Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: «Τριφύλλι» με ψυχή! - «Πέταξαν» το… δώρο οι «ερυθρόλευκοι»

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2019 22:38 Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: «Τριφύλλι» με ψυχή! - «Πέταξαν» το… δώρο οι «ερυθρόλευκοι»

Ο Ολυμπιακός πήγε... συντηρητικά στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και το πλήρωσε, παρά την εκπληκτική βραδιά του Σα! Οι “ερυθρόλευκοι” προηγήθηκαν με τον Γκερέρο, αλλά δέχθηκαν την ισοφάριση στο 90 (1-1). Ο Περέα έδωσε “ενέργεια” στους γηπεδούχους με την είσοδο του στο ματς και κέρδισε και πέναλτι - Ο Μακέντα δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Σα από τα 11 βήματα, αλλά και σε τετ-α-τετ. Ο Μολό ήταν αυτός που νίκησε τον Πορτογάλο πορτιέρε. Αυτή είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των 60 ετών της κατηγορίας, που το “τριφύλλι” δεν έχει νίκη στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια της σεζόν.

Ο “λαβωμένος” Παναθηναϊκός πήγε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό -στο ΟΑΚΑ- για να γιατρέψει τις πληγές του, έβγαλε πάθος στο δεύτερο ημίχρονο και κατάφερε να κερδίσει το χειροκρότημα των οπαδών του και το βαθμό. Ο Γκιγιέρμε “εκτέλεσε” το “τριφύλλι”, ο Σα έδιωξε την εκτέλεση πέναλτι του Μακέντα και το τετ-α-τετ με τον Ιταλό, αλλά ηττήθηκε από το πέναλτι του Μολό στο 90′ (1-1).

Ο Ολυμπιακός έμεινε έτσι αήττητος στα 19 τελευταία επίσημα ματς του, άφησε όμως βαθμούς στο ΟΑΚΑ κι έτσι δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την ισοπαλία του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με τον Άρη. Όσον αφορά τον Παναθηναϊκό, πήρε το δεύτερο του βαθμό στο πρωτάθλημα και έδειξε ότι… έχει σφυγμό.

Οι επιλογές των προπονητών

Ο Γιώργος Δώνης είχε μια έκπληξη στην 11άδα του Παναθηναϊκού, χρησιμοποιώντας για πρώτη φορά τον Σένκεφελντ. Βασικός και ο Δωκράτης Διούδης, ο οποίος τα τελευταία 24ωρα ταλαιπωρήθηκε με πρόβλημα στη μέση. Απ’ την άλλη, ο Πέδρο Μαρτίνς δεν θέλησε να χαλάσει τις… ισορροπίες σε μια πετυχημένη “συνταγή” και κράτησε τους ίδιους παίκτες που χρησιμοποίησε κόντρα στην Τότεναμ.

Το παιχνίδι…

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Ολυμπιακό στο 2′. Ο Μεριά έκανε παρακινδυνευμένο γύρισμα για τον Σα, ο Μακέντα μπήκε στη φάση αλλά έκανε… τσαφ και έχασε την ευκαιρία να σκοράρει! Πέρα από αυτή τη φάση, η κίτρινη κάρτα του Δώνη (7′) ήταν οι σημαντικότερες στιγμές του πρώτου δεκαλέπτου.

Ο Παναθηναϊκός έψαξε την ανάπτυξη από τις πτέρυγες, αποφεύγοντας να πάει στο κέντρο, εκεί όπου βρισκόταν ο φορμαρισμένος Γκιγέρμε. Ο Ολυμπιακός δεν είχε την ανάπτυξη που μας έχει συνηθίσει το τελευταίο διάστημα, αφού Μακέντα, Κολοβός και Μπουζούκης πίεσαν αποτελεσματικά. Οι δύο ομάδες έκαναν αρκετά λάθη στην κυκλοφορία της μπάλας κι έτσι το παιχνίδι δεν πήρε καλό ρυθμό.

Την ώρα όμως που το “τριφύλλι” έδειχνε να ελέγχει το ματς (προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τις.. απρόσεκτες κινήσεις του Σεμέδο), δέχθηκε το 0-1 (37′). Ο Τσιμίκας δέχθηκε την μπαλιά του Μπουχαλάκη, έβγαλε τη σεντράρει από αριστερά, η μπάλα έφτασε στον Γκερέρο, ο ποίος με ευθύβολο σουτ από το ύψος του πέναλτι, άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους…

Βλέποντας πλέον ότι η μοναδική του επιλογή είναι να επιτεθεί και χωρίς να έχει μείνει ικανοποιημένος από τον Κολοβό, ο Γιώργος Δώνης πέρασε στην επανάληψη τον Περέα στη θέση του Έλληνα διεθνή μεσοεπιθετικού.

Ο Κολομβιανός δικαίωσε τον Έλληνα τεχνικό, αφού έδωσε… απίστευτη ενέργεια στον Παναθηναϊκό, αναστάτωσε την άμυνα του Ολυμπιακού (δεν έδειξε την ίδια σιγουριά) και στο 58′ ανατράπηκε από τον Σεμέδο, κερδίζοντας πέναλτι. Ο Μακέντα όμως δεν μπόρεσε να νικήσει τον Σα, που έδιωξε σε κόρνερ (ο Στέγκεμαν αρχικά έδειξε επανάληψη της εκτέλεσης, αλλά είδε τη φάση στο VAR κι έδειξε να εκτελεστεί κόρνερ)

Βλέποντας πως ο Ολυμπιακός δεν… μπήκε καλά στην επανάληψη, ο Πέδρο Μαρτίνς προχώρησε άμεσα σε δύο αλλαγές (Ραντζέλοβιτς αντί Μασούρα και Καμαρά στη θέση του Μασούρα). Το ματς είχε καλό ρυθμό, με τον Παναθηναϊκό να πιέζει για την ισοφάριση και να την πετυχαίνει με τη συμπλήρωση 90 λεπτών. Ο Μεριά ανέτρεψε τον Μακέντα και ο Μολό νίκησε τον Σα από τα.. 11 βήματα πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ στο “τριφύλλι” και διαμορφώνοντας το τελικό 1-1.

πηγή: newsit.gr