Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παναθηναϊκός – Ξάνθη: «Πράσινος» κατήφορος! Οι Ακρίτες «βύθισαν» το Τριφύλλι

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 05 Οκτωβρίου 2019 19:59 Παναθηναϊκός – Ξάνθη: «Πράσινος» κατήφορος! Οι Ακρίτες «βύθισαν» το Τριφύλλι

Μετά την "έκλαμψη" της Νέας Σμύρνης, ο Παναθηναϊκός συνέχισε τον... κατήφορό του στη Superleague, χάνοντας και από την Ξάνθη στην έδρα του, για να μείνει με 5 βαθμούς μετά από 6 ματς πρωταθλήματος.

Ο Παναθηναϊκός δεν τα κατάφερε ούτε κόντρα στην Ξάνθη και μάλιστα ηττήθηκε με 1-0 στη Ριζούπολη, μετά από ένα γκολ «μαχαιριά» των φιλοξενούμενων στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Η ομάδα του Γιώργου Δώνη είχε τον έλεγχο του αγώνα, αλλά δημιούργησε ελάχιστες φάσεις στο ματς και έδωσε την ευκαιρία στους Ακρίτες να τον «σκοτώσουν» με τρομερό πλασέ του Φοσέρ στην τελευταία αντεπίθεση του αγώνα. Η Ξάνθη βρέθηκε μάλιστα στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 15 βαθμούς, την ώρα που οι «πράσινοι» είναι στις τελευταίες θέσεις με μόλις 5 βαθμούς μετά από έξι ματς.

Το παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά στο ματς και «έκλεισε» την Ξάνθη στα καρέ της. Έχασε μάλιστα μεγάλη ευκαιρία στα πρώτα λεπτά, με τον Κολοβό να αστοχεί εξ επαφής, σε μία φάση που υποδείχθηκε όμως σε θέση οφσάιντ.

Για τον ίδιο λόγο ακυρώθηκε και το γκολ του Ζαχίντ στο 29′. Ο Νορβηγός έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με σουτ μέσα από την περιοχή, που κόντραρε και σε αντίπαλο, αλλά ο διαιτητής με τη βοήθεια και του VAR ακύρωσε το γκολ.

Οι «πράσινοι» συνέχισαν να «πιέζουν», αλλά είχαν πολλές κακές τελικές πάσες και άρα ελάχιστες ευκαιρίες. Από ένα κόρνερ στο 40′ βέβαια ο Δώνης θα μπορούσε να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του, αλλά αστόχησε απελπιστικά, ένα… βήμα από την εστία.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Ξάνθη εμφανίστηκε καλύτερη στο γήπεδο και πήρε μέτρα στο γήπεδο, χάνοντας και την πρώτη ευκαιρία στο 53′ με τον Ντε Αμορίμ να πλασάρει τραγικά άουτ στο τετ-α-τετ με τον Διούδη.

Ο Παναθηναϊκός «απείλησε» ξανά στη συνέχεια, αλλά κυρίως από στημένες φάσεις, καθώς ούτε η είσοδος του Μακέντα και του Περέα, άλλαξαν την εικόνα δημιουργικά για τους «πράσινους».

Ο Ζαχίντ ήταν αυτός που είχε την καλύτερη στιγμή για την ομάδα του και στο δεύτερο μέρος, με τον Άμπατ να αποκρούει δύσκολα το διαγώνιο σουτ του στο 72′.

Κάπως έτσι, φθάσαμε στις καθυστερήσεις του αγώνα, με την Ξάνθη να βγάζει τρεις παίκτες στην αντεπίθεση στο 93′ και τον Φοσέρ να «σκοτώνει» τους αντιπάλους με τρομερό πλασέ, μετά από γύρισμα από αριστερά, διαμορφώνοντας το τελικό 1-0, ουσιαστικά με… buzzer beater.

Οι συνθέσεις στο Παναθηναϊκός – Ξάνθη

Παναθηναϊκός: Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Ινσούα, Μπουζούκης (81’ Καμπετσής), Κουρμπέλης, Δώνης, Χατζηθεοδωρίδης (51’ Περέα), Ζαχίντ, Κολοβός (46’ Μακέντα).

Ξάνθη: Αμπάντ, Ντίρεσταμ, Μαλεζάς, Καρασαλίδης, Σόσα (78’ Φασίδης), Μουλέν (46’ Μασάδο), Κοβάσεβιτς, Ντε Αμορίμ, Στάρτζεον, Τερκι, Ρενέλα (59’ Φοσερ).

πηγή: newsit.gr