Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΠΑΟΚ – Άρης: Ματσάρα στην Τούμπα! Την γλίτωσε στις καθυστερήσεις ο Δικέφαλος

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2019 21:13 ΠΑΟΚ – Άρης: Ματσάρα στην Τούμπα! Την γλίτωσε στις καθυστερήσεις ο Δικέφαλος

Ο ΠΑΟΚ γλίτωσε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων την πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα μετά από 567 ημέρες. Με γκολ του Μίσιτς, ο Δικέφαλος του Βορρά πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας (2-2) στο ντέρμπι με τον Άρη στην Τούμπα, για την τέταρτη αγωνιστική της Superleague 1.

Έπειτα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι στην Τούμπα, όπου είχε τα πάντα (τέσσερα γκολ, δύο αποβολές και πολλά νεύρα), ο ΠΑΟΚ κι ο Άρης αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2, για την τέταρτη αγωνιστική της Superleague 1.

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν νωρίς το σκορ στο 4′ με τον Ιντέγε και ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε στο 6′ με τον Μάτος. Κι ενώ οι γηπεδούχοι, σύμφωνα με την ροή του αγώνα, πίεζαν για το δεύτερο γκολ, ο Αρης ήταν αυτός που το πέτυχε με γωνιακό σουτ του Ματίγια στην κλειστή γωνία του Πασχαλάκη στο 87′. Ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων με σουτ του Μίσιτς, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Ολέθριο λάθος του Πασχαλάκη στο 1-2, όπως και λάθος εκτίμηση του Έμαν στη φάση της ισοφάρισης

Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσαν το παιχνίδι οι δύο ομάδων, λόγω αποβολής των Μάτος και Σάσα.

Ο αγώνας

Φοβερό ήταν το ξεκίνημα του αγώνα. Μόλις στο 4ο λεπτό ο Φετφατζίδης έπαιξε έξυπνα με πάσα το πρώτο κόρνερ του αγώνα με τον Μπρούνο Γκάμα, έκανε μία έξοχη σέντρα στο σημείο του πέναλτι, με τον Ιντέγιε να νικάει τον Πασχαλάκη με αριστερό σουτ, περνώντας του την μπάλα κάτω από τα πόδια για το 0-1.

Ο Νιγηριανός πανηγύρισε το τέρμα αυτό, με τον ίδιο τρόπο που το είχε κάνει στην Τούμπα και με την φανέλα του Ολυμπιακού.

Η αντίδραση του ΠΑΟΚ ήταν άμεση. Στο πρώτο του κόρνερ, ο Δικέφαλος βρήκε κι αυτός δίχτυα. Ο Μίσιτς εκτέλεσε από τα αριστερά, ο Μάτος πρόλαβε το κέντρο της άμυνας του Άρη, αλλά και τον Ιντέγε, για να γράψει με κεφαλιά το 1-1.

Τα γρήγορα γκολ δεν έδωσαν ρυθμό στις δύο ομάδες, το αντίθετο μάλιστα. Πολλά λάθη, νεύρα και μεγάλες διακοπές στον αγώνα.

Στο 15ο λεπτό, ο τραυματισμός του Πέλκα, υποχρέωσε τον Άμπελ Φερέιρα να κάνει την πρώτη του αλλαγή, αφού πέρασε ο Λημνιός στη θέση του αρχηγού του ΠΑΟΚ.  Αμέσως μετά ακολούθησε και ένας ακόμα τραυματισμός του Κουέστα, για να χαθεί τελείως ο ρυθμός από το ματς.

Χρειάστηκε να φτάσουμε στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, ώστε ο ΠΑΟΚ να χάσει δύο ευκαιρίες με τους Άκπομ και Ζαμπά, ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο Δικέφαλος σκόραρε, αλλά το γκολ δεν μέτρησε, αφού ο Μπίσεσβαρ ήταν σε θέση οφσάιντ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και πίεσε για το δεύτερο γκολ, δίχως να χάσει κάποια μεγάλη ευκαιρία. Ο Έμαν πήρε τη θέση του τραυματία Κουέστα κάτω από τα δοκάρια για τον Άρη, ο οποίος συνέχισε να είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικός.

Ο ΠΑΟΚ ανέβασε στροφές μετά το 60′, με τον Λημνιό στο 66’ να σουτάρει και τον Έμαν να διώχνει με τα πόδια. Στο 67′, όμως, ο Δικέφαλος έμεινε με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Μάτος για μαρκάρισμα του Λάρσον.

Στο 68′ ο Άρης άγγιξε το 1-2 με τον Ιντέγε, αλλά ο Πασχαλάκης απέκρουσε με το πόδι το σουτ του, με τους φιλοξενούμενους να μένουν κι αυτοί με 10 παίκτες στο 71′, έπειτα από αποβολή του Σάσα.

Στο 77′ ο Έμαν απέκρουσε εντυπωσιακά ένα σουτ του Μίσιτς, για να ακολουθήσει το γκολ του Άρη! Ο Ματίγια έκανε το σουτ με το δεξί για να αιφνιδιάσει τον Πασχαλάκη στην κλειστή γωνία και να κάνει το 1-2.

Στο 90+5’ ο Βαρέλα, είχε δοκάρι, αλλά στο 90+7’ ο Μίσιτς με δεξί σουτ μετά την σέντρα του Γιαννούλη, έγραψε το τελικό 2-2.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης, Ντόουγκλας Αουγκούστο, Μίσιτς, Ζαμπά (58’ Ελ Καντουρί), Μπίσεσβαρ, Πέλκας (15’ λ.τρ Λημνιός), Ακπόμ (70’ Σφιντέρσκι)

ΑΡΗΣ: Koυέστα (46’ λ.τρ. Έμαν), Σούντγκρεν, Βέλεθ, Ροζ, Κόρχουτ, Σάσα, Ματίγια, Φετφατζίδης (85′ Σόουζα), Γκάμα (65’ Λάρσον), Ντιγκινί, Ιντέγε

πηγή: newsit.gr