωσε του σκορ, ενώ στο 55′ ήταν το δοκάρι που σταμάτησε το σουτ του Παρμάκ.

Το παιχνίδι ήταν ροντέο μέχρι το τέλος του, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω. Η ΑΕΚ προσπαθούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες για γκολ, αλλά ήταν εξαιρετικά ευάλωτοι στα μετόπισθεν, δίνοντας πολλούς χώρους.

Ο Μπάρκας κράτησε δύο φορές ζωντανή την Ένωση, η οποία, όμως, δεν βρήκε το τρίτο γκολ της πρόκρισης κι έτσι αποχαιρέτησε πρόωρα την Ευρώπη.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Τραμπζονσπόρ (Γιουνάλ Κάραμαν): Ουγκουρτσάν, Κάμπι, Ιβανίλντο Φερνάντες, Ζοάο Περέιρα, Νόβακ, Παρμάκ, Μίκελ (36′ Σόρλοθ), Σόσα, Ομούρ (44′ Σάρι) (82′ Ερντογάν), Νουακαέμε, Εκουμπάν.

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Μπάρκας, Οικονόμου (88′ Κλωναρίδης), Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Μπακάκης, Λόπες, Γαλανόπουλος (58′ Κρίστιτσιτς), Σιμόες, Μάνταλος (81′ Γιακουμάκης), Λιβάια, Ολιβέιρα.

πηγή: newsit.gr