Εθνική Ελλάδας: Σταφυλίδης και Φετφατζίδης οι πιο έμπειροι της τωρινής σύνθεσης

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 04 Οκτωβρίου 2019 16:33 Εθνική Ελλάδας: Σταφυλίδης και Φετφατζίδης οι πιο έμπειροι της τωρινής σύνθεσης

«Κανείς δεν έχει διαγραφεί από το ευρύ ρόστερ»

Χωρίς του Τοροσίδη, Παπασταθόπουλο, Μανωλά, Μήτρογλου και Σάμαρη οι παίκτες με τις περισσότερες συμμετοχές είναι οι Σταφυλίδης, Φετφατζίδης. Μόνο 12 γκολ και οι 25 παίκτες

Ναι, ο Φαν Σιπ ήταν ξεκάθαρος μέσω της προσωπικής του δήλωσης. «Κρίναμε ότι αυτός είναι ο κατάλληλος χρόνος να δώσουμε ευκαιρίες σε παίκτες νέους σε ηλικία, ταλαντούχους και ενδεχομένως ικανούς» είπε για τις κλήσεις και πρόσθεσε για τις... μη κλήσεις «επιθυμώ όμως να καταστήσω σαφές ότι κανείς δεν έχει παγιώσει και κανείς δεν έχει χάσει οριστικά τη θέση του, πολύ περισσότερο κανείς δεν έχει διαγραφεί από το ευρύ ρόστερ, στο οποίο βασιζόμαστε πριν από κάθε διεθνή υποχρέωση της Εθνικής».

Μάλιστα, όπως προέκυψε αργότερα από το ρεπορτάζ, ο Ολλανδός τεχνικός επικοινώνησε προσωπικά ο ίδιος τόσο με τους Παπασταθόπουλο, Μανωλά όσο και με τους Σάμαρη, Μήτρογλου.

Οι κλήσεις έγιναν, οι 25 επιλέχθηκαν από τον Φαν Σιπ και πάμε στα ματς με Ιταλία (έξω) και Βοσνία (μέσα) έχοντας ως πιο έμπειρους ποδοσφαιριστές στην Εθνική τους Σταφυλίδη και Φετφατζίδη. Ο αριστερός μπακ της Χόφενχαϊμ έχει 27 συμμετοχές με το εθνόσημο στο στήθος και ο εξτρέμ του Αρη έχει 26. Μάλιστα, ο «Φέτφα» είναι και ο παίκτης με τα περισσότερα γκολ στην Εθνική από τους 25 που επέλεξε ο Ολλανδός (3 γκολ).

Συνολικά και οι 25 ποδοσφαιριστές της αποστολής για τα δύο ματς των προκριματικών του Euro 2020 έχουν 227 συμμετοχές με την Εθνική. Οι Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Σάμαρης και Μήτρογλου έχουν μαζί 337 συμμετοχές!

Και οι 25 ποδοσφαιριστές της νέας κλήσης του Ολλανδού έχουν 12 γκολ την ίδια ώρα που ο Μήτρογλου μόνος του έχει 17 γκολ με την Εθνική (και ο Τοροσίδης 10).

Αναλυτικά οι συμμετοχές των 25 με την Εθνική ομάδα

Μπάρκας 10
Βλαχοδήμος 4
Διούδης -
Μπακάκης 11/-
Γιαννούλης 3/-
Σιόβας 17/-
Τσιμίκας 3/-
Σταφυλίδης 27/2
Χατζηδιάκος -
Λαμπρόπουλος 2/-
Σιώπης 3/-
Κουρμπέλης 12/1
Ζέκα 18/2
Μπουχαλάκης 8/-
Βρουσάι 2/-
Γαλανόπουλος 1/-
Μάνταλος 23/2
Κουλούρης 11/-
Μπακασέτας 21/-
Παυλίδης 2/-
Δώνης 9/1
Λημνιός 1/-
Φετφατζίδης 26/3
Μασούρας 8/1
Ρέτσος 5/-

Έχει ενδιαφέρον το πείραμα του Τζον Φαν Σιπ. Η Εθνική μας πλέον είναι βαθμολογικά αδιάφορη αλλά θα πρέπει να κοιτάξει και την θέση της στο FIFA Ranking. Μετά τα ματς με Λιχτενστάιν και Φινλανδία πιάσαμε ιστορικό χαμηλό.

Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην 60η θέση και έχουμε ακόμα τα τέσσερα ματς των προκριματικών για να την βελτιώσουμε ή να την χειροτερέψουμε μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Που παίζει ρόλο το ranking; Μα φυσικά στην επόμενη κλήρωση για τα προκριματικά του Μουντιάλ του Κατάρ που όπως ξεκαθάρισε ο Ολλανδός αυτός είναι και ο στόχος. «Πλάνο Κατάρ» χαρακτήρισε την επόμενη μέρα.

Χωρίς να έχει κλειδώσει το format για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2022 το πιο πιθανό σενάριο θέλει τις 10 πρώτες από τους ομίλους που θα σχηματιστούν να περνάνε αυτόματα και οι επόμενες 3 θέσεις να κρίνονται ως εξής:
Οι 10 δεύτεροι των ομίλων συν 2 ομάδες που θα προκύψουν από το Nations League θα δώσουν νοκ άουτ ματς μέχρι να προκύψουν οι 3 για να κλειδώσουν τα 13 εισιτήρια της ευρωπαϊκής ζώνης για το Μουντιάλ του Κατάρ.

Πηγή: gazzetta.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση