Ινφαντίνο:«Το Ιράν μας διαβεβαίωσε ότι οι γυναίκες θα μπορούν να μπαίνουν στα γήπεδα»

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2019 13:37 Ινφαντίνο:«Το Ιράν μας διαβεβαίωσε ότι οι γυναίκες θα μπορούν να μπαίνουν στα γήπεδα»

Η FIFA «έχει δεχθεί διαβεβαιώσεις από το Ιράν» ότι οι γυναίκες θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν τον επόμενο προκριματικό αγώνα του Ιράν για το Παγκόσμιο Κύπελλο  2022, τον Οκτώβριο στην Τεχεράνη, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας Τζιάνι Ινφαντίνο.


 Οι αξιωματούχοι της FIFA ταξίδεψαν στο Ιράν αυτή την εβδομάδα συζητώντας, «προετοιμάζοντας» την συνάντηση της 10ης Οκτωβρίου εναντίον της Καμπότζης, το πρώτο εντός έδρας προκριματικό παιχνίδι του Ιράν.

 «Πρέπει να έχουμε γυναίκες στο γήπεδο πρέπει να πιέσουμε γι αυτό με σεβασμό αλλά με ισχυρό και σθεναρό τρόπο και δεν μπορούμε να περιμένουμε πια», δήλωσε ο Ινφαντίνο σε μια διάσκεψη της FIFA για το ποδόσφαιρο των γυναικών.


 «Είμαστε βέβαιοι ότι, από το επόμενο διεθνές παιχνίδι του Ιράν, οι γυναίκες θα μπορούν να μπουν στο γήπεδο και πλέον θα μπορούν να εισέρχονται σε γήπεδα ποδοσφαίρου», δήλωσε.

 «Αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό, είναι 40 χρόνια αυτό δεν έχει συμβεί, με μερικές εξαιρέσεις, αλλά είναι σημαντικό να προχωρήσουμε στο επόμενο επίπεδο και στο επόμενο στάδιο», πρόσθεσε.

 Η FIFA δήλωσε χθες ότι θα συνεργαστεί με την ιρανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία για την προοπτική οι γυναίκες να μπορούν να  παρακολουθήσουν εγχώριους αγώνες στο ιρανικό πρωτάθλημα.

 Η Σαχάρ Κονταγιάρι, που ονομάστηκε «Μπλε κορίτσι»  εξαιτίας των χρωμάτων της αγαπημένης της ομάδας, Εστεγκλάλ, πέθανε στις 9 Σεπτεμβρίου  στο νοσοκομείο, αφού προηγουμένως είχε αυτοπυρποληθεί, έξω από ένα δικαστήριο, όπου φοβόταν πως θα της επιβληθεί ποινή φυλάκισης έξι μηνών, επειδή είχε συλληφθεί  στις 12 Μαρτίου να παρακολουθεί τον αγώνα μεταμφιεσμένη σε άνδρα...
 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση