Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φιναλίστ εσύ; Θρύλος εγώ! Όρθιος ο Ολυμπιακός στην "αστεράτη" επιστροφή με Τότεναμ - video

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2019 22:34 Φιναλίστ εσύ; Θρύλος εγώ! Όρθιος ο Ολυμπιακός στην "αστεράτη" επιστροφή με Τότεναμ - video

Ο Ολυμπιακός έδειξε τα... δόντια του κόντρα στη φιναλίστ του περσινού Champions League. Τότεναμ. Η ψυχωμένη ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς στάθηκε εξαιρετικά απέναντι στους πανίσχυρους Άγγλους και πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας (2-2), παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω σκορ με 0-2 στο 30'.

Τον πρώτο του βαθμό στο Champions League πήρε ο ψυχωμένος Ολυμπιακός, ο οποίος ήρθε ισόπαλος 2-2 με τη φιναλίστ του περσινού τελικού της διοργάνωσης, Τότεναμ, στο «Γ. Καραϊσκάκης», για την πρώτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων.

Οι «ερυθρόλευκοι» αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 0-2 (26′ πεν, Κέιν, 30′ Μόουρα), δεν τα παράτησαν. Επαιξαν πολύ καλό ποδόσφαιρο και μείωσαν αρχικά στο 44′ με τον Ποντένσε και ο Βαλμπουενά με πέναλτι στο 54′ διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Οι Πειραιώτες είχαν δοκάρι στο 19′ με τον Γκερέρο, ενώ στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα ήλεγχαν το ρυθμό, δίχως να απειληθούν ιδιαίτερα από τους πανίσχυρους Άγγλους.

Τα highlights του αγώνα

Ο αγώνας

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, παίρνοντας ώθηση κι από τον κόσμο του, ο οποίος δημιούργησε «καυτή» ατμόσφαιρα. Από την πλευρά της, η Τότεναμ είχε παθητικό ρόλο στο παιχνίδι.

Οι Πειραιώτες πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο κι έφτασαν μία ανάσα από το να ανοίξουν το σκορ στο 19′, όταν ο Τσιμίκας σέντραρε από τ’ αριστερά και ο Ποντένσε έστρωσε ωραία στον Γκερέρο που με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Γιορίς.

Ο Πορτογάλος εξτρέμ του Ολυμπιακού έκανε άνω-κάτω την άμυνα της Τότεναμ στα πρώτα λεπτά δίχως αποτέλεσμα, με τους Άγγλους να ανεβάσουν στροφές μετά το 20′.

Στις πρώτες τους πραγματικά καλές επιθέσεις, οι Άγγλοι είχαν αυτό που έλειψε από τον Ολυμπιακό, την ουσία και βρέθηκαν με ένα δυνατό πεντάλεπτο μπροστά με 0-2!

Ο Κέιν πήρε το πέναλτι από τον Μεριά κι έκανε το 1-0 στο 26′ από τα 11 βήματα. Πριν προλάβει να συνέλθει η ομάδα του Μαρτίνς, ήρθε και δεύτερο «χτύπημα», με τον Μόουρα (30’) να εκτελεί τον Σα με μία σουτάρα έξω από την περιοχή.

Ο Ολυμπιακός, παρότι «πάγωσε» από τα δύο απανωτά γκολ της Τότεναμ, βρήκε τον τρόπο να αντιδράσει και να μειώσει το σκορ, πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Ο Ποντένσε, έπειτα από ωραία συνεργασία με τον Βαλμπουενά στην κόντρα και ωραίο/συρτό τελείωμα με το δεξί από κάπως πλάγια θέση, έκανε το 1-2, βάζοντας την ομάδα του ξανά στο παιχνίδι.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Τότεναμ μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι κι απείλησε τους Πειραιώτες με τρίτο γκολ. Ο Ολυμπιακός αντέδρασε, πάντως, και πάλι καλά στην πίεση της αγγλικής ομάδας και κατάφερε, μάλιστα, να φέρει νωρίς το παιχνίδι στα ίσια.

Ο Βαλμπουενά φώναξε «παρών» σε ακόμη μια δύσκολη κατάσταση για φέτος και στο 54’ έκανε γκολ το πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος σε μαρκάρισμα του Βερτόνχεν για το 2-2.

Η Τότεναμ προσπάθησε να πάρει και πάλι τα ηνία του αγώνα. Στο 65′ ο Σα έβγαλε το σουτ του Ντελέ Άλι, με τους Άγγλους να πιέζουν για το τρίτο γκολ.

Γι’ αυτό και ο Μαρτίνς πέρασε εκτός τον Βαλμπουενά (στη θέση του ο Μπενζιά στο 69’), που άρχισε να μένει από δυνάμεις.

Μετά το 70′, σημειώθηκαν ελάχιστες φάσεις, με τον Σα να δηλώνει «παρών» και στο φινάλε, βγάζοντας ένα δυνατό σουτ του Λαμέλα μέσα από την περιοχή.

Στο φινάλε, η Τότεναμ, έχοντας και τον Σον πλέον στον αγωνιστικό χώρο, πίεσε και έκλεισε στην περιοχή του τον Ολυμπιακό, ο οποίος, όμως, αμύνθηκε σωστά μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τσιμίκας, Σεμέδο, Μεριά, Ομάρ, Μπουχαλάκης, Γκιγέρμε, Μασούρας (78’ Ραντζέλοβιτς), Βαλμπουενά (69’ Μπενζιά), Ποντένσε, Γκερέρο (89’ Ελ Αραμπί)

Τότεναμ (Μαουρίτσιο Ποτσετίνο): Γιορίς, Σάντσες, Αλντερβάιρελντ, Φερτόνχεν, Ντέιβις, Εντομπελέ (62’ Σισοκό), Γουίνκς, Έρικσεν, Άλι (73’ Σον), Μόουρα (76’ Λαμέλα), Κέιν.

πηγή: newsit.gr